به گزارش ایسنا، بریتانیا و فرانسه امروز نشستی را با حضور وزرای دفاع حدود ۳۰ کشور برگزار میکنند تا برنامههایی برای اعزام نیرو به اوکراین جهت نظارت بر هرگونه توافق صلح آینده با روسیه را پیش ببرند.
این نشست در مقر ناتو – که نخستین نشست میان وزرای دفاع کشورهای موسوم به «ائتلاف مشتاقان» است – پس از سفر افسران ارشد نظامی بریتانیا و فرانسه به کییف در هفته گذشته برگزار میشود.
انتظار میرود در این نشست، جزئیات توافقی که در جلسهای پیشین میان رهبران حاصل شده بود، بررسی و تکمیل شود.
همانند دیگر نشستهای این ائتلاف، ایالات متحده در این جلسه شرکت نخواهد کرد، اما موفقیت عملیات ائتلاف به پشتیبانی آمریکا از طریق نیروی هوایی یا کمک نظامی دیگر وابسته است.
با این حال، دولت ترامپ هیچ تعهد علنی مبنی بر ارائه چنین پشتیبانیای نداده است.
در میان این وضعیت نامطمئن و هشدارهای آمریکا مبنی بر اینکه اروپا باید از امنیت خود و اوکراین مراقبت کند، این نیرو به عنوان نخستین آزمون برای سنجش تمایل قاره اروپا به دفاع از خود و منافعش تلقی میشود.
ترکیب این نیرو به نوع توافق صلح بستگی دارد، اما بعید است که این نیرو در مرز اوکراین و روسیه مستقر شود. احتمالاً این نیرو در فاصلهای دورتر از خط آتشبس، حتی شاید در خارج از اوکراین مستقر خواهد شد و برای مقابله با هرگونه حمله روسیه وارد عمل میشود.
ایجاد نیرویی به اندازهای بزرگ که بازدارندگی مؤثری داشته باشد، برای کشورهایی که پس از جنگ سرد ارتش خود را کوچک کردهاند اما اکنون در حال مسلح شدن مجدد هستند، چالشی قابل توجه به شمار میرود.
مقامات بریتانیایی از امکان اعزام ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار نیرو صحبت کردهاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کشورها همچنین بدون حمایت ایالات متحده، برای اعزام نیرو تردید دارند.
مقامات دولت اوکراین و تحلیلگران نظامی گفتهاند که نیروهای روسیه در حال آمادهسازی برای آغاز حملهای نظامی جدید در هفتههای آینده هستند تا فشار بر کییف را افزایش داده و موضع مذاکرهای کرملین در گفتوگوهای آتشبس را تقویت کنند.
همچنین روز جمعه، نمایندگانی از حدود ۵۰ کشور در ناتو گرد هم میآیند تا حمایت نظامی از اوکراین را افزایش دهند. ریاست آن نشست بر عهده بریتانیا و آلمان خواهد بود. پیشبینی نمیشود پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در این نشست شرکت کند.
انتهای پیام
نظرات