به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای از دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با پنی ونگ، وزیر امور خارجه و ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا، امروز در بریسبن خبر داد.
در این بیانیه با اشاره به این که وزرای امور خارجه و دفاع این کشورها درباره همکاریهای دوجانبه و تحولات بینالمللی گفتوگو کردند، آمده است که طرفین درباره آنچه «رفتار ثباتزدای ایران، از جمله بازداشت افراد خارجی و دوتابعیتی، هدف قرار دادن، ارعاب و آزار افراد(ایرانی) مقیم خارج، گسترش فعالیتهای هستهای، اشاعه موشکهای بالستیک، حمایت از نیروهای نیابتی و تهدید برای کشتیرانی و آزادی دریانوردی در خلیج فارس» عنوان شده است، گفتوگو کردند.
ادعای وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر نقش ثباتزدای یران در منطقه در حالی است که واشنگتن، خود با اقداماتی از جمله فروش میلیاردها دلار تسلیحات این کشور به کشورهای منطقه که به رقابت تسلیحاتی در آن دامن زده است، مشارکت مستقیم یا غیر مستقیم در جنگهای منطقه و در مواردی برپا کردن آنها، از جمله جنگ عراق و جنگ افغانستان، سکوت در برابر دههها اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین موجب تضعیف ثبات و امنیت منطقه شده است.
مقامات ایران همچنین بارها نسبت به فعالیتهای تحریکآمیز آمریکا در آبهای بینالمللی و مداخله آن در برخی توقیفهای قانونی از سوی ایران که علیه برخی کشتیهای متخلفی که در فعالیت قاچاق دست داشتهاند، انجام گرفته، هشدار دادهاند.
طبق بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، وزرای امور خارجه و دفاع این کشور و استرالیا در این دیدار، ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین از طریق «عرضه پهپادها به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین» را تکرار کرده و آن را محکوم کردند.
ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ علیه اوکراین از سوی مقامات ایران و روسیه رد شده است.
ایران همکاریهای دفاعی با روسیه را در چارچوب روابط دوجانبه و بیارتباط با جنگ اوکراین تلقی کرده و گفته است که از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمیکند. علاوه بر این، مقامات ایران بر آمادگی خود برای تسهیل اجرایی شدن راهکاری دیپلماتیک برای مناقشه میان روسیه و اوکراین و میانجیگری گفتوگوهای این دو کشور اعلام آمادگی کردهاند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش در این باره گفت: «ما اتهامات مطرح شده علیه ایران را مردود میدانیم. همان طور که بارها گفتهایم ایران یک طرف جنگ در اوکراین نیست و ما قائل به راهکار سیاسی در ارتباط با این بحران هستیم.»
وزارت امور خارجه آمریکا همچنین مطرح کرد که در این دیدار، ادعای « تداوم نقض حقوق بشر در ایران» مطرح شده است.
مقامات ایران، پیشتر، مطرح شدن این گونه اظهارات مداخلهجویانه را از سوی غرب مورد انتقاد قرار داده و با گوشزد کردن سابقه این کشورها در مرتکب شدن اقداماتی که ناقض حقوق بشر بوده است، اظهار نظر آنها را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران فاقد اعتبار دانستهاند.
انتهای پیام
نظرات