احمدرضا مبیّن در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از غذاها و خوراکیها را با دست و بدون استفاده از قاشق یا چنگال وارد دهان خود میکنیم، عدم بهداشت دست میتواند زمینهساز ابتلا به انواع بیماریها باشد.
وی با بیان اینکه در برخی کشورها از واکسیناسیون به منظور پیشگیری از ابتلای کودکان به روتاویروس و اسهال استفاده میشود، افزود: نگهداری صحیح از مواد غذایی در فصول گرم سال و استفاده از آب سالم برای آشامیدن به گونهای که حتی از سلامت یخ مورد استفاده در آب نیز مطمئن باشیم، از دیگر راههای پیشگیری از اسهال است.
متخصص بیماریهای عفونی، خاطرنشان کرد: اگر در سفر یا موقعیتهای دیگر، آبی که از سلامت آن مطمئن نیستیم در دسترس بود، حتی برای مسواک زدن هم نباید آن را مورد استفاده قرار دهیم.
وی با تاکید بر شستوشو و ضدعفونی صحیح میوهها و سبزیجات قبل از مصرف، اظهار کرد: استخرهای آلوده نیز میتوانند زمینه را برای ابتلا به اسهال و افزایش کارکرد سیستم گوارشی، فراهم کنند.
مبین، اسهال را نوعی مکانیسم دفاعی برای بدن عنوان کرد و گفت: از آنجایی که اسهال راهی برای دفع سموم از بدن است، در بسیاری از موارد، داروهایی که به سرعت باعث قطع اسهال شود را توصیه نمیکنیم بلکه تاکید اصلی ما، تامین مایعات و الکترولیت بدن در هنگام ابتلا به اسهال است.
متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه اسهال یک بیماری خود محدود شونده است، افزود: شایعترین علت اسهال ویروسها هستند و معمولا بعد از یک یا دو روز از بدن دفع میشوند و نیازی به مراجعه به پزشک نیست ولی در صورتی که اسهال همراه با تب، خونریزی در مدفوع، دلپیچههای شدید همراه با سردرد و افت فشار خون باشد یا در افراد پرخطر مثل اطفال، افراد مسن، بیماران تحت شیمیدرمانی یا افراد دارای نقص ایمنی مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.
انتهای پیام
نظرات