• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402060805224
  • منبع : نمایندگی سمنان

رشد ۳ برابری درآمد شهرداری ها از مالیات

سمنان ۵ سال با بحران منابع زیرزمینی فاصله دارد

سمنان ۵ سال با بحران منابع زیرزمینی فاصله دارد

ایسنا/سمنان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان، بحران کم آبی و خصوصا بحران در آب های زیزمینی در استان و خصوصا سمنان و شاهرود را جدی ارزیابی کرد و گفت: جهت گیری پروژه های هفته دولت به سمت حل مشکلات اساسی استان در حوزه های تامین آب، راه، مسکن، بهداشت و درمان و...بوده است.

محمد حمیدی ۷ شهریورماه هفتم شهریور در نشست خبری تخصصی با خبرنگاران در سمنان اظهار کرد: در هفته دولت امسال پروژه‌های متعددی به ارزش بیش از ۶ هزار و ۲۸۶ میلیارد تومان در سطح استان افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود که سهم پروژه‌های افتتاح شده استان از مرز ۵۰ درصد از این اعتبارات گذشته است.
وی سهم پروژه‌های عمرانی آماده افتتاح امسال هفته دولت را بیش از دو هزار و ۹۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امسال شاهد افزایش ۴۰درصدی ارزش پروژه‌های آماده افتتاح در استان سمنان بودیم.

وی با اشاره به تعدد و تنوع پروژه‌ها در استان گفت: پیگیری‌های مستمر استاندار و مدیران استان و تلاش برای جذب حداکثری اعتبارات ملی و استانی منتج به این شد که شاهد افزایش قابل توجه پروژه‌های هفته دولت در استان باشیم.

معاون استانداری سمنان با اشاره به مشکل جدی کم آبی در استان تصریح کرد: در همین راستا مجموعه پروژه‌های آب و فاضلاب استان سمنان با ۴۳۸ میلیارد تومان بیشترین سهم را از پروژه‌های امسال هفته دولت در استان داشتند.

وی تامین آب شرب و رفع کم آبی از استان را از مهمترین اولویت های مدیران ارشد استان برشمرد و خاطرنشان کرد: مدیریت عالی استان به جد پیگیر پروژه‌های مرتبط با حوزه آب در استان است.

فراوانی پروژه‌ها در سه حوزه آب، راه، مسکن

حمیدی از اداره کل راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل به عنوان دومین دستگاه در فراوانی پروژه‌ها یاد کرد و افزود: ارزش پروژه‌های راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در هفته دولت از مرز ۴۱۸ میلیارد تومان نیز گذشت.

وی با بیان اینکه برق منطقه ای سمنان با ۱۹۰ میلیارد تومان در رتبه سوم قرار دارد تصریح کرد: شرکت شهرک های صنعتی استان با پروژه هایی به ارزش ۱۱۶ میلیارد تومان نیز از نظر ارزش پروژه ها در رتبه چهارم قرار دارد.

وی از کلنگ‌زنی ۱۰۹ پروژه عمرانی در هفته دولت خبر داد و گفت: در پروژه های کلنگ زنی نیز جهت‌گیری‌ها به سمت حل مشکلات اساسی و مسائل اولویت‌دار استان بوده به طوری که بخش راه‌ها و شهرسازی با ۳۳۷ میلیارد تومان در رتبه اول، آبفا با ۳۲ پروژه و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در رتبه دوم قرار دارد. همچنین برق منطقه ای سمنان و راهداری و حمل و نقل نیز در رتبه های بعدی قرار دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با بیان اینکه پروژه‌های افتتاح شده و کلنگ زنی‌ها در راستای رفع چالش ها در استان بوده اظهار کرد: کم آبی، راه های ارتباطی، بهداشت و درمان و با توجه به صنعتی بودن استان کمک به زیرساخت های تامین انرژی و برق از موضوعات اولویت‌دار در این بخش بودند.

افزایش ۳ برابری دریافتی شهرداری‌های استان از مالیات بر ارزش افزوده

وی از افزایش قابل توجه اعتبارات ارزش افزوده در استان خبر داد و گفت: پرداختی های ارزش افزوده به حساب شهرداری‌های استان در دولت مردمی سیزدهم سه برابر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در سال مالی ۱۴۰۰ کل پرداختی به شهرداری های استان از محل مالیات بر ارزش افزوده ۲۶۷ میلیارد تومان بوده، افزود: این رقم در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۷۱۷ میلیارد تومان رسیده که گویای افزایش حدودا سه برابری این اعتبارات است. البته این ارقام جدا از پرداخت اعتبارات ارزش افزوده به حساب دهیاری‌ها در سطح استان است.

حمیدی با بیان اینکه اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده اعتباراتی نقد هستند، تصریح کرد: این اعتبارات بدون نیاز به پیگیری شوراها و شهرداری ها به صورت نقدی به حساب شهرداری ها واریز می شود.

وی با بیان اینکه این اعتبارات متناسب با شاخص جمعیت در بین شهرداری ها توزیع می‌شود، خاطرنشان کرد: هزینه‌کرد اعتبارات در شهرداری ها نیز باید منطبق بر قانون باشد.

سمنان ۵ سال با بحران منابع زیرزمینی فاصله دارد

وی در پاسخ به این پرسش که چه نظارتی صورت می گیرد تا شهرداری ها این اعتبارات را به جای پروژه های عمرانی صرف پرداخت حقوق و مزایا نکنند، اظهار کرد: بر اساس قانون هزینه کردهای شهرداری ها در بحث پروژه های عمرانی و هزینه های جاری باید ۶۰ به ۴۰ درصد باشد. البته شوراهای شهر براساس قانون متولی نظارت بر عملکرد شوراهای شهر هستند و لذا باید در این حوزه نیز با اعمال نقش نظارتی خود زمینه ای فراهم کنند که شهروندان از مزایای این درآمدهای مالیاتی بهره‌مند شوند.

انتفاع هر ۲۱ شهرداری استان از درآمدهای مالیاتی

وی درآمد ۴۵۰ میلیارد تومانی شهرداری های استان از ارزش افزوده در ۵ ماهه اول سال خبر داد و گفت: از ابتدای سال تا مردادماه نیز بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری های استان واریز شده است.

معاون امور عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه هر ۲۱ شهرداری استان از این اعتبارات بهره مند شدند، افزود: مبنای تقسیم اعتبارات نیز شاخص جمعیت است و از همین رو بدیهی است که شهرداری های بزرگتر سهم بیشتری خواهند داشت.

پرداخت ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار ارزش افزوده به شهرداری ها در دولت رئیسی

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم در مجموع ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل ارزش افزوده به حساب شهرداری های استان واریز کرده است.
وی به چالش کم آبی در استان پرداخت و گفت: عمده ترین چالش کم آبی استان در مناطق شهری مربوط به سمنان و شاهرود است و در مناطق روستایی نیز بیشترین مشکل کم آبی در منطقه سرکویر دامغان و کالپوش وجود دارد.

فاصله ۵ ساله سمنان با بحران در منابع آب زیرزمینی

دکتر حمیدی با اشاره به جدی بودن معضل کم آبی در استان گفت: بی تردید با تداوم روند فعلی طی ۱۰ سال آتی و از منظر کارشناسی بنده تا ۵ سال آینده، منابع آب زیرزمینی در سمنان با بحران روبرو خواهد شد و لذا باید از هم اکنون برای آن چاره جویی شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با اشاره به استفاده بی رویه از منابع زیرزمینی در استان تصریح کرد: برای حل بحران آب در سمنان باید به تامین آب ، خارج از چاه های فعلی اندیشید.
وی از دغدغه جدی استاندار سمنان در این خصوص خبر داد و گفت: در همین راستا و با هدف عبور از این شرایط پروژه سد فینسک پیگیری شده است.

سمنان ۵ سال با بحران منابع زیرزمینی فاصله دارد

رفع موانع از پروژه سد فینسک

وی از رفع موانع سد فینسک خبر داد و اضافه کرد: این پروژه دارای ردیف اعتباری است و خوشبختانه اعتباراتی از محل این ردیف چه در سنوات قبل و چه امسال تامین و جذب شده است.

معاون استاندار سمنان با بیان اینکه این اعتبارات برای پروژه هزینه می شود، افزود: برای تسریع در روند احداث سد فینسک به اعتبارات بیشتری نیاز است که انتظار می رود در اعتبارات آتی دیده شود.

وی با بیان اینکه همه پروژه های تامین آب در استان با توجه به بحران کم آبی منطقه در شمار پروژه های اولویت دار قرار می گیرند اضافه کرد: نهاد ریاست جمهوری از استان ها خواسته اند که چهار پروژه اولویت دار خود را معرفی کنند، لذا با توجه به شرایط منابع آبی در استان، حتما پروژه های تامین آب در شمار پروژه های اولویت دار و مهم استان قرار می گیرند.

وضعیت حاد منابع آبی شاهرود و سمنان و آینده مبهم نسل آتی

معاون عمرانی استاندار سمنان با اشاره به حاد بودن منابع زیرزمینی مرکز استان گفت: این شرایط محدود به سمنان نیست و وضعیت منابع زیرزنینی در شهرستان شاهرود نیز وضعیت مطلوبی نیست.

حمیدی از برنامه ریزی برای تامین آب شرب مردم شاهرود از سد کالپوش و چشمه های قطری خبر داد و اظهار کرد: برای انتقال آب سد کالپش به شاهرود نیازمند ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال هستیم.

وی گفت: این منابع آبی برای رفع نیاز آب شرب جمعیت فعلی است و لذا برای تامین آب پایدار برای نسل آتی باید بهذفکر تامین آب از منابعی غیر از چاه ها و منابع فعلی بود.

این عضو ارشد شورای برنامه ریزی استان با بیان اینکه چاه های فعلی کفاف آب شرب مردم سمنان و شاهرود را نمی دهد افزود: این در حالی است که نیاز آبی نسل آینده به طور قطع و یقین بیشتر از امروز است و از همین رو باید از هم اکنون برای آن چاره جویی شود.

وی با بیان اینکه انتقال این منابع آبی تنها برای آب شرب است خاطرنشان کرد: اگر انتقال آب با هدف تامین شرب به خشک شدن باغات هم بیانجامد، ناگزیر به انتقال هستیم چرا که حاکمیت وظیفه تامین آب شرب را دارد. البته اگر قرار باشد از آب متتقل شده در حوزه باغی و زراعی استفاده شود حتما اولویت با مردم مناطقی نظیر خطیرکوه و کالپوش و.. است که منابع آبی در آنجا قرار دارند.

وجود بیش از ۴۶۰ پروژه نیمه تمام در استان

حمیدی از وجود بیش از ۴۶۰ پروژه عمرانی نیمه تمام در سراسر استان خبر داد و اظهار کرد: تکمیل این پروژه ها با قیمت و هزینه های فعلی به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

سمنان ۵ سال با بحران منابع زیرزمینی فاصله دارد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با اشاره به پرهیز از آغاز پروژه های عمرانی جدید افزود: دولت سیزدهم تمرکز خود را بر تکنیل پروژه های نیمه تمام فعلی با اولویت دهی به پروژه های ضروری و با پیشرفت بیشتر، گذاشته است.

 ۱۶ هزار واحد در دست ساخت در استان

محمد حمیدی با بیان اینکه پروژه چهار ساله جهش مسکن در استان نیازمند دو هزار و ۸۳۷ هکتار زمین است گفت: تاکنون یک هزار و ۱۷۱ هکتار زمین برای ساخت این واحدها در استان مصوب و تامین شده است.

وی با بیان اینکه ۲۰۰۰هکتار از این زمین ها به تنهایی مربوط به شهر جدید ایوانکی است، افزود: با تلاشی که صورت گرفته تقریبا به جز در سمنان، مشکلی بابت تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن نداریم.

وی از وجود ۱۶ هزار واحد در حال ساخت در استان خبر داد و اظهار کرد: قرار است که در مجموع ۶۰ هزار واحد در استان ساخته شود که نیمی از آنها در شهر جدید ایوانکی احداث خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha