• جمعه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402061710473
  • خبرنگار : 30165

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

دوگانه‌سازی «مقاله‌نویسی» و «مهارت‌محوری» کاذب است

دوگانه‌سازی «مقاله‌نویسی» و «مهارت‌محوری» کاذب است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نگرانی‌هایی که در مورد از دست رفتن رتبه علمی کشور در دنیا و منطقه وجود دارد، گفت: ما نباید به مقاله بی‌توجه باشیم، ولی دوگانه‌سازی مقاله‌نویسی و مهارت‌محوری یا مقاله‌نویسی و نیازسنجی‌، دوگانه‌سازی‌های کاذب است.

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد آخرین خبرها از روند اصلاح آیین‌نامه‌های جذب و ارتقای اعضای هیئت‌علمی، گفت: آیین‌نامه ارتقاء هنوز به شورای عالی انقلاب فرهنگی نرسیده و هنوز در اختیار وزارت علوم است.

وی با بیان این‌که نکات کلیدی که باید در آیین‌نامه ارتقاء مورد توجه قرار گیرد، در ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است، اظهار کرد: زمانی که آیین‌نامه به شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، حتماً بر اساس این نکات کلیدی که شاخص و منطق ارتقای این آیین‌نامه است، آن را می‌سنجیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد انتقاداتی که نسبت به رویکرد مقاله‌محوری آیین‌نامه فعلی جذب و ارتقای اعضای هیئت‌علمی مطرح می‌شود، گفت: ما در آیین‌نامه جدید به رویکرد مهارتی و تولید دانش بومی حتماً توجه خواهیم داشت. البته نباید مقاله را دست کم گرفت، به هر حال رشد یک عالم بسته به تدوین مقاله است، اما کمیت مقاله نباید ملاک باشد. بلکه باید مقالاتی که گره‌گشا هستند و نیازهای جامعه را برطرف می‌کنند و به خواسته‌های حوزه‌های مختلف صنعتی، اقتصادی، معیشتی و سلامت جامعه می‌پردازند، مورد توجه قرار گیرند. 

وی در پاسخ به سؤال ایسنا درباره نگرانی‌هایی که در مورد از دست رفتن رتبه علمی کشور در دنیا و منطقه وجود دارد، گفت: ما نباید به مقاله بی‌توجه باشیم، ولی دوگانه‌سازی مقاله‌نویسی و مهارت‌محوری یا مقاله‌نویسی و نیازسنجی‌، دوگانه‌سازی‌های کاذب است. می‌توان به این سمت رفت که تعداد مقالات کشور ما افزایش پیدا کند و از نظر کمی ارتقاء داشته باشیم و در عین حال مقاله‌ها کارآمد نیز باشند. در آیین‌نامه جدید جذب و ارتقاء به این نکات باید توجه داشت.

خسروپناه خاطر نشان کرد: ارتقای جایگاه علمی به لحاظ مقالات یک شاخص رشد کشور است، شاخص دیگر نیز ارتباط دانشگاه با صنعت است که متاسفانه رتبه خوبی در این شاخص نداریم و این باید اصلاح شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۱ ۱۸:۴۷

متاسفانه از بیانات جناب سلیمی معلوم است که هنوز نگاهشان به مقاله و کسب رتبه اول تولید مقاله در منطقه و مقاله بازی است بجای اینکه دنبال رتبه اول تولیدات علمی و بازار دانش بنیان در منطقه باشد. این نشان میدهد متاسفانه جناب سلیمی و شورای عالی انقلاب فرهنگی هنوز نفهمیدند که از کجا کشور دارد ضربه میخورد. رهبری بارها در مورد مقاله بازی و نتایج مخرب آن توضیح دادند ولی کو گوش شنوا. دقیقا مشکل اینجاست: با یک دست نمیتوان دو هندوانه برداشت. نمیتوان هم به دنبال رتبه اول تولید مقاله در منطقه بود و هم به دنبال سوق دادن هیات علمی به رفع نیازهای روز کشور. چراکه از نیازهای روز ایران، مقاله برای مجلات آمریکایی و انگلیسی و هلندی در نمی آید. آنها مقالاتی را پذیرش میکنند که مورد نیاز خودشان باشد. فرق این دو از زمین تا آسمان است. وقتی یک هیات علمی بتواند با نوشتن مقاله ارتقا پیدا کند معلوم است که از پشت میز خود تکان نمیخورد و به دنبال نیاز جامعه نمیرود. امتیاز و جایگاه یک مقاله ISI در یک مجله آمریکایی کجا و رفع نیاز فناوری صنعت دریایی بندرعباس کجا؟!!! به قول آن متفکر غربی که به درستی گفته بود: «به من بگویید در کشور شما به چه چیزی پاداش میدهند تا بگویم کشور شما پیشرفت میکند یا پسرفت!!!. با چنین مدیرانی، امیدی به تغییر نیست.