• سه‌شنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۸:۳۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402062113620
  • خبرنگار : 30165

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم خبر داد

استفاده از رتبه‌بندی ISC برای حل مشکل اعتبار دانشگاه‌های ایرانی در عراق

استفاده از رتبه‌بندی ISC برای حل مشکل اعتبار دانشگاه‌های ایرانی در عراق

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم با اشاره به مشکل اعتبار برخی دانشگاه‌های ایرانی در کشور عراق گفت: برای حل این مشکل کمیته‌ای انتخاب شدند و به این کشور رفتند. پیشنهاد دادیم که به جای در نظر گرفتن رتبه‌بندی شانگهای و ISI از رتبه‌بندی ISC استفاده کنند و موافقت اولیه برای این موضوع را گرفته‌ایم.

به گزارش ایسنا، دکتر وحید حدادی اصل، امروز در اجلاس روسای دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در مورد محورهای اساسی همکاری‌های علمی بین‌المللی گفت: توانمندسازی اعضای هیئت علمی با بهره‌گیری ازفرصت‌های مطالعاتی و تبادل استاد، تبادلات دانشجویی با ارائه بورس‌های تحصیلی و فرصت‌های مطالعاتی کوتاه و میان مدت، گسترش فعالیت‌ها و همکاری‌های فناورانه و نوآورانه با محوریت پارک های علم و فناوری و شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان موجود، بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های علمی بین‌المللی، کارگروه تخصصی شورای امور ایرانیان خارج از کشور و گسترش زبان و ادبیات فارسی و کرسی‌های ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی محورهای اصلی فعالیت مرکز همکاری‌ها علمی بین‌المللی وزارت علوم است.

وی با اشاره به مشکل اعتبار برخی دانشگاه‌های ایرانی در کشور عراق گفت: برای حل این مشکل کمیته‌ای انتخاب شدند و به این کشور رفتند. پیشنهاد دادیم که به جای در نظر گرفتن رتبه‌بندی شانگهای و ISI از رتبه‌بندی ISC استفاده کنند. موافقت اولیه برای آن را گرفتیم و مهرماه قرار است گروهی از کشور عراق برای بازدید از موسسه ISC به ایران بیایند و دانشگاه‌های ما را بر اساس رتبه‌بندی خودمان بسنجند.

وی ادامه داد: ماه آینده گروه حدود ۲۵ نفره به ایران خواهند آمد تا با مشارکت یکدیگر مشکلات پیش آمده با کشور عراق را حل کنیم.

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم در مورد همکاری‌های علمی با کشور عراق گفت: برگزاری هفته علم ایران و جمهوری عراق در آبان‌ماه، موافقت با تاسیس و راه‌اندازی دو پارک علم و فناوری مشترک، توافق در زمینه گسترش تبادلات دانشجویی و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، تعریف ۱۰ تا ۲۰ پروژه مشترک بین دو کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های ایرانداک برای مشابهت‌یابی و جلوگیری از سرقت علمی، استفاده از ظرفیت‌های ISC برای ارزشیابی دانشگاه‌ها و مجلات دو کشور و ... از جمله فعالیت‌های مشترک با کشور عراق است.

حدادی اصل در مورد ارتباطات علمی با سوریه به سفر رییس سازمان امور دانشجویان به این کشور اشاره کرد و  گفت: زمینه برای همکاری‌ها با سوریه تقویت شده، مرکز زبان فارسی در حال راه‌اندازی است. البته در این کشور مسائلی مثل مسائل مالی و ... وجود دارد ولی جایگاه خوبی در این کشور داریم و تبادلات خوبی در حال انجام است. در لبنان هم تلاش‌هایی در دست انجام است.

وی در خصوص همکاری‌های علمی با روسیه توضیح داد: با روسیه هم موقعیت خوبی برای همکاری داریم، امیدواریم روسای دانشگاه‌ها روی روسیه سرمایه گذاری کنند نشست اجلاس روسای دانشگاه‌های دو کشور اردیبهشت گذشته برگزار شد و ۲۷ سند یادداشت تفاهم نیز امضا شده است.

حدادی اصل خاطر نشان کرد: ظرفیت خوبی برای استفاذت از آزمایشگاه‌های روسیه برای پژوهشگران، دانشمندان و دانشجویان ایرانی وجود دارد.

این مسئول وزارت علوم به توافق برای برگزاری اولین اجرای روسای پارک‌های علم و فناوری دو کشور به میزبانی پارک علم و فناوری بین‌المللی اشاره کرد و گفت: این اولین‌بار است که ایران به عنوان متصدی علم و فناوری قدم بر می‌دارد و به صادرات فناوری وارد شده است.

حدادی اصل با اشاره به همکاری با چین نیز گفت: به محض قطعی شدن عضویت ایران در پیمان شانگهای، وزارت علوم در خواست کرد مسئول کمیته مشترک روابط ایران و شانگهای وزارت علوم شد.

حساسیت در مورد برخی بورس‌ها

وی در مورد همکاری با اتحادیه اروپا نیز گفت: ارتباط با اتحادیه اروپا از طرف ما قطع نشده است و همکاری‌ها ادامه دارد ولی در برخی بورس‌ها مانند اراسموس حساسیت‌هایی وجود دارد که به دنبال آن هستیم که مشکل را حل کنیم. فعلا موافقت اولیه را گرفته‌ایم ولی در حوزه‌هایی که حساسیت وجود دارد نمی‌توانیم بورس قبول کنیم.

از ظرفیت سازمان‌های علمی بین‌المللی استفاده نمی‌کنیم

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با بیان اینکه ما در ۷۰ سازمان علمی بین المللی عضو هستیم گفت: با این وجود از ظرفیت‌های آن‌ها به دلیل نداشتن اطلاع، به خوبی استفاده نمی‌کنیم. به همین دلیل آبان ماه نشستی با روسای دانشگاه ها یا معاونان آنها خواهیم داشت تا همه این سازمان‌ها و پیمان‌های بین‌المللی را به خوبی معرفی کنیم و با ظرفیت این سازمان ها بیشتر آشنا شویم.

وی گفت:  ۲ سازمان بین‌المللی اکو و سزامی که ما در آنها عضو هستیم، از حوزه پرداختی وزارت علوم خارج شدند و هزینه عضویت آن را دولت پرداخت می‌کند و از خدمات آن استفاده می‌کنیم.

حدادی اصل به پذیرش میزبانی دومین دوره وزرای علوم کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در خرداد سال آینده اشاره کرد و گفت: آغاز به کار مرکز منطقه ای آموزشی و پژوهشی مدیریت خطرپذیری و تاب آوری زلزله یونسکو و موافقت با تامین ۵ میلیون دلار از بدهی ایران با سزامی از محل طلب ایران از دولت اردن از اقدامات این دوره مرکز همکاری های علمی و بین المللی است.

وی از اعزام ۲۳ استاد برای آموزش زبان فارسی خبر داد و گفت:  این رقم بی‌سابقه است و قصد داریم مراکز بیشتری برای آموزش زبان فارسی راه اندازی کنیم.

تأمین ۵ میلیون دلار از بدهی ایران به سزامی

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم با بیان اینکه ما ۷ میلیون دلار به سزامی بدهی داشتیم گفت: با تامین ۵ میلیون دلار از بدهی ایران به سزامی از محل طلب ایران از دولت اردن موافقت شد. سزامی توان و امکانات زیادی دارد که کشورهای عضو می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

وی خاطر نشان کرد: ما به این سازمان‌ها حق عضویت پرداخت می‌کنیم ولی از ظرفیت‌ آن‌ها استفاده نمی‌شود. بنابراین دوره‌هایی برای آشنایی با این خدمات برگزار می‌شود..

حدادی اصل به تاکید رئیس جمهوری برای جذب ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در وزارت خارجه تقویت و فعالیت های آن بیشتر  شده است، وزارت علوم‌ هم کارگروه علمی این شورا و وزیر علوم نیز رئیس این شورا است. برای جذب ایرانیان نخبه و دانشمند خارج از کشور باید بیشتر فعالیت کنیم و از ظرفیت  این شورا هم استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha