• شنبه / ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402070100153
  • خبرنگار : 71610

عادی سازی روابط با ریاض؛ محور رایزنی لاپید و دبیرکل ساف

عادی سازی روابط با ریاض؛ محور رایزنی لاپید و دبیرکل ساف

منابع رسانه‌ای از دیدار و گفت‌وگوی رئیس جناح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) درباره پرونده عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم اشغالگر پرده برداشتند.

به گزارش ایسنا، وبسایت عبری «i۲۴» در این باره اعلام کرد که یائیر لاپید، رئیس جناح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با حسین الشیخ، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) دیدار و گفت‌وگو کرد.

این رسانه گزارش داد که لاپید و الشیخ در این دیدار اوضاع امنیتی و روابط میان دو طرف را مورد بررسی قرار دادند.

طبق این گزارش، پرونده عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی مهم‌ترین محور رایزنی الشیخ و لاپید بود.

لائید همچنین در پیامی ویدئویی پس از اظهارات محمد بن سلمان درباره خواسته هسته‌ای ریاض گفت: توافق عادی سازی با عربستان سعودی قابل استقبال است، اما نه به قیمت اجازه دادن به سعودی‌ها برای تولید تسلیحات هسته‌ای و یا به قیمت شکل گیری نوعی رقابت تسلیحات هسته‌ای در سراسر خاورمیانه.

لاپید گفت: ولیعهد سعودی درباره احتمال برخورداری عربستان سعودی از تسلیحات هسته‌ای صحبت کرد. نتانیاهو در تمام عمر خود با چنین حرکاتی مبارزه کرده است؛ چراکه این مسئله پایه‌های استراتژی هسته‌ای ما هستند.

وی همچنین تاکید کرد: «تل آویو» نباید منافع امنیتی خود را به نفع «سیاست» کنار بگذارد.

اخیرا صحبت‌ها درباره امضای یک توافق امنیتی احتمالی میان ریاض و واشنگتن که شامل عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان نیز می‌شود، افزایش یافته و رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که هسته‌ای شدن خواسته اصلی ریاض برای امضای چنین توافقی است.

بنیامین نتانیاهو و سایر مقامات رژیم صهیونیستی از جمله الی کوهن نیز بارها درباره نزدیکی دستیابی به توافقی برای عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی سخن گفته‌اند؛ اما اخیرا رسانه‌های عبری زبان اذعان کرده‌اند که تلاش‌های بی‌وقفه رژیم اشغالگر برای عادی سازی روابط با ریاض طی سال جاری میلادی بی‌نتیجه خواهد بود.

این درحالی است که ریاض بارها تاکید کرده است عادی‌سازی روابط با تل‌آویو به اجرای طرح صلح عربی بستگی دارد که عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه فقید عربستان در سال ۲۰۰۲ آن را ارائه کرد و مبتنی بر ایجاد کشور به رسمیت شناخته شده فلسطینی در سطح بین‌المللی و در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی، بازگشت آوارگان و خروج تل‌آویو از بلندی‌های اشغالی جولان در ازای به رسمیت شناختن و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha