• دوشنبه / ۳ مهر ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402070301181
  • خبرنگار : 71145

/به روز رسانی شد/

ایروان: حدود ۵۰۰۰ نفر از قره‌باغ وارد ارمنستان شده‌اند

ایروان: حدود ۵۰۰۰ نفر از قره‌باغ وارد ارمنستان شده‌اند

اولین گروه از ساکنان ارامنه منطقه قره‌باغ کوهستانی پس از تحمل ۱۰ ماه محاصره و به خاطر حمله نظامی برق آسای اخیر جمهوری آذربایجان برای بازپس‌گیری کنترل کامل منطقه، وارد خاک ارمنستان شدند. دولت ارمنستان اعلام کرد: حدود ۵۰۰۰ نفر از ساکنان منطقه قره باغ تا صبح امروز (دوشنبه) وارد ارمنستان شدند.

به گزارش ایسنا، در در بیانیه دفتر مطبوعاتی دولت ارمنستان آمده است: «تا ساعت ۱۲:۰۰ امروز به وقت محلی (۱۱:۰۰ به وقت مسکو)، ۴۸۵۰ نفر از منطقه قره باغ وارد خاک جمهوری ارمنستان شده‌اند.

این بیانیه می‌افزاید: ۳۹۰۰ نفر از آنها اطلاعات ثبت نامی‌شان انجام شده و نیازهای ۹۵۰ شهروند همچنان در حال بررسی شناسایی است و دولت برای همه شهروندانی که محل سکونت از پیش تعیین شده، ندارند مسکن مناسب ارائه می‌دهد. روند ثبت نیازها برای ارائه کمک‌ها همچنان ادامه دارد.

هزاران نفر از شهرها و روستاهای متاثر از درگیری‌ اخیر مجبور به ترک خانه‌هایشان شده و به اردوگاه صلحبانان روسی در قره‌باغ منتقل شدند. 

خبرگزاری دولتی Armenpress گزارش داد: «اولین گروه از تخلیه‌شده‌ها در حال حاضر در «کورنیدزور» هستند و ساکنان تخلیه شده قره باغ در مرکز کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جمع شده‌اند.»

این آژانس افزود: روند ثبت نام همچنان ادامه دارد، زیرا نیازهای اولویت دار در حال ارزیابی هستند. این آژانس خبری همچنین خاطرنشان کرد: مقررات سکونت فقط به استان سیونیک محدود نمی‌شود و در صورت نیاز در سایر استان‌ها نیز اقامتگاه ساماندهی می‌شود.

همچنین مقامات ارمنستان گزارش دادند که تا یکشنبه شب در مجموع ۳۷۷ نفر از این منطقه وارد ارمنستان شده‌اند.

ورود اولین گروه از ارامنه قره‌باغ کوهستانی به خاک ارمنستان

به نقل از یورونیوز، وزارت دفاع روسیه هم گزارش داد که نیروهای حافظ صلح این کشور - که از سال ۲۰۲۰ در قره باغ کوهستانی مستقر هستند - به انتقال ۳۱۱ غیرنظامی از جمله ۱۰۲ کودک کمک کردند. هرچند عدد دقیق این افراد را نمی‌توان به طور کامل تایید کرد.

وزارت دفاع روسیه افزود که نیروهای حافظ صلح روسیه یکشنبه پنج اتوبوس و ۴۱ وسیله نقلیه شخصی حامل ۳۱۱ غیرنظامی از قره باغ از جمله ۱۰۲ کودک را به ارمنستان همراهی کردند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای تاکید کرد که غیرنظامیان قدردانی خود را از پرسنل نظامی لشکر روسیه ابراز کردند.

یکی از افرادی که خود را به روستای «کورنیدزور» در ارمنستان رسانده است به آسوشیتدپرس گفت: «مثل یک کابوس بود. هیچ کلمه‌ای برای توصیف آن وجود ندارد. روستا به شدت گلوله باران شد. تقریبا هیچ‌کس در روستا باقی نمانده است. خانه قدیمی مادربزرگم اینجا در روستای تغ (در منطقه سیونیک ارمنستان) است. آنجا زندگی خواهم کرد تا ببینیم بعدا چه اتفاقی می‌افتد.» او به دلایل امنیتی از ذکر نام خود خودداری کرد.

به گفته یکی از رهبران جدایی‌طلب قره‌باغ کوهستانی، ساکنان ارمنی‌تبار این منطقه از بیم پاکسازی نژادی و به دلیل آنکه نمی‌خواهند تحت حاکمیت آذربایجان زندگی کنند، به ارمنستان خواهند گریخت.

پاشینیان: متحدان سابق ارمنستان به تعهدات عمل نکردند

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان روز یکشنبه در کنایه‌ای آشکار به روسیه اتحادهای فعلی کشورش برای پیشبرد اهداف ملی و منطقه‌ای را «بی‌اثر» خواند.

این سخنان در حالی از سوی سران یکی از متحدان دیرین روسیه ایراد می‌شود که جمهوری آذربایجان در پی تهاجم برق‌آسای سه‌شنبه گذشته خود تقریبا تسلط کاملی بر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی پیدا کرده است.

پاشینیان که به دلیل نحوه مدیریت بحران قره‌باغ از سوی اپوزیسیون کشورش به شدت تحت فشار قرار دارد در نطقی تلویزیونی گفت: «سیستم‌های امنیتی خارجی که ارمنستان با آنها مرتبط است، در حفاظت از امنیت و منافع کشور ناکارآمد بوده‌اند.»

وی سپس افزود: «ارمنستان هرگز تعهدات خود را رها و به متحدان خود خیانت نکرده است. اما تحلیل وضعیت کنونی نشان می‌دهد که سیستم‌های امنیتی و متحدانی که ما مدت‌ها به آنها تکیه کرده‌ایم ماموریتی دال بر نشان دادن آسیب‌پذیری و ناتوانی مردم ارمنستان در حفظ کشوری مستقل برای خود تعیین کرده‌اند.»

نیکول پاشینیان در بخش دیگری از سخنان خود به احتمال خروج ارمنی‌تبارهای ساکن در قره‌باغ پس از پیشروی‌های ارتش آذربایجان در این منطقه اشاره کرد و از آمادگی کشورش برای میزبانی از شهروندان ارمنی آواره از این جنگ و جدایی‌طلبان خبر داد.

پاشینیان سپس ضمن اشاره به ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ کوهستانی طی روزهای اخیر گفت که این کمک‌ها تغییر چندانی در شرایط انسانی ایجاد نمی‌کند.

وی همچنین بار دیگر بر ادعای به دفعات تکرار شده از سوی کشورش مبنی بر اینکه «ارامنه قره باغ کوهستانی همچنان با خطر پاکسازی قومی روبرو هستند» تاکید کرد.

نخست وزیر ارمنستان در این خصوص تصریح کرد: «اگر شرایط واقعی زندگی برای ارامنه قره باغ کوهستانی در خانه‌هایشان ایجاد نشده و سازوکارهای موثر محافظت در برابر پاکسازی قومی ایجاد نشود، این احتمال افزایش می‌یابد که ارامنه قره باغ کوهستانی خروج از سرزمین‌های خود را تنها راه نجات بیابند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۰۳ ۱۰:۰۲

پشت ارمنستان رو نباید خالی کرد مردم ایراندوست و متینی هستن تک و تنها مونده