• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402071509640
  • خبرنگار : 50188

بیش‌از یک‌سوم گوشت مرغ استان کرمان در رفسنجان تولید می‌شود

بیش‌از یک‌سوم گوشت مرغ استان کرمان در رفسنجان تولید می‌شود

ایسنا/کرمان رئیس اداره دامپزشکی رفسنجان گفت: سالانه بیش‌ از دو میلیون قطعه جوجه‌ریزی در رفسنجان انجام می‌شود و بیش‌ از یک‌سوم گوشت مرغ استان کرمان توسط شهرستان رفسنجان تأمین‌ می‌شود.

محمود مقامی امروز ۱۵ مهرماه در نشست خبری به‌ مناسبت ۱۴ مهرماه روز دامپزشکی اظهار کرد: وظایف سازمان دامپزشکی در بحث کنترل و پیشگیری از بیماری‌های دام و طیور در سطح کشور و در حقیقت حفظ و حراست از جمعیت دام وطیور است.

وی افزود: کنترل و پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام از طریق کنترل بیماری در دام و طیور و نظارت ویژه بر فرآورده‌های خام دامی صورت می‌گیرد.

رئیس اداره دامپزشکی رفسنجان تصریح کرد: برخلاف این تصور که رفسنجان شهرستانی دارای باغات است، اما در عین حال این شهرستان در زمینه پرورش دام و طیور هم فعال است. سالانه بیش‌از دو میلیون قطعه جوجه‌ریزی در رفسنجان انجام می‌شود و بیش‌از یک‌سوم گوشت مرغ استان کرمان را شهرستان رفسنجان تأمین می‌کند.

مقامی ادامه داد: بالای ۴۰۰۰ رأس اسب در رفسنجان داریم که در قالب باشگاه‌های سوارکاری یا مراکز پرورش فعالیت دارند. جمعیت گوسفند و بز در این شهرستان بیش‌از ۳۵۰ هزار رأس است که در سطح شهرستان به‌صورت متمرکز و صنعتی یا به‌صورت عشایری فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: نزدیک‌ به ۱۴ هزار رأس دام سنگین در شهرستان رفسنجان وجود دارد که در قالب گاوداری‌های صنعتی، گاوداری‌های مولد ۸۰۰ رأسی و گاوداری‌های روستایی و سنتی هستند. بزرگترین گاوداری‌های صنعتی را در سطح شهرستان داریم که دامپزشکی جهت کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دام و طیور به همه این واحدها خدمات ارائه می‌کند.

رئیس اداره دامپزشکی رفسنجان در ادامه عنوان کرد: خوشبختانه در شهرستان رفسنجان بخش خصوصی به‌خوبی جذب شده و مراکز خصوصی خوبی داریم و رفسنجان بیشترین مراکز بخش خصوصی دامپزشکی را در سطح استان داراست. نزدیک‌ به ۱۳ داروخانه دامپزشکی و ۱۳ واحد مرکز درمانی و مایه‌کوبی داریم که به کمک بخش دولتی از جمعیت دام و طیور شهرستان حراست می‌کنند.

مقامی درخصوص نظارت بر فرآورده‌های خام دامی، گفت: این نظارت از مزرعه تا سفره است. از زمانی که دام در دامداری‌ها چه صنعتی و سنتی پرورش می‌یابد، دامپزشکی کار خود را انجام می‌دهد و دام سالمی را به کشتارگاه تحویل می‌دهد تا از گوشت و فرآورده‌های آنان استفاده شود.

رئیس اداره دامپزشکی رفسنجان افزود: در شهرستان رفسنجان دو واحد کشتارگاه دام و دو واحد کشتارگاه طیور وجود دارد که کشتارگاه دام صنعتی رفسنجان متعلق به شهرداری است و کشتارگاه دیگر در منطقه سرچشمه است.

مقامی گفت: نظارت بر مراکز عرضه گوشت قرمز، شیر، لبنیات، تالارها و رستوران‌ها و هر جا که فرآورده‌های خام دامی را داشته باشد، تأیید سلامت و نظارت بهداشتی این فرآورده‌ها بر عهده دامپزشکی است.

وی به وجود هشت واحد کارخانه نهاده دام و طیور در رفسنجان نیز اشاره کرد و گفت: همه این کارخانجات باید پروانه پزشکی را از دامپزشکی بگیرند و مسئول فنی دکتر دامپزشک در آنجا نظارت دارد.

وی اضافه کرد: مرکز پرورش آرتمیا در جوادیه فلاح نیز نشان می‌دهد شهرستان رفسنجان در بحث پرورش آبزیان با توجه‌به استخرهایی که وجود دارد در زمینه پرورش ماهی نیز فعالیت دارد و تولید خوبی داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha