طاهره بیگ زاده در گفت و گو با ایسنا سلامت حیوانات را بر بهداشت و سلامت جامعه تاثیرگذار دانست و افزود: خط اول سلامت جامعه بر عهده دامپزشکان است. لذا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با ۸۹ مرکز جامع سلامت، ۴۲۵ خانه بهداشت و ۴۸ پایگاه سلامت آمادگی هرگونه همکاری را با اداره کل دامپزشکی دارد.
وی از فعالیت ۱۵ مرکز درمان و پیشگیری از هاری خبر داد و گفت: بحث بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از اهمیت ویژهای برخوردار است و به این دلیل که بهداشت عمومی بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است، در این راستا با همکاری دستگاههای ذیربط کار شناسایی، پیشگیری و درمان در دستور کار قرار دارد.
بیگ زاده از سه بیماری هاری، تب مالت و تب کریمه کنگو به عنوان مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نام برد وگفت: بیماری تب مالت و کریمه کنگو نسبت به سالهای گذشته رو به افزایش است. ۱۶۸ مورد تب مالت در سال ۱۴۰ آمار بالایی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت حیوانگزیدگی را هم پرحادثه و خطرناک دانست و افزود: در سال گذشته ۶۵۰۰ مورد حیوانگزیدگی داشتیم.
بیگ زاده از نزدیک شدن حیوانات به محیط زیست انسانها به عنوان یک معضل نام برد و گفت: ۱۶۸۵ مورد حیوان گزیدگی توسط سگهای صاحب دار اتفاق افتاده و یک مورد سگ اهلی توسط موش خرما در حیاط خانه مبتلا شده و صورت کودک را گاز گرفته که متاسفانه کودک به هاری مبتلا شده بود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده افزود: جلسات متعددی با همه ادارات مربوطه برگزار شده و همایش پیشگیری از هاری وکارگاههای آموزشی را نیز برگزار کردیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شهرداری و محیط زیست را مورد خطاب قرار داده و گفت: تنها نهادی که به خوبی با ما همکاری داشته، اداره کل دامپزشکی بوده است.
بیگ زاده وجود سگهای بلاصاحب در مناطق مسکونی را نیز یک چالش دانست و افزود: شهرداری روشی برای کم کردن تعداد سگهای ولگرد یا عقیم سازی آنها بکار ببرد زیرا ازدیاد آنها در کوچه و خیابان علاوه بر گازگرفتگی، سلامت روانی جامعه را نیز به خطر انداخته است.
وی از بیماری هاری نیز به عنوان چالش بعدی یاد کرد و گفت: شهرهای جنوبی مجهز به کشتارگاه صنعتی نبوده و همیشه در زمان بازدیدها گزارش کردیم که کشتن دام و شستن بعد از آن با دست و با مقدار کم آب انجام میشود یا سگهای ولگرد زیادی در اطراف کشتارگاه پرسه میزنند.
بیگ زاده با بیان اینکه مردم با رسم اشتباه قدیم، در اولین لحظه کشتار دام جگر آن حیوان را به صورت نیم پز کباب کرده و سریعاً مصرف میکنند، گفت: این موضوع در ابتلا به بیماری تب کریمه بسیار مهم است که لازمه پیشگیری از آن، فرهنگسازی و همچنین راهاندازی کشتارگاههای صنعتی است.
انتهای پیام
نظرات