• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402072517472
  • منبع : نمایندگی گیلان

تولید علوفه با روش هیدروپونیک توجیه اقتصادی دارد

تولید علوفه با روش هیدروپونیک توجیه اقتصادی دارد

ایسنا/گیلان یک پژوهشگر، استفاده از کشت هیدروپونیک را راهکاری سالم برای تولید علوفه مورد مصرف دام دانست و گفت: تولید علوفه با روش هیدروپونیک در زمانی کوتاه‌تر و با مصرف آب کمتر صورت گرفته و با توجه به نیاز نیروی کار کمتر می‌تواند از نظر اقتصادی نیز توجیه پذیر باشد.

حامد کیومرثی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه کلمه هیدروپونیک از ترکیب دو واژه یونانی "hydro" به معنای آب و "ponics" به معنای کار و تلاش ساخته شده است، اظهار کرد: این کلمه را اولین بار دکتر ویلیام فردریک گریک یکی از اساتید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی به کار گرفت. امروزه این روش کشت به دلایل بسیاری مثل اثرات مثبت زیست‌محیطی و کیفیت و سلامت محصولات، در دنیا گسترش یافته است.

وی افزود: هیدروپونیک در حقیقت فن کشت گیاه بدون خاک است‌ و ژاپن، آمریکا، هندوستان، هند، هلند، انگلستان و استرالیا نمونه‌های موفق کشورهای با کشت هیدروپونیک می‌باشند.

این پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه استفاده از آفت‌کش‌ها بسیاری از محصولات کشاورزی را آلوده می‌کند، گفت: با توجه به هزینه‌های نیروی کارگری استفاده از علف‌کش‌ها هم متاسفانه افزایش یافته است. در نتیجه استفاده این محصولات توسط انسان، بیماری‌هایی نظیر سرطان افزایش می‌یابد. علوفه‌ای که توسط دام و طیور مصرف می‌شود بصورت غیر مستقیم در سبد غذایی ما قرار می‌گیرد و بر سلامت و امنیت غذایی جامعه تاثیر می‌گذارد.

کیومرثی امنیت غذایی را نخستین اصل برای حفظ سلامت جامعه دانست و بیان کرد: تولید علوفه هیدروپونیک بدون آفت‌کش می‌تواند خوراکی سالم را در اختیار دام و در نهایت انسان قرار دهد. تولید علوفه با روش هیدروپونیک در زمانی کوتاه‌تر و با مصرف آب کمتر صورت گرفته و با توجه به نیاز نیروی کار کمتر می‌تواند از نظر اقتصادی نیز توجیه پذیر باشد. با استفاده از این روش از چرای بی‌رویه دام‌ها و آسیب به مراتع و پوشش گیاهی جلوگیری می‌شود.

وی گفت: استفاده از کشت هیدروپونیک برای تولید علوفه از یک سو باعث کاهش تلفات دام در اثر سوءهاضمه و بیماری‌های دامی ناشی از مصرف علوفه آلوده و از سوی دیگر با کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌ها سبب ورود خوراکی سالم به چرخه غذایی و تامین امنیت غذایی جامعه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۶:۱۴

دروود بر شما کاملا موافقم البته اگر مافیای خوراک دام و طیور ایران اجازه بدهند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۲ ۱۴:۳۹

سلام کلی گویی راهگشا نیست مقاله دکتر فضائلی و همچنین تجربه هیدروپونیک کارانی که دیگر تولید نمیکنند رو بررسی کنید .

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۲ ۱۴:۳۹

سلام کلی گویی راهگشا نیست مقاله دکتر فضائلی و همچنین تجربه هیدروپونیک کارانی که دیگر تولید نمیکنند رو بررسی کنید .