• دوشنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۸:۱۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404062414490
  • خبرنگار : 50283

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه‌آهن:

به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت اتصال ریلی بین کشورهای منطقه‌ایم

به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت اتصال ریلی بین کشورهای منطقه‌ایم

ایسنا/گیلان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه‌آهن با حضور در منطقه آزاد انزلی گفت: با تکیه بر ظرفیت‌های دیپلماسی ریلی به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت اتصال ریلی بین کشورهای منطقه‌ایم.

جبارعلی ذاکری دوشنبه ۲۴ شهریور در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، با بیان اینکه مجتمع بندری کاسپین از بنادر مهم دریای کاسپین بوده و قادر به ایفای نقش مهمی در توسعه مناسبات کشورهای منطقه است، اظهار کرد: با توجه به در حال توسعه بودن این مجتمع بندری همچنین اتصال به شبکه ریلی، انتظار می‌رود نقش مهمی در ترانزیت و صادرات کشور برعهده گیرد.

وی درخصوص برنامه شرکت راه آهن برای توسعه مبادلات کشورمان در حوزه دریای کاسپین با تکیه بر ظرفیت‌های اتصال این منطقه به شبکه ریل سراسری، گفت: یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در اجلاس اخیر خود با رؤسای راه آهن‌های کشورهای منطقه «CIS»، افزایش ترانزیت ریلی در بستر دریای کاسپین بوده و در این مهم، بندر کاسپین و منطقه آزاد انزلی می‌تواند مؤثرتر باشد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با بیان اینکه ارتباطات میان کشورهای منطقه را با این بندر افزایش خواهیم داد، از اقدامات سازمان منطقه آزاد انزلی در تحقق سهم ۳۰ درصدی حمل و نقل ریلی در بندر کاسپین قدردانی و تصریح کرد: با توجه به در حال توسعه بودن مجتمع بندری کاسپین، ریل پایه بودن طرح‌های توسعه‌ای آن می‌تواند به تقویت جایگاه آن در سطح بین المللی کمک شایان توجهی کند.

ذاکری افزود: منطقه آزاد انزلی می تواند به عنوان نقطه اتصال و ورودی و خروجی بار و کالا مطرح شده و در تکمیل کریدور شمال جنوب مطرح باشد.

وی با بیان اینکه همه مسیرهای ترانزیتی کالای کشور مکمل یکدیگر بوده و بار موجود برای جذب، بیش از ظرفیت‌های داخلی است، تحلیلی از ظرفیت های حمل‌ونقل دریایی، ریلی و ترکیبی کشور ارائه و تأکید کرد: با تکیه بر ظرفیت های دیپلماسی ریلی به دنبال بهره گیری از ظرفیت اتصال ریلی بین کشورهای منطقه‌ایم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی درست و دقیق، به اهداف تعیین شده نائل می شویم، ادامه داد: رفع نواقص طرح اتصال بندر کاسپین به شبکه ریلی، با همکاری این مجموعه و سازمان منطقه آزاد انزلی در کوتاه ترین زمان انجام خواهد شد.

همچنین در این دیدار مصطفی طاعتی مقدم، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: مجتمع بندری کاسپین با عنایت به مزیت اتصال به شبکه ریلی، براساس گزارش رسمی گمرک جمهوری اسلامی، تنها بندری بوده که ظرفیت تخلیه و بارگیری آن ظرف چهار ماهه نخست امسال بیش از ۲۶ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: موفقیت کسب شده علیرغم کاهش حجم بار موجود در دریای کاسپین به دست آمده؛ این در حالی است که طی این مدت شاهد رشد ۲۵۰ درصدی صادرات در این بندر بودیم و بخش عمده این موفقیت نیز مرهون اتصال به شبکه ریلی و تلاش شبانه روزی همکاران این سازمان و راه آهن و گمرک استان است.

طاعتی مقدم با بیان اینکه حمل و نقل بارهای ترانزیتی کشورهای منطقه و داخلی در کریدورهای شرق به غرب و شمال - جنوب از طریق این منطقه در دستور کار سازمان منطقه آزاد انزلی قرار دارد، تصریح کرد: در پنج ماه نخست سال جاری ۱۰۲ هزار تن از حجم بارهای تخلیه و بارگیری شده، توسط شبکه ریلی حمل و نقل شده و امیدواریم با تکمیل زیرساخت‌های مورد نظر در این زمینه ظرف یک سال آینده رشد چشمگیری در حوزه ترانزیت ریلی حاصل شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی از دو طرح این سازمان برای تحقق راهبرد تبدیل منطقه آزاد به هاب ریلی در سطح کشور خبر داد و گفت: نخست تکمیل و توسعه خطوط ریلی در پسکرانه مجتمع بندری کاسپین و سپس، احداث ایستگاه راه آهن در دستور کار است که هر دو مسیر در حال نهایی شدن هستند.

وی با اشاره به حضور ۱۳ میلیون گردشگر به منطقه آزاد انزلی در سال گذشته، خواستار بهره‌گیری از ظرفیت حمل و نقل در حوزه مسافر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha