• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402072517605
  • خبرنگار : 50572

به مناسبت روز جهانی فقر تشریح شد

آنچه سبب افزایش فقر در جامعه می شود

آنچه سبب افزایش فقر در جامعه می شود

ایسنا/کردستان یک دانشجوی دکترای جامعه شناسی گفت: در جوامع کنونی، به دلیل فشار اقتصادی، تورم، بیکاری و بسیاری از مشکلات دیگر، مسئولان کشورها توان حل مناسب همه معضلات جامعه را نداشته و ملت ها هم بنا به بی اعتمادی که در جامعه رایج است دست یاری به سوی دیگر اقشار دراز کرده که سبب افزایش فقر و مشکلات عدیده‌ دیگر شده است.

هادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: روز جهانی فقر نخستین بار در سال ۱۹۸۷ با گردهم آمدن حدود صد هزار نفر در میدان تروکادروی پاریس، گرامی داشته شد و در ۱۷ اکتبر سال ۱۹۹۲ با ثبت در سازمان ملل متحد، در سراسر جهان رسمیت یافت، در این گردهمایی که سالانه انجام می‌شود، به بررسی، ارائه راهکار و گره گشایی از معضلات همه جانبه جامعه و رفاه زندگی انسان‌ها پرداخته شده است.

وی عنوان کرد: در تعریف فقر، می‌توان به فقر مطلق، یعنی عدم دسترسی به «خوراک، پوشاک و سرپناه» که از امکانات ضروری هر انسان است، فقر نسبی، عدم دسترسی به امکانات موجود عصر، اختلاف سطح زندگی و فقر طبیعی با تعریف فقدان ثروت‌های طبیعی و محاصره در مرزهای نامناسب جغرافیایی اشاره کرد که هر کدام معضل‌ها و راهکار خود را دارد.

هادی افزود: در حقیقت، فقر از ناهنجارترین دردهای جامعه بشری است و محرومیت و ناتوانی افراد در دست‌یابی به حداقل نیازهای اساسی سبب به وجود آمدن فقر مطلق شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از صاحب نظران آیینی، فقر را فرزند ستم و ثروت نامشروع را زاییده چپاول و بی عدالتی که تعالی و تکامل معنوی بشر را تهدید می کند، می دانند؛ در این باره امام علی «ع» می فرماید: «کسی که رنج کار را تحمل نکرده، باید تهی دستی و فقر را تحمل کند».

هادی می‌گوید: فقر همواره یکی از موضوعات اصلی علوم اجتماعی بوده و جامعه شناسی زمانی می‌تواند به همه ابعاد اجتماعی آن بپردازد که اقتصاددانان، تحلیلی کاملاً اقتصادی از فقر را ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: علم جامعه شناسی به ابعاد اجتماعی فقر در میان اقشار پرداخته و مبارزه با فقر را مبارزه با شرایط تاریخی و جامعه طبقاتی تعریف می‌کند.

این جامعه شناس معتقد است، فقر در سیمای عریان خویش در جوامع توسعه نیافته از اشکال و چهره‌های جدیدی چون «مشاغل کاذب، بی ثباتی شغلی، عدم امنیت اقتصادی و حاشیه نشینی» تعریف می‌کند که این امر تنها مختص به یک ملت و جغرافیا نیست بلکه کل جهان را به شیوه‌های مختلف در برگرفته است.

به گفته وی، کمربندهای ناامنی دیگری که در جامعه موجود و متشکل از حذف شدگان اجتماعی، مهاجران بدون اوراق هویت، کارگران و کارکنان سابقی که با تعطیلی کارخانه و کارگاه‌هایی که از کار بیکار شده را نباید نادیده گرفت، تا جامعه به تعالی هدایت گردد.

بدون تردید فقر و نابرابری‌های اقتصادی از مهم‌ترین معضلات جامعه بشری و از بنیادی‌ترین مشکلات و ناهنجارترین دردهای زندگی انسان است؛ ناهنجاریی که با وجود پیشرفت و توسعه گسترده در زندگی بشری، سبب تقسیم نابرابری نشده و میزان آن بر طبق آمارهای موجود در حال افزایش است.

مشکلات فقر صرفاً منحصر به پیامدهای خود فقر نیست، بلکه مشکلات این مساله اجتماعی زمانی شدت پیدا می کند که بسترساز دیگر انحرافات ‎شود، فقر از دیدگاه جامعە شناسی و آسیب‌های درونی و شخصیتی به چند دسته فقر فرهنگی، اجتماعی، هویتی و اقتصادی که کل جامعه و هر یک به شیوه‌ای با آن درگیر است، تقسیم می‌شود؛ در همین راستا، فقر فرهنگی به صورت پنهان اما ویرانگر، جامعه را به سوی تباهی هدایت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha