• سه‌شنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402081611614
  • خبرنگار : 71560

اظهارات موافقان و مخالفان راه‌اندازی سامانه رصد و پایش سبک زندگی مردم

اظهارات موافقان و مخالفان راه‌اندازی سامانه رصد و پایش سبک زندگی مردم

مخالف راه‌اندازی سامانه جامع رصد و پایش سبک زندگی مردم گفت که با روش‌های این چنینی نمی‌توان در راستای ارتقاء شاخص فرهنگ عمومی گام برداشت و موافق این بند معتقد بود که هدف از راه‌اندازی این سامانه آینده‌پژوهی با تکیه بر کلان‌داده‌های اجتماعی است.

به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه که به ایجاد سامانه آنلاین رصد و پایش آنلاین سبک زندگی مردم بر می‌گشت، معین‌الدین سعیدی در مخالفت با این بند بیان کرد: تجربه نشان داده که با روش‌های این چنینی نمی‌توان نسبت به ارتقاء شاخص عمومی اقدام کرد، ما در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ بندی آوردیم که اگر در هر مسجدی دو بار در روز نماز جماعت برگزار شود مشوق مالی برای آن در نظر گرفته می‌شود آیا با این روش می‌توان مردم را نمازگزار کرد؟

وی در ادامه با بیان اینکه با راه‌اندازی سامانه رصد و پایش زندگی مردم نگرانی‌ها در جامعه بیشتر می‌شود، اظهار کرد: سال‌هاست که با این روش‌ها قصد داریم فرهنگ عمومی را ارتقاء دهیم اما به نتیجه نمی‌رسیم. نهادهایی که میلیاردها تومان در حوزه فرهنگی اعتبار دریافت می‌کنند باید اکنون پاسخگو باشند. مسئولان صداوسیما و نهادهای فرهنگی اکنون به جای آنکه مطالبه‌گر باشند باید پاسخگو باشند.

سید ناصر موسوی لارگانی در موافقت با راه‌اندازی سامانه رصد و پایش سبک زندگی مردم بیان کرد: آقای معین‌الدین سعیدی بحث را به انحراف بردند این درست است که ما در حوزه فرهنگی کوتاهی کردیم و باید سال‌ها پیش برای حوزه فرهنگی ورود پیدا می‌کردیم ولی اکنون در برنامه هفتم توسعه احکامی آورده شده که می‌تواند مشکل را حل کند.

احمد راستینه، عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه در دفاع از این مصوبه بیان کرد: امروز در دنیا آینده‌پژوهی یک کار اساسی است و یک اصول شناخته شده علمی برای غلبه بر آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از بسیاری از آسیب‌ها در سطح جامعه به شمار می‌رود. در این حکم نیز ما به دنبال آینده‌پژوهی بر روی کلان‌ داده‌های اجتماعی با رعایت اصل ۲۵ قانون اساسی یعنی حفظ محرمانگی داده‌های افراد هستیم. از سوی دیگر رعایت قانون مدیریت داده‌ها تاکید شده است. اساسا اگر نیازی به داده‌های فردی افراد باشد صرفا با تصمیم قضایی این موضوع امکان‌پذیر است. ایجاد یک سامانه جامع رصد و پایش کلان‌داده‌های اجتماعی در آینده پژوهی بسیار مهم است.

در نهایت نمایندگان با این بند از لایحه موافقت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha