به گزارش ایسنا، دکتر هادی اکبرزاده در نشست تخصصی هوش مصنوعی و خلاقیتهای انسانی، با اشاره به اثرات شگرف هوش مصنوعی در امور و سبک زندگی، افزود: اثرات این حوزه به گونه ای است که صاحب نظران از آن با عنوان عصر نوین یاد می کنند.
وی ادامه داد: از این رو در سند الگوی اسلامی ایرانی در افق ۵۰ ساله ، ایران جزو ۵ کشور پیشرفته در تولید اندیشه هدفگذاری شده و نمیتوان نسبت به عصر نوین هوش مصنوعی کم توجهی کرد.
اکبرزاده اظهار کرد: در خصوص هوش مصنوعی با دو رویکرد وجود دارد که یکی از آنها رویکرد توجه به کاربردها و مسائل فنی و تکمیلی و رویکرد دوم پرداختن به نظریههای فلسفی و علوم انسانی است و این نشست با رویکرد دوم یعنی پرداختن به نظریههای فلسفی و علوم انسانی برگزار شده است.
رئیس اندیشکده علم مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خاطر نشان کرد: در زمینه هوش مصنوعی سوالات متعددی مطرح است که از آن جمله اینکه آیا هوش مصنوعی مبانی فلسفی موجود را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟، آیا قلمرو انسان و اختیارات او را تقلیل میدهد؟، آیا هوش مصنوعی ارزشهای اساسی نظیر آزادی و عدالت را به مخاطره می اندازد؟، آیا هوش مصنوعی به ارزش های اخلاقی می افزاید؟ و اینکه نحوه تعامل انسان با هوش مصنوعی چگونه خواهد بود؟
وی یادآور شد: این نشست نیم روزه که با حضور جمعی از صاحب نظران و به میزبانی اندیشکده علم مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار میشود، در قالب ۶ سخنرانی به بحث و تبادل نظر پیرامون هوش مصنوعی پرداخته خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در این نشست دکتر صادق واعظ زاده استاد دانشگاه تهران و رییس شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سخنرانی خود را با عنوان "چیرگی هوش مصنوعی بر انسان: امکان یا امتناع، مخاطرات و ملاحظات" ارائه می دهد.
دکتر غلامرضا اعوانی استاد دانشگاه شهید بهشتی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم است که با موضوع "هوش مصنوعی یا عقل تکوینی از دیدگاه حکمت الهی" در جمع اندیشمندان مطالبی را ارایه خواهد کرد .
دیگر سخنران این نشست دکتر حمیدرضا ربیعی استاد دانشگاه صنعتی شریف و مؤسس و رئیس مرکز تحقیقاتی فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف است که با موضوع " هوش مصنوعی انسان محور: اخلاقی و قابل اعتماد" سخن خواهد گفت .
در بخش دوم این نشست علمی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر سعیدرضا عاملی استاد و رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، تحت عنوان "الگوی اسلامی ایرانی مولد با بهرهگیری از هوش مصنوعی فازی مولد: روندها و فرایندهای نظاممند" مطالبی را ارایه خواهد داد.
دکتر سید محمود تارا استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دیگر سخنرانان این نشست لست که سخنان خود را با موضوع " ترکیب خلاقیت، فناوری و نوآوری در نسل جدید خدمات پزشکی و سلامت با کمک هوش مولد" ارایه می دهد.
دکتر جواد حاتمی استاد دانشگاه تهران به عنوان آخرین سخنران علمی نشست به موضوع " ذهن انسان در دنیای هوشمند، مجازی و شبکهای" می پردازد.
انتهای پیام
نظرات