به گزارش ایسنا، دکتر سید محمود تارا استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست هوش مصنوعی و خلاقیت های انسانی، ضمن بیان این مطلب افزود: پیشرفت های اخیر در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، فرصتهای بینظیری را برای نوآوری در حوزه سلامت و خدمات پزشکی فراهم کرده است.
وی تاکید کرد: به کارگیری خلاقانه این فناوری ها میتواند منجر به تحول در روش های تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران شود.
تارا، بهبود خدمات الکترونیکی به بیماران از طریق هوش مصنوعی در بیمارستانها را از دیگر تحولات ناشی از فناوریهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت عنوان کرد و یادآور شد: این فناوری نسل جدیدی از تعامل مستقیم انسان و کامپیوتر در حوزه سلامت را گشوده است و برای بیماران امکان فراگیری آموزش های مرتبط با سلامت، تعیین وقت مشاوره با پزشکان، پیگیری نسخههای دارویی، و حتی دسترسی به مشاوره و اطلاعات پزشکی را از طریق تلفن همراه خود فراهم می سازد.
رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران به ببان بررسی نقش هوش مصنوعی در توسعه ابزارهای پزشکی پرداخت و خاطر نشان کرد: ابن حوزه در پیشبرد اهدافی همچون تشخیص سریع تر و دقیق تر بیماری ها، طراحی داروهای شخصی سازی شده، ارتقای کیفیت مراقبت های سلامت و دسترسی بهتر به خدمات سلامت با استفاده از ترکیب فناوری و نوآوری های نسل جدید موثر است.
وی، مسائل اخلاقی و حریم خصوصی، و خطرات اعتماد نامحدود به فناوری ها و را از چالشهای استفاده از ظرفیت کامل این فناوریهای نوین برای ارتقای سلامت جامعه دانست و گفت: بررسی ها نشان می دهد که اگر یک متخصص بخواهد اطلاعات یک فرد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی را استخراج کند با حجمی بالغ بر ۲۲۰ گیگا بایت تا ۲ ترابایت داده مواجه میشود و این چالش مطرح است که چه کسی این حجم از داده را پردازش می کند.
وی یکی دیگر از چالش را تعیین دارو برای بیماران ذکر کرد و گفت: تعداد زیادی دارو برای بیماران قلبی وجود دارد که امکان حفظ این تعداد دارو برای متخصصان وجود ندارد ولی فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند با پردازش وضعیت بیماران، داروهای مناسب را معرفی کند.
تارا با بیان اینکه در حوزه هوش مصنوعی عقب ماندگی هایی داریم تاکید کرد: ابزارهای فناورانه موجب عمیق تر شدن این فاصله خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات