به گزارش ایسنا، با هدف حمایت از پژوهشگران، دانشجویان، اساتید و فناوران فعال در حوزه فناوریهای اپتیک و کوانتوم، به عنوان یکی از کلیدیترین و آیندهسازترین فناوریهای قرن حاضر، فراخوان مشترکی از سوی ستاد توسعه فناوریهای کوانتوم و صندوق نوآوری در قالب برنامه نوآفرین منتشر شد.
طبق این فراخوان به منظور کمک به توسعه فناوریهای نوظهور و بهرهبرداری از نتایج آن، از تمامی ایدهها و طرحهای مرتبط با حوزههای اولویتدار حوزه اپتیک همچون «کاربردهای لیزر در کشاورزی و امنیت غذایی»، «کاربردهای نوین لیزر در دندانپزشکی و فیزیوتراپی»، «فناوری مقرون به صرفه ساخت و تولید مبتنی بر لیزر»، «کاربردهای بیوفوتونیک با تمرکز بر Ponit-of-Care برای HIV، مالاریا، سل و سایر بیماریهای مشابه»، «تصویربرداری سهبعدی و پردازش داده با کیفیت بالا»، «سنسورهای فیبر نوری برای پایش کیفیت آب شرب» و «کاربرد ادوات و حسگرهای اپتیکی در حوزه پایش سلامت برخط» حمایت خواهد شد.
«کاربردهای فناوریهای کوانتومی در پزشکی و اکتشافات»، «بومیسازی تجهیزات مورد نیاز برای ساخت فناوریهای کوانتومی مانند توزیع کلید کوانتومی و حسگر کوانتومی»، «تمامی تحقیقات کاربردی در رابطه با توسعه و ارتقای انواع فناوریهای کوانتومی» و «توسعه الگوریتمها و برنامهنویسی با استفاده از کامپیوترهای کوانتومی» از دیگر محورهای این فراخوان به شمار میرود.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، علاقهمندان برای شرکت در این فراخوان میتوانند تا ۱۵ آذر نسبت به ارسال مدارک خود اقدام کنند. این فراخوان در دو مرحله غربالگری(ارزیابی اولیه) و داوری انجام میشود و در صورت تأیید طرح در جلسه ارزیابی و بر اساس نتیجه جلسه، میزان حمایت از طرح مشخص خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات