• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402090502784
  • خبرنگار : 50123

تشریح آخرین وضعیت پایه‌های پل زمانخان

تشریح آخرین وضعیت پایه‌های پل زمانخان

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: در سنوات گذشته ترک‌ها و ریزش‌هایی در قسمت‌هایی از پایه‌های پل زمانخان وجود داشته و آنچه در سال گذشته موجب هشدار برای مرمت پل شده، ریزش بخشی از کوه بوده که ارتباطی با پایه میانی پل نداشته است.

قدرت‌الله ولی‌زاده کاجی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پیرو هماهنگی‌های قبلی به همراه دو نفر از اساتید دانشگاه اصفهان به عنوان اعضای مشاورین تهیه طرح جامع آسیب شناسی و مرمت پل زمانخان، از محل پل بازدید صورت گرفت که براساس بررسی میدانی اساتید دانشگاه و مقایسه با عکس‌های سال قبل، مشخص شد که از لحاظ پایداری سازه اصلی مشکلی وجود ندارد و مشکل جدیدی برای پل حادث نشده و ترک جدیدی به وجود نیامده است، البته مقرر شد دانشگاه مجدداً این موضوع را بررسی و به صورت مکتوب آن را اعلام کند که منتظر بررسی دانشگاه هستیم.

وی افزود: هرگونه دخل و تصرف در بنای تاریخی مخصوصاً پروژه ملی باید توسط شورای فنی اداره کل و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایید شوند.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: در سنوات گذشته ترک‌ها و ریزش‌هایی در قسمت‌هایی از پایه‌های پل زمانخان وجود داشته و آنچه در سال گذشته موجب هشدار برای مرمت پل زمانخان شده، ریزش بخشی از کوه بوده که ارتباطی با پایه میانی پل نداشته است، البته این موضوعات هشداری است که تدابیر لازم برای تهیه طرح و مرمت آثار تاریخی اندیشیده شود.

وی ضمن تشکر از نگرانی مردم و اصحاب رسانه در خصوص بناهای تاریخی و فرهنگی، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم از این هشدارها و دل نگرانی‌ها در راستای تحقق اهداف اداره کل مخصوصاً مرمت بناهای تاریخی و فرهنگی استفاده کنیم.

ولی‌زاده گفت: هر گونه اقدام برای مرمت نیازمند انجام مطالعات نهایی شامل مشخص کردن طرح جامع در زمینه آسیب‌شناسی پل و بستر رودخانه است که باید اطلاعات استخراج، آسیب‌ها مشخص و سپس اقدامات لازم برای مرمت انجام شود.

به گفته وی، بحث حفاظت اضطراری پس از بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان متخصص وزارتخانه، اساتید دانشگاه، پیمانکاران با تجربه در پل‌های تاریخی و کارشناسان و متخصصان اداره کل و با هماهنگی شورای فنی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دستور کار اداره کل قرار دارد و در حال انتخاب پیمانکار و انعقاد قرارداد هستیم.

وی در پایان گفت: براساس ماده ۱۳ قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی و قوانین مرتبط با بناهای تاریخی، تهیه مطالعات بر عهده بهره‌بردار بناهای تاریخی و این اداره کل است و در این رابطه قراردادی به مبلغ ۱۲ میلیارد ریال بابت این مطالعات با دانشگاه اصفهان منعقد شده است که در این موضوع جدیت و پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha