به گزارش ایسنا، این مراسم که با شرکت تعدادی از نوادگان تایلندی شیخ احمد، نماینده جامعه المصطفی و رایزن فرهنگی سفارت ایران در بانکوک همراه بود با قرائت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و با اهدای تاج گل به مقبره شیخ احمد ادامه یافت.
سخنران مراسم نیز با اشاره به نقش برجسته شیخ احمد در تاریخ و فرهنگ تایلند بر رابطه دوستانه دو ملت در طول قرن های متمادی تاکید کرد.
یکی از نوادگان شیخ احمد در این مراسم گفت: من دیرناند از نوادگان شیخ احمد هستم. شیخ احمد بیشتر از ۴۰۰ سال قبل از ایران به آیوتایا اومد و توانست ارتباط خوبی با پادشاهان سیام برقرار کند. شیخ احمد همچنین از طرف پادشاه به عنوان اولین شیخالاسلام تایلند منصوب شد و وظیفه رهبری و رسیدگی به امور مسلمانان را بر عهده گرفت. تا به امروز ۱۹ شیخ الاسلام در تایلند خدمت کرده اند و آخرین شیخ الاسلام چند روز قبل انتخاب شد. شیخ احمد با یکی از بانوان خاندان سلطنتی آیوتایا ازدواج کرد که ثمره این ازدواج، دو پسر و یک دختر بود. امروزه نوادگان او، دو خاندان معروف تایلندی به نام های چولا و بونناگ را تشکیل می دهند.
یکی دیگر از نوادگان این فرد ایرانی نیز گفت: من بریاوان بونناگ از نوادگان شیخ احمد هستم. امروز برای ادای احترام به جد بزرگ خودمان به آیوتایا آمدیم. شیخ احمد در قرن ۱۶ میلادی به عنوان یک تاجر ایرانی به این شهر اومد و بعدا در دربار تایلند به مقام های بالایی رسید.
شیخ احمد قمی، بازرگان و روحانی شیعه ایرانی در سال ۱۵۴۳ در شهر قم متولد شد. او در سال ۱۶۰۵ به شهر آیوتایا، پایتخت پیشین تایلند، مهاجرت کرد و پس از مدتی توانست در سایه مدیریت و درایت خود به یکی از مقامات عالیرتبه در دربار پادشاه تبدیل شود. شیخ احمد در دوران سلطنت شش پادشاه در آیوتایا خدمت کرد و به دلیل اعتماد آنان، مقام های مختلف در حد مشاور پادشاه و صدر اعظم را بر عهده داشت.
در دوره شیخ احمد، درباریان و آداب و رسوم آنان تحت تاثیر ایرانیان قرار گرفتند. پادشاهان سیام در لباس پوشیدن، غذا خوردن و سبکهای معماری از فرهنگ ایرانی تاثیر پذیرفتند و به طور مرتب با ایرانیان دیدار می کردند.
شیخ احمد در سال ۱۶۳۱ میلادی در سن ۸۸ سالگی درگذشت. آرامگاه او که به معماری ایرانی-اسلامی مزین شده است در دانشکده تربیت معلم آیوتایا در ۸۰ کیلومتری بانکوک قرار دارد.
آیوتایا با داشتن معابد، کاخ ها، مناظر طبیعی، صنایع دستی و به ویژه مقبره شیخ احمد که یکی از جاذبه های فرهنگی پرافتخار برای ایرانیان است می تواند مقصد مناسبی برای گردشگران ایرانی باشد.
جمال شورجه، نویسنده و کارگردان سینما، سال ها قبل قصد داشت با ساخت فیلم شیخ احمد، نقش ایرانیان در فرهنگ و تمدن شرق آسیا را به تصویر بکشد اما متاسفانه این طرح به سرانجام نرسید.
ساخت فیلم های داستانی و مستند در مورد این شخصیت بزرگ ایرانی که بیش از چهارصد سال قبل به دربار پادشاهان تایلند راه یافت در حفظ میراث فرهنگی مشترک ایران و تایلند اهمیت زیادی دارد و موجب نزدیکی و شناخت بیشتر مردم دو کشور از یکدیگر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات