سلمان اسماعیلی روز پنج شنبه ۱۶ آذر ماه در گردهمایی معلولان ملایر به مناسبت روز جهانی معلولین، با اشاره به پرداخت تسهیلات مسکن کم بهره مانند دیگر افراد به معلولان در شهر و روستا، اظهار کرد: هم چنین به هر معلول یا خانواده معلول متقاضی مسکن، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای خرید یا ساخت مسکن در شهر و روستا پرداخت می شود.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه نهضت ملی مسکن در شهرستان ملایر به جاهای خوبی رسیده است، مطرح کرد: در کمتر از یک ماه آینده جشن واگذاری زمین ها را در شهرهای جوکار، ازندریان، سامن و زنگنه برگزار می کنیم.
وی از ایجاد دو یا سه شهرک جدید در شهر ملایر خبر داد و تصریح کرد: قرار است طی یکی دو روز آینده مشاور پروژه نقشه تفکیکی زمین ها را ارائه دهد؛ ایجاد دو شهرک قطعی شده و ممکن است شهرک سوم هم به نام شهرک "ایمان و امید" اضافه شود.
فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: بنا داریم برای ساخت مسکن های افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) قراردادی با یکی از نهادها منعقد کنیم و تا مسکن ها را برای این افراد ساخته و تحویل دهیم.
اسماعیلی تاکید کرد: تا پایان دولت سیزدهم هر خانواده تحت پوشش بهزیستی که در نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده و واجد شرایط بوده، از مسکن مناسب در ملایر بهره مند خواهد شد.
وی تاکید کرد: ما بدون تعارف و اغراق خود را متعهد می دانیم هر کار ممکنی را برای بهتر شدن شرایط زندگی معلولین فراهم کنیم.
اسماعیلی با اشاره به گزارشات اداره بهزیستی و دیگر دستگاه های اجرایی برای بهبود زندگی معلولان گفت: برخی دستگاه های اجرایی در این حوزه بهتر عمل کرده و برخی دیگر کوتاهی هایی داشتند و هنوز جای کار دارند.
وی از پرداخت ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان در حوزه اشتغال معلولین از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و مطرح کرد: ۲۰ میلیارد تومان دیگر هم پس از این پرداخت خواهد شد.
اسماعیلی هدف از پرداخت این تسهیلات کم بهره را توانمند سازی معلولان خواند و افزود: بسیاری از مشاغل خانگی و کسب و کارهای مجازی از جمله مشاغلی است که خانواده بزرگ معلولان با حمایت های لازم می توانند انجام دهند.
وی پروژه های هفته دولت امسال به مبلغ ۱۴ هزار ملیارد تومان را به اندازه سه دولت قبل دانست و گفت: دولت سیزدهم، دولت مردمی و جهادی است؛ ما با مردم فاصله ای نداریم و بین ما پرده ای نیست.
اسماعیلی ادامه داد: امسال در پنج روستا که طی ۴۵ سال گذشته رنگ آسفالت ندیده بودند، عملیات عمرانی و بهسازی انجام شد و امسال ۵۰۰۰ متر مربع در این روستاها آسفالت انجام شد.
فرماندار ویژه ملایر با تاکید بر اینکه در بسیاری از حوزه ها رکورد ۴۵ سال گذشته ملایر را زدیم، گفت: ۲۰۰۰ هزار هکتار زمین برای الحاق به ملایر آماده کرده بودیم یعنی ملایر دو برابر می شد اما فعلا یک چهارم آن یعنی ۵۰۰ هکتار در فاز اول الحاق می شود.
وی با بیان اینکه ملایر روی ریل پیشرفت قرار گرفته است، مطرح کرد: ملایر در برخی نیازهای راهبردی کشور سهم های درشت رقم زده است.
اسماعیلی با اشاره به شمش منیزیم بعنوان یک کالای راهبردی و مورد استفاده در صنایع اصلی کشور گفت: نیاز سالانه کشور به این شمش ۲۵۰۰ تن به طور میانگین است. در شهرک صنعتی امام رضا(ع) شهر جوکار یک واحد تولید شمش منیزیم با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰۰ تن یعنی بیش از دو برابر نیاز کشور در حال ساخت بوده و در دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد.
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه زنجیره تولید پوشک های بهداشتی در ملایر در حال تکمیل است، افزود: ۳۰ درصد سهم پوشک کشور در ملایر تولید خواهد شد.
وی به افتتاح طرح توسعه منسوجات استخوانی لاستیک در دهه فجری که گذشت، اشاره و خاطرنشان کرد: با افتتاح این طرح توسعه، سهم ملایر در تولید منسوجات استخوانی لاستیک به ۳۰ درصد کشور رسید.
اسماعیلی آغاز عملیات اجرایی اولین سایت پرتو دهی غرب کشور در دهه فجر، کارخانه تولید انواع شیشه با سرمایه گذاری ۸۰۰۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۱۵۰۰ نفر و احیای منطقه ویژه اقتصادی سامن، را از دیگر اقدامات در حال انجام برشمرد.
وی با بیان اینکه کل زیر ساخت صنعتی ملایر از ابتدا تا امروز کمتر از ۲۸۵ هکتار است، ابراز امیدواری کرد تا پایان دولت یک رشد بیش از ۶۰۰ درصدی را رقم بزنیم و زیر ساخت ها را شش برابر کنیم.
اسماعیلی به پروژه های در حال انجام در حوزه تجاری و زیر ساخت های گردشگری با اعتبار چند هزار میلیارد تومان اشاره و خاطرنشان کرد: زمین ساخت مرکز تجاری بین المللی مبلمان منبت ملایر آماده شده و در حال مذاکره با سرمایه گذار هستیم.
وی تاکید کرد: با وجود همه سختی ها، مشکلات، تهدیدها و تحریم ها بخش مهمی از راه را آمدیم؛ امروز ما به مراتب بهتر از ۱۰ و ۲۰ سال پیش است و در آینده ای نزدیک حتما موفقیت ها سرعت بیشتری خواهند داشت.
فرماندار ویژه ملایر حضور در صحنه انتخابات را نشان دهنده وحدت و میهن پرستی ملت ایران دانست و تاکید کرد: تشویق دشمنان برای عدم حضور پای صندوق های رای در انتخابات اسفند ماه امسال نشان می دهد که در این مشارکت و حضور خیری برای مردم وجود دارد.
اسماعیلی بیان کرد: هر کس به ایران مردم و آینده کشور علاقمند است، باید وارد صحنه شود؛ مهم نیست کدام شخصیت و کدام حزب روی کار بیاید بلکه برای ملت، مشارکت مردم اهمیت دارد.
عدم فراهم سازی زیرساخت مناسب برای حضور معلولان در جامعه، ضعف جامعه است
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه عدم توجه به جامعه معلولان را یکی از نقص های موجود در کشور خواند و گفت: در هر جامعه ای بشر علاقه مند است برتری و استعداد خود را به دیگران نشان دهد تا دیده شده و مورد تشویق دیگران قرار گیرد.
دکتر هادی بیگی نژاد با تاکید بر اینکه معلولان نیز مانند دیگر افراد جامعه ویژگی ها و استعدادهایی برای عرضه به جامعه و دیده شدن دارند، افزود: معلولان نیز جزیی از جامعه ما هستند اما ما بستری برای دیده شدن معلولان فراهم نکردیم تا احساس مفید بودن داشته باشند.
بیگی نژاد عدم فراهم سازی زیرساخت مناسب برای حضور معلولان در جامعه و مفید بودن آنان را ضعف جامعه دانست و تصریح کرد: معلولان نیز مانند دیگر افراد جامعه برتری ها و ویژگی هایی دارند اما ضروری است استعدادیابی شوند.
وی از بدنه جامعه معلولان خواست تا پیشنهادات خود در این زمینه را ارائه دهند و کمک کنند بستری فراهم شود تا جامعه معلولان احساس مفید بودن داشته باشند.
۳۳ پسر معلول در مرکز "وصال مهر" ملایر مشغول حرفه آموزی هستند
موسس و صاحب امتیاز مرکز حرفه آموزی وصال مهر ملایر نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این مرکز در سال ۹۷ با هدف آموزش مهارت های پایه، مهارت های اجتماعی و آموزش عادات کاری، ایجاد امکانات توانبخشی، ایجاد شغل و آموزش مهارت های کسب و کار برای به حداکثر رساندن توانایی های بالقوه معلولان و کسب آمادگی های لازم برای حضور در مراکز شغلی، کارگاه های حمایتی و مراکز پشتیبانی شغلی راه اندازی شد.
زهرا نجاتی ادامه داد: در حال حاضر ۳۳ پسر معلول بالای ۱۴ سال با مشکلات جسمی حرکتی، اوتیسمی و یا سندروم داون در این مرکز مشغول آموزش حرفه هایی از جمله میناکاری، شمع سازی، گونی بافی، مصنوعات سنگی، سازه های گچی و چوبی شامل گلدان و جاشمعی هستند .
نجاتی مطرح کرد: همچنین خدمات توان بخشی، مشاوره و روان شناسی، آموزش مهارت های زندگی و خودیاری و مهارت های خواندن و نوشتن نیز در این مرکز انجام می شود و مهارت آموزان پس از کسب مهارت مورد نظر و شرکت در آزمون فنی و حرفه ای، مدرک معتبر دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه ما فقط اجازه داریم محصولات بچه ها را در قالب نمایشگاه به فروش برسانیم، افزود: تابحال چند نمایشگاه در ملایر و اصفهان برگزار کردیم و برخی از تولیدات بچه ها در این مراکز به فروش رسیده است.
نجاتی تاکید کرد: معلولین به یک سالن ورزشی با تجهیزات کامل نیاز دارند چرا که چنین مکانی تاثیر زیادی در حفظ روحیه و شادابی این بچه ها خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه ساختمان مرکز اجاره ای است، اضافه کرد: اگر در یک زمین وقفی، ساختمانی برای این بچه ها ساخته شود تعداد بیشتری از آن ها می توانند حرفه های متنوع تری را آموزش ببینند و هزینه اجاره بها نیز صرف مخارج بچه ها خواهد شد.
نجاتی فراهم سازی امکانات و زمینه های لازم برای اشتغال این بچه ها را یکی دیگر از درخواست های جامعه معلولان برشمرد.
وی ادامه داد: حرفه آموزان پس از کسب مهارت های لازم طی یک دوره ۴ ساله، باید به کارگاه های شغلی معرفی شوند و برای خود درآمدی داشته باشند اما چنین کارگاهی در شهرستان وجود ندارد.
مدیر و موسس خانه وصال مهر تصریح کرد: با توجه به اینکه بسیاری از این معلولان توانایی مالی برای پرداخت هزینه رفت و آمد را ندارند امیدواریم یک سرویس رایگان ایاب و ذهاب در اختیار این بچه ها قرار گیرد.
نجاتی هم چنین خواستار ارائه خدمات رایگان چشم پزشکی و دندان پزشکی به بچه هایی که توانایی مالی ندارند، شد.
انتهای پیام
نظرات