• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402092216249
  • منبع : نمایندگی همدان

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر همدان:

جهاددانشگاهی علمی‌تر به حوزه فرهنگی و اجتماعی ورود کند

جهاددانشگاهی علمی‌تر به حوزه فرهنگی و اجتماعی ورود کند

ایسنا/همدان رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه یکی از رویکردهای مدیریت شهری و سیاست‌های شورای شهر، توجه بیشتر به حوزه فرهنگی و اجتماعی است، گفت: درخواست استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی به صورت علمی‌تر و پژوهش‌محور در این حوزه‌ها را داریم.

علی رضایی چهارشنبه ۲۲ آذر در نشست هم‌اندیشی اعضای شورا با رئیس و معاونان جهاددانشگاهی استان همدان، اظهار کرد: همایشی با عنوان مدیریت شهری و دانشگاه اثرگذار در دانشگاه بوعلی و جلسه هم‌اندیشی با دانشگاه صنعتی برگزار شد و این سومین جلسه هم‌اندیشی در جهاددانشگاهی است.

وی هدف از برگزاری این نشست‌ها را آشنایی با ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی دانست و افزود: به دنبال برقراری تعامل هدف‌دار و معنادار بیشتر بین مدیریت شهری و دانشگاه‌ها و مراکز علمی هستیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: دانشگاه‌ها و مراکز علمی باید در زمینه تحقیقات و پژوهش به ویژه در حوزه مدیریت شهری ورود کنند.

رضایی به پایه‌گذاری ایجاد مرکز پژوهش‌های شورای شهر در دوره چهارم اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف راه‌اندازی این مرکز، تقویت تعامل و ارتباطات مؤثر با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی است.

وی با بیان اینکه امید است برگزاری این جلسه زمینه برقراری تعامل بیشتر با جهاددانشگاهی را فراهم کند، تصریح کرد: در صورت وجود ظرفیت در حوزه مطالعات اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی و پیوست‌نگاری فرهنگی در جهاددانشگاهی از این امکان استقبال می‌کنیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: یکی از رویکردهای مدیریت شهری و سیاست‌های شورای شهر، توجه بیشتر به حوزه فرهنگی و اجتماعی بوده و درخواست استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی به صورت علمی‌تر و پژوهش‌محور در این حوزه‌ها را داریم.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه در حوزه آسیب‌های اجتماعی شهرداری متولی اصلی نیست اما با توجه به سیاست‌های کلی نظام و دغدغه رهبر معظم انقلاب در این زمینه به این حوزه ورود شده است.

رضایی یادآور شد: امید است با نگاه و تحقیقات علمی در حوزه آسیب‌های اجتماعی، منابع تخصیص یافته مدیریت شهری با چهارچوب و اهداف مشخص در این حوزه استفاده شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان اظهار کرد: در بحث ناحیه‌محوری در مناطق مختلف شهرداری و آسیب‌های اجتماعی نیاز به کار مطالعاتی و علمی است که انتظار ورود جهاددانشگاهی به این عرصه را داریم.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه یکی از شاخص‌های توسعه در هر کشوری تولید علم است، گفت: اگر هر کشوری بتواند تولید علم کند به طور قطع ثروتمند است.

علی‌اکبر نظری با تأکید بر اینکه توسعه علمی باید متوازن باشد، بیان کرد: جهاددانشگاهی کارهای بسیار عالی در حوزه‌های مختلف انجام داده است اما توسعه متوازنی به لحاظ علمی نداریم و این موضوع چالش‌هایی را به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی در ابعاد اجتماعی بروز و ظهور نیافته است، افزود: این یکی از بزرگترین مسائل در بحث تولید علم است و رفع آن نیازمند ورود جهاددانشگاهی در موضوعات اجتماعی به ویژه در بُعد علوم انسانی است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان تصریح کرد: پایه‌های کشور و انقلاب جزو فرهنگ و علوم انسانی نیست و بدون توجه به این موارد آسیب‌هایی را شاهد هستیم.

نظری خواستار ارائه راهکارهای علمی در بُعد اجتماعی به مدیریت شهری از سوی جهاددانشگاهی شد و ادامه داد: شهرداری دولت کوچک محلی بوده و اگر خوب کار نکند بحران‌های سنگینی ایجاد می‌شود.

وی هم چنین خواستار ارائه تعاریف دقیقی از شاخص‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به جامعه شد و خاطرنشان کرد: در این صورت انبساط عقلی بر جامعه حاکم شده و شاهد تولید علم و ثروت خواهیم بود.

نظری یادآور شد: متأسفانه در مقطع کنونی مدیریت شهری فشل بوده و علمی نیست و شاهد تصمیمات مقطعی و بدون پشتوانه علمی هستیم و به این علت در برنامه‌ریزی‌ها با چالش مواجه می‌شویم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان نیز با اشاره به رتبه علمی کشور، اظهار کرد: اگر در جامعه کنونی، علم به کار نیاید دچار مشکل می‌شویم.

سعید شهابی‌نیا با بیان اینکه در مباحث علوم پایه موفق عمل کرده‌ایم اما در علوم انسانی این گونه نبوده است، گفت: این امر شاید به علت سیاست‌های اشتباه اتخاذ شده است.

وی با تأکید بر اینکه متأسفانه دانشگاه‌ها نمی‌توانند با صنعت ارتباط برقرار کنند، بیان کرد: استفاده دانشگاه‌ها از بودجه دولتی یکی از دلایل این امر است. دانشگاه‌ها علم دارند اما نمی‌توانند از آن درآمد حاصل کنند.

شهابی‌نیا با بیان اینکه جهاددانشگاهی در مباحث علمی و پژوهشی وضعیت مطلوبی دارد، تصریح کرد: در صورت ادامه مسیر بر همین منوال این مرکز دانشگاهی می‌تواند تعامل بیشتری با شهرداری داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه علوم انسانی کارها روبنایی است، ادامه داد: در این بخش باید به سمت پژوهش‌های بنیادی که نخستین گام آن نقد علم است، حرکت کنیم.

سرپرست جهاددانشگاهی واحد همدان نیز با بیان اینکه جهاددانشگاهی در سه حوزه فعالیت دارد، خاطرنشان کرد: حوزه آموزش، فرهنگی و پژوهش سه حوزه مهم فعالیت جهاددانشگاهی در استان همدان است.

مهدی میرزاپور با تأکید بر اینکه در حوزه آموزش با شهرداری‌های سراسر استان تعامل داریم، یادآور شد: جهاددانشگاهی دوره‌های مرتبط با مدیریت شهری را اجرا می‌کند.

وی اظهار کرد: در حوزه فرهنگی نیز فعالیت‌هایی همچون بزرگداشت خانم دباغ و اجرای دیوارنگاره آبروی محله با مشارکت جهاددانشگاهی و شهرداری انجام شد.

میرزاپور با بیان اینکه آماده ارائه خدمت به شهرداری هستیم، گفت: مجموعه جهاددانشگاهی، پتانسیل مشخصی دارد و می‌توانیم پلی برای ارائه ظرفیت‌های سایر استان‌ها به شهرداری و شورا در این بخش باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha