جلال قادری به مناسبت روز پژوهش(۲۵ آذر) در گفت و گو با ایسنا، رویکرد اصلی انجام پروژه های تحقیقاتی و دیگر فعالیت های علمی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه را حل مسائل و چالش های بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در تلاش است تا با ارائه راهکارهای کارشناسی در جهت حل مسائل و چالش های بخش کشاورزی استان گامهای اساسی بردارد.
وی با اشاره به تلاش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در جهت انتقال نتایج فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی به بخش تولید، گفت: زمانی می توانیم ادعا کنیم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی توانسته ماموریت خود را در استان به خوبی انجام دهد که نتایج حاصل از انجام پروژههای تحقیقاتی به سطح مزارع کشاورزی رسیده و افزایش بهرهوری و یا افزایش کیفیت محصولات تولیدی را به همراه داشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه کشاورزان باید آموزش ببینند، گفت: آموزش لازمه برون رفت از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی مدرن و علمی است، چون اگر همه امکانات هم در اختیار کشاورزان باشد اما آموزش وجود نداشته باشد، کارایی کشاورزان بالا نمی رود.
قادری در ادامه از تغییر کاربری اراضی به عنوان یکی از چالش های پیش روی بخش کشاورزی استان یاد کرد و افزود: تلاش می کنیم تا در کنار دیگر نهادها اجازه ندهیم اراضی کلاس بالای استان تغییر کاربری داده شوند.
وی با اشاره به توان بالای کارشناسان و متخصصان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان در حوزه تعیین کلاس اراضی کشاورزی، گفت: از توان کارشناسان استان در جهت تعیین کلاس اراضی استانهای ایلام، کردستان، همدان و لرستان هم استفاده می شود.
قادری در ادامه با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۵۰ پروژه تحقیقاتی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه انجام شده، افزود: در یک سال گذشته هم چنین ۹۰ مقاله پژوهشی داخلی و خارجی و تالیف ۱۰ کتاب در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه به نتیجه رسیده است.
قادری در ادامه با اشاره به تامین ۳۰ درصدی بذر مورد نیاز ذرت کاران استان در سال زراعی جاری در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، گفت: در این راستا ۹۴ تن بذر ذرت با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تولید شده که این بذور از اردیبهشت ماه سال آینده در مزارع ذرت استان کشت خواهند شد.
تامین ۱۰۰ درصدی هستههای بذری گندم مورد نیاز کشت برای کشاورزان استان، تولید بذر سوپرالیت آفتابگردان، تولید بیش از ۵۰ هزار پایه رویشی درختان میوه با همراهی یک شرکت دانش بنیان، معرفی ارقام مناسب برای توسعه کشت پاییزه چغندرقند و... از دیگر اقدامات صورت گرفته در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان کرمانشاه در یک سال گذشته است که قادری از آنها یاد کرد.
وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه ۱۴۰ نیرو دارد که ۵۵ نفر آنها کارشناس هستند، گفت: ۳۶ نفر از کارشناسان این مرکز عضو هیئت علمی مرکز بوده و مجری پروژههای تحقیقاتی هستند.
انتهای پیام
نظرات