• یکشنبه / ۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1402100301645
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

واکسن نانویی غیرفصلی آنفلوانزا در راه است

واکسن نانویی غیرفصلی آنفلوانزا در راه است

شرکت Uvax Bio در حال کار روی واکسن آنفلوانزایی است که دیگر فصلی نبوده و حتی با جهش ویروس، باز هم اثربخش است.

به گزارش ایسنا، این واکسن جدید مبتنی بر نانوذرات می‌تواند محافظت گسترده و نه فصلی در برابر آنفلوانزای نوع A فراهم کند. واکسن‌های آنفلوانزای موجود فقط محافظت محدود و فصلی را فراهم می‌کنند، زیرا پروتئین‌های بسیار قابل تغییر را بر روی ویروس هدف قرار می‌دهند. دانشمندان به تازگی واکسنی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند به طور گسترده در برابر سویه‌های آنفلوانزای نوع A عمل کند.

جزئیات این واکسن در قالب مقاله‌ای در نشریه ACS Nano منتشر شده است. دراین واکسن، از یک قطعه پروتئینی نسبتاً تغییرناپذیر آنفلوانزا، به نام M2E استفاده می‌شود. این قطعه پروتئینی درون نانوذرات قرار می‌گیرد تا سیستم ایمنی بدن را آماده کند. نتایج قوی این واکسن در آزمایشات اولیه روی حیوانات نشان می‌دهد که امکان تولید واکسن آنفلوانزای جهانی که محافظت طولانی مدت دارد، وجود خواهد داشت.

جیانگ زو، نویسنده ارشد مطالعه می‌گوید: این واکسن آزمایشی پتانسیل محافظت در برابر سویه‌های متنوع فصلی A و همچنین سویه‌های نوع ظهور در آینده را دارد.

M2E قسمت کوچک و خارجی M2، پروتئین تعبیه شده در پاکت بیرونی ویروس‌های آنفلوانزا، است. از آنجا که M2 نقش مهمی در چرخه عمر ویروس آنفلوانزا دارد، در سویه‌های مختلف یکسان هستند. بنابراین، M2E می‌تواند یک هدف خوب برای ساخت واکسن آنفلوانزا باشد.

در عمل، هدف قرار دادن M2E یک چالش بوده است. واکسن‌های گذشته که M2E را هدف قرار می‌دادند، محافظت قوی و بادوام نشان نداده‌اند، عمدتاً به این دلیل که این قطعه پروتئین برای درگیر کردن سیستم ایمنی بدن بسیار کوچک است. در این واکسن جدید بر این مشکل غلبه شده است.

نانوذرات مورد استفاده در این واکسن، شبیه به ویروس بوده و سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند. این واکسن روی موش‌های آزمایشگاهی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفته است.

به نقل از ستاد نانو، شرکت Uvax Bio که از شرکت Scripps Research اسپین‌آف شده، این فناوری پتنت شده را برای توسعه بیشتر خریداری کرده است. این شرکت قصد دارد از این فناوری برای تولید واکسن‌های ضد بیماری‌های عفونی استفاده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha