• دوشنبه / ۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402100402574
  • خبرنگار : 30165

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد

پشتیبانی معاون اول رئیس‌جمهور از طرح بهبود رتبه بین‌المللی دانشگاه شریف

پشتیبانی معاون اول رئیس‌جمهور از طرح بهبود رتبه بین‌المللی دانشگاه شریف

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف ضمن اشاره به طرحی برای بهبود رتبه بین‌المللی این دانشگاه گفت: اخیراً طرحی در هیات رییسه دانشگاه و همچنین در جلسه هیات امنای دانشگاه با حضور مخبر مطرح شده که او نیز از آن پشتیبانی کرده و قرار است در یک بازه ۱۰ ساله دانشگاه شریف بتواند رتبه خود را یک گرید در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی بهبود بخشد.

به گزارش ایسنا، حسن حدادپور در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه صنعتی شریف با ارائه گزارشی از فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف گفت: در سال گذشته دانشگاه شریف توانست به رشد همیشگی خود ادامه دهد و ما در شاخص‌های مختلف توانستیم شرایط دانشگاه را نسبت به گذشته بهبود دهیم. 

وی خاطرنشان کرد: اگرچه شرایط می‌توانست بهتر از این نیز باشد؛ ما امیدواریم با برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری بهتر در حوزه پژوهش و همچنین همت و تلاش پژوهشگران دانشگاه در آینده وضعیت بهتری داشته باشیم. 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با بیان این‌که این دانشگاه توانسته برای هشتمین سال متوالی دانشگاه برتر در حوزه ارتباط با صنعت باشد؛ گفت: این موضوع نشان‌دهنده آن است که پژوهشگران این دانشگاه اهتمام ویژه‌ای به حوزه صنعت و فناوری دارند. 

وی با اشاره به روند صعودی تعداد و مبلغ قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شریف گفت: از سال‌های گذشته به دنبال این بودیم که جهش بزرگی در ارتباط با صنعت داشته باشیم؛ اما با وجود این‌که نمودار تعداد و مبالغ قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه، روند صعودی پیوسته‌ای داشته است ولی متاسفانه نتوانستیم جهشی که مد نظر داشتیم را متناسب با جایگاه دانشگاه، حجم دانشمندان و دانشجویان دانشگاه محقق کنیم. 

حدادپور با اشاره به طرح جدید دانشگاه شریف برای ارتقا ارتباط دانشگاه با صنعت، توضیح داد: یک طرح ابتکاری به نام طرح «هاتف» با همکاری‌های دانشگاه صنعتی شریف و معاونت علمی ریاست جمهوری در دست انجام  است. در این طرح قرار است که ۱۴۰ طرح با قید این ضمانت که تبدیل به محصول و فناوری شود، توسط دانشگاه معرفی شود. در حال حاضر این طرح‌ها از همکاران دانشگاه دریافت شده و مراحل داوری آن‌ها در حال انجام است. 

وی ادامه داد: قرار بر این است که ۵۰ طرح از این ۱۴۰ طرح انتخاب شود که تا کنون ۱۴ طرح از بین آن‌ها تبدیل به قرارداد شده و پیش‌پرداخت‌های آن‌ها به تازگی پرداخت شده و قرار بر این است که کار شروع شود. مابقی طرح‌ها نیز به زودی روند را طی می‌کنند. اگر این طرح‌ها به نتیجه برسند، یک نوآوری جدیدی در کشور خواهد بود. 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه در سال گذشته رشد مقالات دانشگاه از نظر تعداد، آن‌چنان قابل توجه نبوده است؛ گفت: شاید از نظر تعداد مقالات ما به حد اشباع رسیده باشیم. با وجود اینکه شاید آمار مناسبی از این نظر نداشته باشیم ولی در سال گذشته حدود ۲ هزار و ۱۰۰ مقاله بین‌المللی منتشر کردیم که با توجه به اینکه حدود ۴۰۰ عضو هیئت علمی دانشگاه داریم، سرانه مقاله به ازای هر عضو هیئت علمی ۴.۵ تا ۵ مقاله است که نسبت به سایر دانشگاه‌های هم تراز شاخص خوبی محسوب می‌شود. 

وی اظهار کرد: ۶۳ درصد از این مقالات، مقالات کیو وان‌ (Q1) یا چارک اول هستند که نشان می‌دهد کیفیت پژوهش اعضای هیات علمی دانشگاه شریف نسبت به میانگین کشور عدد مناسبی است. 

حدادپور ضمن اشاره به رتبه اول کشوری دانشگاه شریف در رتبه‌بندی‌های کیو. اس. و تایمز؛ خاطر نشان کرد: امسال نیز دانشگاه صنعتی شریف توانسته رتبه اول کشوری را در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی کیو. اس و تایمز به دست آورد و رتبه بین‌المللی دانشگاه بهبود پیدا کند. 

وی ضمن اشاره به طرحی برای بهبود رتبه بین‌المللی دانشگاه صنعتی شریف گفت: اخیراً طرحی در هیات رییسه دانشگاه و همچنین در جلسه هیات امنای دانشگاه با حضور مخبر، معاون اول رییس جمهور مطرح شده که از آن پشتیبانی کرده است و قرار است در یک بازه ۱۰ ساله دانشگاه شریف بتواند رتبه خود را یک گرید در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی بهبود بخشد.

وی افزود: این طرح تدوین شده و در دست پیگیری است و با سازمان برنامه و بودجه نیز جلسه‌ای برگزار شده است. 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه یکی از موارد مورد نیاز برای این جهش رتبه، اعتبارات مالی است؛ ادامه داد: برای اینکه به این جهش برسیم، باید بتوانیم منابع و اعتبارات لازم را جذب کنیم. 

حدادپور به میزان استنادات و ارجاعات مقالات بین‌المللی دانشگاه اشاره کرد و توضیح داد: تعداد کل استنادات به مقالات اعضای هیات علمی دانشگاه شریف صعودی بوده است. سال گذشته ۸۶ هزار استناد داشتیم که امسال به ۹۹ هزار استناد رسیدیم. این نشان می‌دهد که ما کماکان در کانون توجه پژوهشگران دنیا قرار داریم و اینکه این عدد صعودی است نشان‌دهنده بهبود جایگاه دانشگاه صنعتی شریف است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha