«مجتبی فردوسیپور» در گفتوگو با ایسنا با اشاره به روند کنونی تحولات در اراضی اشغالی تصریح کرد: جنایتهایی که رژیم صهیونیستی در طول بیش از ۸۰ روز گذشته در نوار غزه انجام داده است جنایتهای بیسابقهای بوده و ما سابقه اینگونه جنایت و کشتار در مدت کوتاهی در عرصه بینالملل را نداشتهایم، چنانکه آقای گوترش دبیر کل سازمان ملل اعلام کرده که در حال حاضر جامعه جهانی با حجم بیسابقهای ازجنایت علیه بشریت در نوار غزه روبهروست.
وی با بیان اینکه در جریان تحولات اخیر ظرفیت کمی از توان لجستیکی و نظامی مقاومت درگیر شده است، ادامه داد: تحولات نشان میدهد که صهیونیستها در عرصه رویارویی یا نظامی با جریان مقاومت تاکنون نتوانستند دستاورد مشخص قابل ارائهای را به دست آورند.
فردوسیپور با بیان اینکه صهیونیستها در جریان عملیات میدانی خود در نوار غزه چند هدف را در نظر گرفته بودند، تصریح کرد: آنها تلاش داشتند غزه را به صورت کامل به زمین سوخته تبدیل کنند، حماس را از بین ببرند و از دیگر سو بتوانند به محل اسرای خود نزد حماس دسترسی پیدا کنند و این اسرا را بدون هرگونه هزینهای آزاد کنند ولی آنها تاکنون نتوانستهاند به هیچ یک از این اهداف دست پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد افقی که برای این تحولات متصور است این است که در نهایت یک ظرفیت بینالمللی به وجود خواهد آمد که در پناه آن تبادل و گفتوگوهای غیرمستقیمی بین دو طرف درگیری به وجود آید و در نهایت بتواند به دستاوردهایی نائل شود از جمله اینکه شاهد آزادی کامل زندانیان فلسطینی در برابر تبادیل اسرای صهیونیستی باشیم و اینکه در نهایت رژیم صهیونیستی از غزه عقبنشینی کند و براساس فرآیندی که در برخی حوزههای بینالملل دنبال میشود احتمالا شاهد استقرار نیروهای حافظ صلح در نوار غزه باشیم.
سفیر پیشین ایران در اردن با اشاره به برخی از ایدههای مطرح شده از سوی صهیونیستها در ارتباط با آینده جنگ در نوار غزه و منطقه خان یونس گفت: این اظهارات بیشتر پروپاگاندای تبلیغاتی است تا یک استراتژی نظامی. باید به این موضوع توجه داشت که یک ارتش تا بن دندان مسلح با داشتن کلاهکهای هستهای و در حالی که از آن به عنوان چهارمین ارتش جهان یاد میشود بعد از ۸۰ روز هنوز نتوانسته در برابر ۴۵ هزار نیروی چریکی به دستاوردی نائل شود، بنابراین چگونه میتواند برخی از ایدهها و اهدافی که در رسانهها در ارتباط با آینده این مناطق مطرح میکند را محقق کند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در جریان تحولات اخیر ما شاهد تخلیه بخشی از اراضی ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ براساس عملیات طوفان الاقصی هستیم، تصریح کرد: موضوعی که از زمان اجرای پیمان اسلو به تاکنون، طرفهای منازعه یعنی عربی و اسلامی نتوانستند به آن دست پیدا کنند و در عملیات طوفان الاقصی این موضوع محقق شده است و به نظر میرسد که امکان بازگشت صهیونیستها به شهرکهایی که در اطراف غزه وجود دارد امر بعیدی است.
فردوسیپور اضافه کرد: طی این مدت اخباری منتشر شده که صهیونیستها در شمال قبرس به دنبال خرید زمین هستند و میخواهند موقعیتهای جدیدی در این منطقه برای خود ایجاد کنند که بلکه بتوانند در آینده مامن جدیدی برای خود در این منطقه ایجاد کنند.
این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه آنچه که در جریان این تحولات نمود جدی داشت این است که اشغالگری در نزد افکار عمومی جهان پذیرفته نیست و در واقع این موضوع یک مفهوم مطرود و غیرقابل پذیرش در عرف بینالمللی است، ادامه داد: امروز افکار عمومی جهان متوجه شده است که نهادهای بینالمللی کارایی خود را از دست دادهاند و آنچه که بعضا در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت رخ میدهد فرآیند اعمال فشار از سوی افکار عمومی است.
این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید کرد: قطعا غربیها از روند خشونت و جنایتی که در حال رخ دادن است سر به سلامت نمیبرند و آنها در آینده دچار چالشهای فراوانی خواهند شد از جمله چالش افزایش افراطیگری و ایدئولوژی در غرب با توجه به اینکه اسلامگرایی در این منطقه رو به افزایش است و این چالشهایی است که غرب در آینده با آن روبرو خواهد شد.
وی با بیان اینکه امروز هولوکاست فلسطینی و نسلکشی را در نوار غزه مشاهده میکنیم، ادامه داد: به مصلحت جامعه جهانی نیست که چشم خود را در برابر این جنایتها ببندد و قطعا این جنایات بیپاسخ نمیماند.
فردوسیپور تاکید کرد: آنچه که در آینده رخ میدهد احقاق حقوق ملت فلسطین است و این احقاق حقوق از طریق مقاومت از جمله مقاومت مسلحانه مردم فلسطین حاصل میشود.
انتهای پیام
نظرات