اشرفعلی حسینی در گفت وگو با ایسنا افزود: بیشتر لاک پشتهای سبز و بعضاً لاک پشت منقار عقابی مراحل زندگی خود شامل تولید مثل (جفت گیری و تخمگذاری) و تغذیه را در مناطق ساحلی دریای عمان بویژه شهرستان چابهار سپری می کنند.
وی تصریح کرد: خوردن تخم های لاک پشتها توسط روباه، سگ و شغال یکی از مشکلات و موانع افزایش جمعیت لاک پشتهاست.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار ادامه داد: تردد وسایل نقلیه در جاده ساحلی، ساخت موج شکن، تور ریزی صیادان، تاسیسات موجود در حریم دریا و تخریب لانهها برای برداشت تخم توسط افراد سودجو در منطقه چابهار مکانهای تخمگذاری و زادآوری لاکپشتها را تهدید می کند.
وی بیان کرد: همه ساله با هدف حمایت و حفاظت از فرآیند زادآوری لاک پشتهای دریایی از اواخر بهار تا پایان پاییز برنامههای پایش میدانی شبانه روزی در سواحل ماسهای توسط کارشناسان محیط زیست دریایی چابهار با همکاری جوامع محلی انجام می شود.
حسینی با بیان اینکه جمعیت قابل توجهی از دوزیستان خزنده در معرض انقراض در محدوده آبهای ایران زیست می کنند، خاطرنشان کرد: زادآوری لاک پشت سبز بیشتر در سواحل جنوبی سیستان و بلوچستان بویژه شهرستانهای چابهار و کنارک انجام می شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار ادامه داد: تخمگذاری و تولد نوزاد لاک پشتهای دریایی زیبایی خاصی به طبیعت و محیط زیست سواحل دشتیاری، چابهار و کنارک بخشیده است.
وی با بیان اینکه لاکپشتها با خوردن برخی گونههای دریایی از جمله عروس دریایی، جمعیت رو به افزایش آنها را کنترل می کنند افزود: فصل لانه گزینی و تخمگذاری این نوع لاکپشت از اوایل تابستان آغاز و تا اواخر پاییز ادامه دارد.
حسینی با بیان اینکه طول عمر لاکپشت سبز ۴۰ تا ۵۰ سال و اندازه آن بالغ بر ۸۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر است گفت: هر لاک پشت سبز حداکثر ۱۰۰ تخم می گذارد اما تنها ۲ درصد از تخمها به بلوغ رسیده و شانس زندگی پیدا می کنند.
وی بیان کرد: کارشناسان محیط زیست دریایی مستقر در چابهار با همکاری همیاران و دوستداران محیط زیست نوزادهای تازه متولد شده لاکپشتها را پس از مراقبت و حفاظت برای ادامه زیست در دریا رها سازی می کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار اظهارکرد: لاک پشت سبز با داشتن رنگ سیاه یا زیتونی مایل به قهوهای تیره دارای سر کوچک به عنوان موجود طبیعی پاک کننده زیست بوم و آلودگی دریا شناخته می شود.
وی تخریب لانههای تخم گذاری لاک پشتها توسط سگ سانان و برداشت تخم ها توسط افراد سودجو را از جمله مشکلات مهم در حوزه نگهداری، حفاظت و کم شدن جمعیت این گونه با ارزش عنوان کرد و افزود: حفظ و حضور لاک پشت ها برای زیست بوم بسیار مفید هستند و تاثیر بسیار زیادی برای جلوگیری از آلودگی های سواحل دارند.
انتهای پیام
نظرات