قنبر نارویی در گفت وگو با ایسنا افزود: کشت دانه روغنی کنجد در دلگان طی نیمه دوم تیر و مرداد انجام میشود و برداشت آن از اواخر آبان آغاز شده و تا پایان آذرماه ادامه دارد.
وی، مناطق جلگه چاه هاشم، چاهشور، چاه الوند، چاه دازو و چاه کیچی را مهمترین مناطق کشت کنجد در دلگان معرفی کرد و افزود: ارقام داراب، هلیل و رقم محلی از مهمترین کنجدهای کشتشده در این شهرستان هستند که کاشت، داشت و برداشت این دانه روغنی ارزشمند زمینه اشتغال بیش از ۲۵۰۰ نفر را در دلگان فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: سطح زیرکشت کنجد در شهرستان دلگان ۵۲۰۰ هکتار است که با میانگین عملکرد ۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار، پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت بیش از ۴۶۰۰ تن کنجد تولید و روانه بازار مصرف شود.
نارویی با بیان اینکه توسعه کشت این محصول میتواند درآمد مناسبی برای کشاورزان منطقه ایجاد کند، اظهار کرد: نیاز کشور به دانههای روغنی، اقلیم مناسب منطقه، صرفه اقتصادی، بازارپسندی روغن، دانه و پوست کنجد و کمآببر بودن این محصول موجب شده سطح زیرکشت کنجد در مقایسه با سال زراعی گذشته ۳۰۰ درصد افزایش یابد.
انتهای پیام


نظرات