• چهارشنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402102014405
  • خبرنگار : 50181

افزایش ۲۰ درصدی جمعیت پستانداران سرشماری شده در کرمانشاه

افزایش ۲۰ درصدی جمعیت پستانداران سرشماری شده در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه کارشناس حیات وحش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به پایان سرشماری پستانداران در کرمانشاه، از بهبود نسبی تعداد اکثر گونه‌های سرشماری شده خبر داد.

سیامک اسماعیلی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سرشماری پستانداران معمولا هر ساله اواخر آبان آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه دارد، گفت: امسال نیز سرشماری پستانداران را در حدود یازده سایت انجام دادیم و مهمترین گونه‌هایی که در این سرشماری رصد شد شامل کل و بز، قوچ و میش و آهو بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه نتیجه سرشماری حاکی از آن است که جمعیت اکثر این گونه‌ها نسبت به سال گذشته بهتر شده و می‌توان گفت در مجموع گونه‌های سرشماری شده افزایش حدود ۲۰ درصدی را شاهد بودیم.

کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه رشد جمعیت پستانداران را در اکثر مناطق تحت مدیریت محیط زیست شاهد بودیم، اظهار کرد: در منطقه زله‌زرد که زیستگاه اصلی قوچ و میش استان است، افزایش جمعیت قابل توجه بود.

اسماعیلی از منطقه بوزین و مره‌خیل و بیستون نیز به عنوان زیستگاه اصلی کل و بز یاد کرد و افزود: خوشبختانه در این دو منطقه نیز افزایش جمعیت گونه‌های کل و بز را داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه قراویز نیز که زیستگاه اصلی آهو است، جمعیت مناسبی از این گونه سرشماری شد و تعداد مناسبی از آهو را نیز در زله زرد مشاهده کردیم.

کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه گونه‌هایی مانند کل و بز، قوچ و میش و آهو راحت‌تر دیده شده و سرشماری می‌شوند، تاکید کرد: اگرچه گونه‌های پستاندار دیگر مانند گرگ، پلنگ و کفتار نیز برای ما مهم است، اما این گونه‌های گوشتخوار عمدتا در شب فعالیت دارند و از همین رو سرشماری آنها دشوار است، اما وقتی جمعیت زنجیره تغذیه آنها یعنی گیاهخواران مناسب باشد، قطعا جمعیت گونه‌های گوشتخوار نیز وضعیت خوبی دارد.

اسماعیلی دلیل بهبود جمعیت پستانداران را عمدتا مربوط به شرایط آب و هوایی و غذای مناسب‌تری که در دسترس دارند دانست و عنوان کرد: البته برنامه‌های حفاظتی نیز در این زمینه اثرگذار بوده است.

وی با بیان اینکه سرشماری معمولا در فصل جفت‌گیری که گونه‌ها راحت‌تر دیده می‌شوند انجام می‌شود، یادآور شد: سرشماری ابتدا در مناطق گرمسیر و سپس مناطق سردسیر استان انجام شده و از داده‌های آن برای برنامه‌ریزی حفاظتی از حیات وحش استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha