محمد رجبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آب قهرود به وسیله قنات سولدر و چشمه قنات کنگران تأمین میشود و این آب با توجه به کاهش نزولات آسمانی در پیک مصرف، پاسخگوی نیاز روستاییان نیست.
وی تصریح کرد: کشاورزان منطقه در سالهای قبل، برای تأمین آب آشامیدنی در زمان پیک مصرف با شرکت آب و فاضلاب همکاری میکردند، اما در دو سال گذشته به علت کاهش آب چشمهها و استمرار خشکسالی، نتوانستند به این همکاری ادامه دهند و همین موضوع سبب ایجاد چالش در تأمین آب آشامیدنی روستا شد.
رئیس اداره آب و فاضلاب قمصر، افزود: بر اساس این توافقنامه، شرکت آب و فاضلاب، آب مازاد نیاز خود در فصل زمستان را به کشاورزان دشت ذوالقاوند واگذار میکند و در ازای آن در زمان پیک مصرف و فصل تابستان، به همان میزان از آب چشمه این دشت برای تأمین آب آشامیدنی مردم قهرود استفاده میکند.
رجبی گفت: جمعیت قهرود در فصل گلابگیری و آیینهای محلی، با حضور گردشگران و قهرودیهای ساکن در سایر نقاط کشور، افزایش مییابد که با کمبود آب روبرو میشوند، شرکت آب و فاضلاب برای حل این مشکل، حفر چاه را پیشنهاد کرد، اما معارضات محلی، مانع از اجرای آن شده است.
وی فزود: طبق این توافق آب چشمه کنگران که در فصل زمستان هدر میرود، از امسال به بعد در استخرهای ذخیره آب کشاورزان ذخیره شده و در ازای آن در فصل تابستان بخشی از آب چشمه قنات ذوالقاوند به منبع ذخیره آب روستا منتقل میشود.
این توافقنامه به امضای بخشدار قمصر، اعضای شورای اسلامی قهرود، نماینده کشاورزان قهرود و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب رسید.
انتهای پیام
نظرات