• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111813549
  • خبرنگار : 50614

معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی مشهد خبر داد

همکاری ۷۰ بانوی آتش‌نشان داوطلب با آتش‌نشانی مشهد

همکاری ۷۰ بانوی آتش‌نشان داوطلب با آتش‌نشانی مشهد

ایسنا/خراسان رضوی معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی مشهد گفت: ده سالی است که در سازمان آتش‌نشانی از بانوان داوطلب استفاده می‌کنیم. در حال حاضر ۷۰ نفر از بانوان آتش‌نشان آموزش دیده با سازمان آتش‌نشانی همکاری دارند.

مهدی رضایی در نشستی با عنوان ایمنی بهره‌برداران در برابر حریق که در محل پژوهشکده نوین‌شهر معنوی ثامن برگزار شد، در خصوص استفاده از بانوان در سازمان آتش‌نشانی عنوان کرد: ده سالی است که در سازمان آتش‌نشانی از بانوان داوطلب استفاده می‌کنیم. در حال حاضر ۷۰ نفر از بانوان آتش‌نشان آموزش دیده با سازمان آتش‌نشانی همکاری دارند. این عزیزان در سه منطقه عملیاتی شهر تقسیم بندی شده‌اند. این نیاز از زمان حریق‌هایی بود که مرتبط با بانوان اتفاق افتاد. از جمله حریق موج‌های خروشان و استخر در قاسم اباد ما احساس نیاز به حضور بانوان کردیم. حضور بانوان آتش‌نشان در کنار سایر آتش‌نشانان ما برای زنان حادثه دیده موجب آرامش می‌شود.

وی با بیان اینکه علاوه بر عملیات، در آموزش نیز از بانوان استفاده می‌کنیم، ادامه داد: درحال حاضر مهد کودک سازمان آتش‌نشانی را بانوان اداره می کنند. در کنار تعداد بانوانی که در آموزش خدمت‌رسانی می‌کنند از ۷۰ نفر به صورت مستقیم در عملیات آتش‌نشانی استفاده می‌کنیم.

بزرگترین بالابر کشور در مشهد

وی با تاکیدبر اینکه ما بزرگترین بالابر کشور را در مشهد داریم، اضافه کرد: ما نردبان‌های ۳۲، ۵۲،۶۲ و ۷۲ متری داریم که مشکلی ندارند اما در برخی خیابان‌های ما مثل خیابان امام رضا قابلیت برای استفاده از نردبان بلند مرتبه وجود ندارد.

وی در پاسخ به اینکه روند شکایت در خصوص بحث ایمنی یک‌ ساختمان به چه شکل است و آیا نهادی در سازمان برای پیگیری و بازرسی این قضیه دیده شده است؟ تشریح کرد: کماکان واحد و مرکز فرماندهی ما با شماره ۱۲۵ پیام‌ها را دریافت می‌کند. در برخی مکان‌ها مثل منازل شخصی به ما اجازه ورود نمی‌دهند اما در مکان‌هایی که عمومیت دارند مثل مغازه‌ها در صورت گزارش، همکاران ما مراجعه و گزارش اولیه در خصوص بازدید ایمنی به اداره پیشگیری ارجاع داده شده و اخطاریه صادر می‌شود.

درصد بالایی از تماس‌های آتش‌نشانی مزاحمت و غیر مرتبط است

وی با یادآوری اینکه درصد بالایی از تلفن‌های سازمان آتش‌نشانی مزاحمت‌ها و تماس‌های غیر مرتبط است، خاطرنشان کرد: به صورت میانگین اگر ۲۰۰۰ تماس داشته باشیم شاید حدود ۱۰۰ مورد منجر به عملیات‌های امداد و نجات آتش‌نشانی می‌شود.

وی در خصوص حریق‌ واحدهای صنعتی بیان کرد: اطفاء این حریق‌ها دقیقا مثل مراکز داخل شهری است. بسیاری از آمار حریق و حوادث ما مربوط به حریق و حوادثی است که خارج شهر هستند.

همچنین مرتضی جاوید، معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش‌نشانی مشهد، در بخش دیگری از این نشست با اشاره به نقش مهم آموزش و فرهنگسازی در ایمنی ساختمان‌ها، عنوان کرد: اداره آموزش سازمان آتش‌نشانی با آموزش‌های مختلف، پیوسته در حال فعالیت است. اما این فرهنگسازی باید گسترده‌تر انجام شود. آماده به کار نگه داشتن سیستم‌های آتش‌نشانی، نیازمند تلاش همه ارگان‌ها و تریبون‌هایی است که می‌تواند فرهنگسازی را افزایش دهد. سیستم‌های اطفاء حریق دائما باید تست شوند تا زمان وقوع حادثه آتش‌سوزی کار کند.

وی ادامه داد: در کاربری‌های مسکونی فقط هنگام اخذ پایانکار از ما استقبال می‌کنند. بعد از آن نه تنها استقبالی نیست بلکه شاید حتی دیگر به کارشناسان ما اجازه بررسی هم‌ ندهند. برخلاف آن در کاربری‌هایی که جنبه عمومی‌تر دارند، می‌توان تا حد ورود، بازدید و اخطار اقدام کنیم، اما برخورد و اخطارها شاید به اندازه‌ای نیست که بتواند آن سازمان را مجاب به اقدام کند.

معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش‌نشانی مشهد اضافه کرد: در شهرک‌های صنعتی با اینکه خارج از محدوده هستند اگر احداث جدیدی در قطعه‌ای داشته باشند علاوه بر قسمت جدید قسمت‌های قدیمی هم مورد بررسی قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha