• پنجشنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۶:۳۰
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402111914169
  • خبرنگار : 71402

/خبر به‌روزرسانی شد/

پایان رای‌گیری انتخابات پارلمانی پاکستان

پایان رای‌گیری انتخابات پارلمانی پاکستان

مردم پاکستان امروز (پنجشنبه) برای شرکت در انتخابات سراسری که منجر به تشکیل یک دولت جدید می‌شود، به پای صندوق‌های رای رفتند و انتظار می‌رود با بسته شدن تمام شعب اخذ رای، به تدریج نتایج منتشر شود.

به گزارش ایسنا، امروز ۱۲۸ میلیون پاکستانی به پای صندوق‌های رای رفتند تا دولت بعدی کشورشان را برای پنج سال آتی و همچنین مجلس قانونگذاری چهار ایالت کشورشان را انتخاب کنند. روند رای‌گیری از ساعت ۸ صبح به وقت محلی (۰۳:۰۰ به وقت گرینویچ) آغاز شد و بدون وقفه تا ساعت ۵ بعد از ظهر (۱۲:۰۰ به وقت گرینویچ) ادامه داشت و گزارش‌هایی از تمدید زمان رای‌گیری در برخی شعب منتشر شده است.

شهروندانی که تا پایان زمان رای دادن در ساعت ۵ بعدازظهر در صف‌ها مانده باشند، اجازه رای دادن خواهند داشت، حتی اگر مدت زمان رای‌گیری طولانی‌تر شود. مقامات برخی از مراکز رأی‌گیری که شاهد خشونت یا اختلالات دیگر بودند، این امکان را داشتند که رأی‌گیری را تمدید کنند تا رأی‌دهندگان بتوانند رأی خود را به صندوق بیندازند.

به گزارش رویترز، شمارش آرا اندکی پس از پایان رای‌گیری آغاز می‌شود و انتظار می‌رود نتایج اولیه ظرف چند ساعت مشخص شود. خدمات اینترنت و تلفن همراه، در بیشتر نقاط پاکستان امروز به کندی کار می‌کند یا قطع شده و تدابیر امنیتی شدیدی برقرار است. به گزارش رسانه‌ پاکستانی داون، عمران خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان و دیگر سیاستمداران سرشناسی که در زندان به سر می‌برند، از طریق پستی در انتخابات شرکت کردند.

پاکستان یک دموکراسی پارلمانی است و رأی‌گیری برای کرسی‌های مجلس قانونگذاری فدرال به نام «مجلس ملی» و چهار مجلس قانونگذاری استانی یا ایالتی انجام می‌شود. امروز ۹۰۵۸۲ شعبه اخذ رای به رای‌دهندگانی که قصد داشتند رای خود را به صندوق بیندازند، خدمات ارائه داد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، در رقابت برای شورای ملی پاکستان ۵۱۲۱ نامزد حضور داشتند. آن‌ها یا به ۱۶۷ حزب سیاسی ثبت‌شده پاکستان تعلق دارند یا مستقل هستند. حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) متعلق به «عمران خان» نخست‌وزیر سابق پاکستان از استفاده از نماد انتخاباتی خود که چوب کریکت است منع شد، بنابراین نامزدهای آن هم این بار به عنوان نامزدهای مستقل در رقابت بودند.

چهل و چهار حزب سیاسی برای کسب سهمی از ۲۶۶ کرسی مجلس ملی یا مجلس سفلی پارلمان رقابت کردند و از این میان، ۷۰ کرسی دیگر برای زنان و اقلیت‌ها حفظ شده است. پس از انتخابات، پارلمان جدید نخست‌وزیر را انتخاب می‌کند. اگر هیچ حزبی اکثریت مطلق را به دست نیاورد، آن‌گاه حزبی که بیشترین سهم از کرسی‌های مجلس را دارد، می‌تواند یک دولت ائتلافی تشکیل دهد.

سیاست پاکستان تحت سلطه سه حزب است؛ «حزب مسلم لیگ نواز پاکستان» (PML-N)، «تحریک انصاف پاکستان» (PTI) و «حزب مردم پاکستان» (PPP). در برگه رای مسلم لیگ، نام ۲ نخست‌وزیر سابق یعنی «نواز شریف» و برادر کوچک‌ترش «شهباز شریف» قرار داشت.

متحد آن‌ها، حزب مردم پاکستان به رهبری «بلاوال بوتو زرداری» پایگاه قدرت در جنوب این کشور دارد. گرچه بعید است که او آرای کافی برای تصدی پست نخست‌وزیری به دست آورد، همچنان می‌تواند بخشی از یک دولت ائتلافی به رهبری شریف باشد.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، دولت بعدی فهرست بلندبالایی از کارها خواهد داشت؛ اصلاح اقتصاد، بهبود روابط با کشورهای همسایه، افغانستانِ تحت کنترل طالبان، ترمیم زیرساخت‌های در حال فروپاشی و رفع قطعی برق دائمی. آخرین مورد که چندان کم اهمیت هم نیست، شامل کنترل گروه‌های تندرو و جدایی‌طلب است.

به طور غیررسمی، انتشار نتایج از شامگاه پنج‌شنبه شروع می‌شود و تا اوایل صبح جمعه ایده روشنی درباره اینکه چه کسانی برنده می‌شوند، وجود خواهد داشت. نتایج رسمی احتمالا روز جمعه توسط مقامات کمیسیون انتخابات اعلام می‌شود.

مجلس ملی پاکستان از ۳۳۶ کرسی تشکیل شده است. ۲۶۶ کرسی از طریق رای‌گیری مستقیم در روز انتخابات مشخص می‌شود، در حالی که ۷۰ کرسی اختصاصی - ۶۰ کرسی برای زنان و ۱۰ کرسی برای غیرمسلمانان - بر اساس قدرت هر حزب در مجلس اختصاص داده شده است.

پس از تشکیل مجلس ملی، رای‌گیری پارلمانی برای انتخاب رهبر مجلس برگزار می‌شود که نخست‌وزیر می‌شود. یک نامزد موفق باید اکثریت ساده را در مجلس به دست آورد، یعنی حمایت حداقل ۱۶۹ عضو. هنگامی که یک نامزد نخست‌وزیری در مجلس ملی رأی آورد، به عنوان نخست‌وزیر سوگند یاد می‌کند. نخست‌وزیر جدید وزرای کابینه را انتخاب می‌کند که دولت فدرال را تشکیل می‌دهند. روند مشابهی در سطح ایالتی برای انتخاب سروزیر و یک دولت محلی دنبال می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha