خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، با توجه به لزوم همراهی قشر نخبگانی و دانشگاهیان برای بصیرتافزایی و تحقق حضور حداکثری در انتخابات، پرونده خبری مؤلفههای جوان انقلابی دهه هشتادی را دنبال میکند. در شماره اول مصاحبهای با عنوان «روشنگری مشارکت دانشجویان را در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی تقویت میکند» منتشر شد.
در این شماره با معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه حضرت معصومه(س) در خصوص مؤلفههای جوان انقلابی و رسالت دانشجویان در ترغیب اقشار مختلف مردم به حضور در انتخابات به گفتوگو پرداختیم.
فاطمه فقیهی -معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه حضرت معصومه(س)- در گفتوگو با ایسنا، مهمترین مؤلفه جوان انقلابی دهه هشتادی را روحیه امید به آینده دانست و عنوان کرد: اولین و مهمترین مؤلفه برای اینکه بدانیم در مسیر اهداف و آرمانهای انقلاب هستیم با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب و آنچه که از وصیتنامه و سلوک شهدا به عنوان الگو برای جوانان به دست میآید، وجود روحیه امید به آینده و انگیزه برای پیشرفت کشور است.
وی با بیان اینکه یک جوان باید با برنامهریزی، امید و تلاش خود را برای ایفاء نقش موثر در ساخت آینده و سربلندی کشور آماده کند، افزود: مسئلهای که امروز دشمنان ما بر آن تاکید دارند دلسردی جوانان به ویژه نخبگان دانشگاهی است که در این کشور آیندهای ندارند و لذا آنها را به مهاجرت ترغیب میکنند؛ بنابراین همانطور که مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان تاکید دارند باید روحیه امید به آینده در جوانان تقویت شود.
فقیهی با بیان اینکه دومین شاخص جوان انقلابی ایمان و اعتقاد به مبانی انقلاب است، اظهار کرد: این اعتقاد و باور قلبی به تقویت و حفظ مبانی و پایههای اعتقادی نظام جمهوری اسلامی که شهدای ما در راه حفظ و رشد آن از خون خود گذشتند، از بصیرت و شناخت حاصل میشود یعنی باید معرفت نسبت به مسائل دینی و انقلابی زیاد باشد تا جوان امروز ما از جریان انحرافات مصون بماند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم افزایش سرانه مطالعه در جوانان، عنوان کرد: جوان انقلابی ما باید نسبت به تاریخ و گذشته کشور، مکاتب فکری و فلسفی، مبانی قرآنی و روایی شناخت خوبی داشته باشد و این امر جزء با مطالعه و تحقیق حاصل نمیشود.
وی داشتن روحیه جهادی را در جوان انقلابی مورد تاکید قرار داد و گفت: جوان انقلابی پرشور و تلاشگر در عرصه انجام وظایف و خدمترسانی است؛ با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درمورد فعالیت جهادی جوان انقلابی باید دشمن را بشناسد و اقدامات لازم را در جهت دفع تهدیدات دشمن انجام دهد.
دانشگاه میتواندچراغ راهی برای آحاد جامعه باشد
فقیهی با بیان اینکه تلاشگری جوان انقلابی متناسب با شرایط عرصههای مختلفی داشته است، افزود: یک زمانی جهاد عرصه نظامی بود و جوانان ما در هشت سال دفاع مقدس ایستادگی کردند، یک زمان جهاد در عرصه سازندگی و زمان دیگری جهاد در عرصه علمی است همانطور که امثال شهید احمدی روشنها توانستند دستاوردهای بزرگی در پیشرفت علمی برای کشور رقم بزنند و گاهی جهاد در عرصه تبیین و روشنگری در برابر توطئه دشمنان است؛ لذا جوان انقلابی وظیفه خود را در برابر دشمن میشناسد و به موقع عمل میکند و در میدان عمل آماده رویارویی با دشمن است.
وی در رابطه با انتخابات، اظهار کرد: همه اقشار مردم وظیفه دارند حضوری پرشور، آگاهانه و موثر در انتخابات داشته باشند، اما در این بین دانشجویان، اساتید و به طور کلی جامعه دانشگاهیان سهم و تاثیرگذاری بیشتری دارند؛ زیرا همیشه در عرصه رقابتهای سیاسی دانشجویان حضور فعالی داشتند و یکی از مهمترین جنبههای فعالیتهای دانشجویی فعالیت تشکلهای سیاسی بوده که نقش روشنگری داشتند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه میتواند همچون یک چراغ راه برای بقیه آحاد جامعه باشد، افزود: دانشگاهیان باید به طور علمی و دقیق بر مؤلفههای انتخاب اصلح کار کنند و آن را به مردم ارائه دهند. معرفی نامزدها، تحلیل و نقد برنامهها و وعدههای انتخاباتی از درون دانشگاه میتواند رقم بخورد و باید گفت دانشگاه سرآغاز این مطالبه گریها و مناظرات است.
فقیهی تصریح کرد: هر چه در دانشگاه بحث انتخابات پرشورتر و پر رنگتر باشد ما آثار آن را در بدنه جامعه خواهیم دید؛ لذا دانشگاه اگر منفعل و خنثی عمل کند قطعا سایر اعضای جامعه یک انتخاب آگاهانه و موثر نخواهند داشت.
وی یادآور شد: مردم میتوانند از نقد، ارزیابی و تحلیلهای علمی اساتید دانشگاهی در حوزه انتخابات که در مطبوعات و رسانهها منتشر میشود برای داشتن یک انتخاب موثر در راستای پیشبرد نظام جمهوری اسلامی ایران و رفع مشکلات کشور کمک بگیرند.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه حضرت معصومه(س) در پایان با اشاره به رسالت دانشجویان در عرصه انتخابات عنوان کرد: دانشجو باید پرسشگر باشد؛ در عرصه انتخابات مطالبهگری و پرسشگری که از سمت دانشجویان اتفاق میافتد به دلیل شور و انگیزه بالایی است که در دوران دانشجویی وجود دارد و لذا همین پرسشگری بهترین عرصه برای دنبال کردن برنامههایی است که به نحو بهتری در اداره کشور، تصمیم گیریها و عرصه قانونگذاری به اجرا در بیاید.
انتهای پیام
نظرات