• دوشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402121409768
  • خبرنگار : 71662

رییس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد

۲۷۰هزار پرستار دارای شماره نظام پرستاری / نیاز سالانه به استخدام ۱۵هزار پرستار

۲۷۰هزار پرستار دارای شماره نظام پرستاری / نیاز سالانه به استخدام ۱۵هزار پرستار

رییس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه بیش از ۲۷۰هزار نفر از پرستاران عضو این سازمان بوده و شماره نظام پرستاری دارند، در عین حال گفت: با توجه به افزایش سرانه تخت‌های بیمارستانی در کشور، به استخدام سالانه ۱۵هزار پرستار در کشور نیاز داریم.

به گزارش ایسنا، محمدتقی جهانپور در اولین اجلاس روسای هیات مدیره‌های نظام پرستاری‌های سراسر کشور اظهار کرد: هدف از برگزاری این اجلاسیه حضور و دیدار همکاران و استفاده از تجربیات و نقطه نظرات آن‌ها برای پیشبرد اهداف و توانمندسازی هیات مدیره‌های سراسر کشور است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به سختی کار پرستاران و لزوم توجه ویژه به جامعه پرستاری، افزود: در بحث تقویت جامعه پرستاری نیز بارها از سوی مسوولان عالی‌رتبه کشوری تاکید شده که کمبود نیروی پرستاری و امنیت شغل پرستاری و رفاه و معیشت پرستاری در دستور کار مسئولین باشد.

وی افزود: در دو سال گذشته ۱۶هزار تخت به سرانه تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شده اما متاسفانه در بحث استخدام نیروهای جدید در بدنه نظام سلامت رشد آنچنانی نداشته‌ایم. همچنین در پذیرش نیروی کادر پرستاری در کشور هم رشد چشمگیری وجود نداشته است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: ما ۱۵هزار پرستار برای استخدام سالانه نیاز داریم؛ هم اکنون پذیرش دانشجوی پرستاری ۱۰۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی است که تقاضا داریم پذیرش دانشجو در دانشکده‌های پرستاری بیش از گذشته رشد داشته باشد.

وی گفت: امروز سازمان نظام پرستاری دوره ششم متشکل از ۱۵۹هیئت مدیره در سراسر کشور به همراهی سازمان مرکزی و اعضای شورای عالی در حال خدمت به مردم است و بیش از ۲۷۰هزار نفر از پرستاران عضو سازمان نظام پرستاری و دارای شماره نظام پرستاری هستند.

جهانپور ادامه داد: یکی دیگر از اهداف سازمان نظام پرستاری در دوره ششم، تقسیم بندی هیأت مدیره های سراسر کشور به ۱۰ منطقه آمایشی است.همچنین خانه‌های پرستار در مناطق مختلف دایر می‌شود و در بحث رفاهی و معیشتی، ارتقای تحصیلی پرستاران نیز برنامه‌هایی داریم که با همکاری شورای عالی نظام پرستاری، پیش خواهیم رفت .

وی افزود: ٢٠٠ تشخیص پرستاری توسط پرستاران در مراکز درمانی وجود دارد و باید بیش از همیشه قدردان زحمات و تلاش‌های پرستاران باشیم و مشکلات پرستاران را با تمام توان رفع کنیم.

وی گفت: گفتمان و رویکرد دوره ششم سازمان نظام پرستاری، تعامل و همیاری است و اعتقاد داریم اگر با وزارت بهداشت این همکاری ادامه یابد، ارتقای سلامت مردم به همراه کیفیت ارائه خدمات پرستاری رخ خواهد داد. امیدواریم در بحث مطالبات جامعه پرستاری به‌ویژه در موضوع تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که چالش‌های بسیار زیادی در کشور ایجاد کرده، تغییراتی ایجاد شود. کارگروه‌های متعددی در ششمین دوره نظام پرستاری کشور تشکیل شده و با ایجاد پل‌های درآمدی در جهت رفاه همکاران تلاش می‌کنیم.

جهانپور با اشاره به بازنگری و تدوین آیین نامه های نظام پرستاری، گفت: در جهت قانون جوانی جمعیت نیز گام‌های خوبی برداشته‌ایم و بر اساس مکاتباتی با وزیر بهداشت درخواست شده در بحث کمبود نیروی انسانی کمک کنند.

وی از راه‌اندازی دفتر ارتقای سلامت جسم پرستاران نیز خبر داد و گفت: جامعه پرستاری به علت سختی کار و شیفت‌های طولانی دچار آسیب می‌شوند؛ به همین دلیل آن‌ها و خانواده‌هایشان از بسته‌های مشاوره‌ای و حمایتی برخوردار می‌شوند.

وی ادامه داد: خانه نوجوان نیز ایجاد می‌شود تا اقدامات موثری برای جامعه پرستاری ایجاد شود، زیرا حال این جامعه خوب نیست و باید تلاش‌های زیادی برای رفاه آنها انجام شود.

جهانپور تاکید کرد: خانه مجمع خیرین سلامت پرستاری نیز تشکیل شده و از مسئولان خواستیم به ما کمک کنند تا نیروهای پرستاری که دچار بیماری شدند برای درمان آن‌ها مساعدت‌هایی شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری همچنین نسبت به نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سوی بیمه‌ها انتقاد کرد و گفت: ما از بیمه‌های پایه به شدت گلایه‌مندیم که بسته‌های خدمات پرستاری را به شکل درستی پوشش نمی‌دهند.

وی با بیان کرد: موضوع بعدی این است که حذف کارانه با اجرای ناصحیح تعرفه خدمات پرستاری همراه شد که این همراهی منجر به نارضایتی گسترده و مشکلات معیشتی پرستاران شد؛ خصوصاً در مناطق کم برخوردار این مشکل بیشتر بود؛ زیرا بسیاری از بیمارستان‌های ۳۲تخته که افتتاح شده‌اند زیان‌ده هستند و همین امر باعث کاهش ضریب اشغال تخت شده که این موضوع باعث کاهش درآمد پرستاران از محل کارانه می‌شود. در همین راستا پیشنهاد ما این است که در مناطق کم برخوردار برای جبران خدمات پرستاران تعرفه به صورت ۲کا و 3کا محاسبه شود.

جهانپور تصریح کرد: موضوع بعدی بحث فوق العاده خاص است؛ یکی از اهداف و تلاش‌های ما این است که از محل درآمدهای اختصاصی و منابع داخلی وزارت بهداشت به پاس زحمات ارزشمند همه همکاران در نظام سلامت به‌ویژه همکارانی که در دوران کرونا جانفشانی کردند فوق العاده خاص برقرار شود. امروزه پرستاران عزیزی که در ایام کرونا جانفشانی کردند و نیروهای طرحی بودند با بی‌مهری کامل از دانشگاه‌های کشور به دلیل اتمام دوران طرح بعد از ۶۶ماه اخراج شدند و پیشنهاد ما این است که سقف ۶۶ماه در کل کشور با اولویت مناطق محروم برداشته شود؛ خصوصا تعداد افرادی که در دوران کرونا فعال بودند مشخص شود و بتوانند در قالب نیروی طرحی، شرکتی و قراردادی ادامه کار دهند. همچنین خواهش داریم که در قالب یک تبصره به مجلس شورای اسلامی ارائه شود که طرح ساماندهی کارکنان دولت برای نیروهایی که در ایام کرونا جانفشانی کردند لحاظ شود.

جهانپور همچنین در پایان درباره تربیت کمک پرستار تصریح کرد: درخواست‌ تفویض اختیارات صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای به سازمان نظام پرستاری، کمک به بازسازی ساختمان ایرانشهر و اختصاص اعتباراتی برای بازسازی و واگذار کردن میزان تربیت کمک پرستار به هیئت مدیره‌های نظام پرستاری در سراسر کشور و براساس مصوبه شورای هماهنگی پرستاری هر دانشگاه و پیگیری پرداخت هدیه روز پرستار سال گذشته، از دیگر برنامه‌های ما است که امیدواریم به همت وزارت بهداشت تحقق یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha