به گزارش ایسنا، چین در حال برنامهریزی برای نصب یک سیستم نظارتی همهجانبه روی ماه است تا با استفاده از آن، از یک پایگاه قمری بزرگتر از پارک تفریحی «دیزنیلند»(Disneyland) محافظت کند.
به نقل از دیلی میل، مقاله پژوهشی آژانس فضایی چین نشان میدهد که این کشور میخواهد از تجربه موفق سیستم نظارت «اسکاینت»(Skynet) خود روی زمین، برای محافظت از پایگاه قمری آینده در برابر اهداف مشکوک استفاده کند.
اسکاینت که بزرگترین شبکه نظارتی جهان است، برای نظارت بر هر گوشه و کنار چین استفاده میشود. این شبکه بیش از ۶۰۰ میلیون دوربین دارد که به طور میانگین یک دوربین به ازای هر دو بزرگسال این کشور است.
در نسخه قمری این برنامه، دوربینهای مجهز به تراشههای هوش مصنوعی که قادر به شناسایی، مکانیابی، ردیابی و هدفگیری اهداف مشکوک به طور مستقل هستند، «پایگاه پژوهشی بینالمللی ماه»(ILRS) را اسکن خواهند کرد. دوربینها میتوانند با استفاده از نور مرئی و نور فروسرخ کار کنند.
نویسندگان این مقاله که پژوهشگران «آکادمی علوم چین»(CAS)، «شرکت علوم و فناوری هوافضای چین»(CASC) و «دانشگاه ججیانگ»(Zhejiang University) هستند، نوشتند: اگر سیستم یک ناهنجاری را شناسایی کند، به سرعت سیگنالهای هشدار را میفرستد و اقدامات مناسب را آغاز میکند.
نکته نگرانکننده این است که هیچ جزئیاتی درباره اقدامات در این مقاله ارائه نشدهاند.
چین همراه با روسیه در حال برنامهریزی برای افتتاح یک پایگاه پژوهشی قمری در ماه با شعاع نزدیک به چهار مایل است که بزرگتر از دیزنیلند خواهد بود. این پایگاه قرار است دارای یک مرکز فرماندهی، نیروگاه، مرکز ارتباطات و امکانات پژوهشی باشد.
چین میخواهد ساخت پایگاه قمری را در چند سال آینده آغاز کند و در نظر دارد که راهاندازی اولیه آن تا سال ۲۰۲۸ باشد.
«دینگ لییون»(Ding Lieyun) کارشناس آکادمی مهندسی چین گفت که یک گروه در حال طراحی کردن رباتی به نام «سوپر ماسون چینی»(Chinese Super Mason) هستند تا از خاک ماه آجر بسازد. گروه لییون پیشتر طرح ساخت یک پایگاه قمری به شکل تخممرغ را ارائه داده بودند که میتوان آن را از آجرهای خاک و با استفاده از چاپگرهای سهبعدی، لیزر و فضانوردان ساخت.
دینگ گفت: ساخت یک زیستگاه قمری برای اکتشافات بلندمدت ماه مورد نیاز است و مطمئنا در آینده محقق خواهد شد اما دستیابی به آن در کوتاهمدت دشوار است. رباتی که وظیفه ساخت آجر از خاک ماه را بر عهده دارد، طی ماموریت «چانگ ای-۸»(Chang'e-8) در حدود سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب خواهد شد.
همچنین، چین قصد دارد طی ماموریتی که ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۵ انجام شود، اولین نمونه خاک را از سمت دور ماه به زمین بیاورد. به گزارش رسانههای دولتی چین، این کشور پیشتر با مأموریت «چانگ ای-۵» خود در سال ۲۰۲۰، نمونههای خاک را از سمت نزدیک ماه جمعآوری کرده بود.
چین اعلام کرده است که پس از ساخت یک پایگاه پژوهشی قمری، از فضانوردان خود میخواهد تا برای مدت طولانی در ماه بمانند.
انتهای پیام
نظرات