به گزارش ایسنا، مسعود صدری نسب امروز در دومین نشست علمی تشریح فعالیتهای انجام شده و پیش رو در جنوبگان با اشاره به روند الحاق کشورها به معاهده جنوبگان اشاره کرد و افزود: در سال۱۹۵۹، با حضور ۱۲ کشور، این معاهده به امضا رسید.
وی با اشاره به تشکیل مؤسسه ملی قطب جنوبگان در اروگوئه، موفقیت این مؤسسه را مرهون انسجام ملی و تشکیل مؤسسه ملی قطب جنوبگان در این کشور عنوان کرد و یادآور شد: این مؤسسه با راهبری ۶ وزارتخانه دفاع، امور خارجه، مسکن، محیط زیست، رفاه و انرژی اداره میشود.
صدری نسب با تاکید بر اینکه این مؤسسه بعد از ۴۴ سال پیوستن به معاهده جنوبگان فعال است، ادامه داد: در ایران اقدام جدی برای پیوستن به معاهده جنوبگان صورت نگرفته است و گام برداشتن در این زمینه نیازمند همت ملی است.
رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، متولی تشکیل مؤسسه مطالعه جنوبگان در ایران را شورای عالی اقیانوسشناسی عنوان کرد و یادآور شد: این شورا در هشتمین جلسه خود تصمیم به تشکیل مؤسسه جنوبگان ایران را گرفت و این در حالی است که متاسفانه جلسات این شورا با تاخیر برگزار میشود.
وی با تاکید بر لزوم برگزاری جلسات شورای عالی اقیانوسشناسی در زمانهای مقرر، گفت: یکی از اقدامات ما برای ورود به تحقیقات جنوبگان همکاری با کشور اروگوئه است، چرا که این کشور دارای ۱۶ پروژه تحقیقاتی در حوزه جنوبگان است.
انتهای پیام
نظرات