به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی مینویسد: اما پس از فاجعه اخیر کاروان کمکرسانی در شهر غزه و در بحبوحه گزارشهایی مبنی بر مرگ کودکان فلسطینی بر اثر سوء تغذیه، نتانیاهو با یک حسابرسی بینالمللی و فشار فزاینده از سوی ایالات متحده برای جلوگیری از قحطی و بازگرداندن نظم به منطقه روبهرو شده است.
مقامهای فعلی و سابق رژیم صهیونیستی میگویند که این بحران از شکست اسرائیل در ایجاد یک استراتژی عملی پس از جنگ یا برنامه ریزی برای عواقب یک اشغال نظامی بیپایان ناشی میشود.
«اران اتزیون»، معاون سابق شورای امنیت رژیم صهیونیستی گفت وضعیت در شمال غزه نشاندهنده عمق باتلاق، هرج و مرج و ناتوانی در بازگرداندن هر نوع عادیسازی پس از پایان شدیدترین مراحل نبرد است.
وی ادامه داد: جلوگیری از قحطی از نظر قانونی مسؤولیت اسرائیل است؛ اما انجام هر کاری غیر از این، هم خلاف هنجارهایی است که اسرائیل وانمود میکند از آن حمایت میکند و هم از نظر استراتژیک برای جلوگیری از فشار بینالمللی است.
فشارها روز پنجشنبه افزایش یافت، به طوری که چارلز شومر، رهبر اکثریت سنا هشدار داد که اسرائیل در صورت باقی ماندن نتانیاهو در قدرت، خطر تبدیل شدن به یک عضو منفور در عرصه بینالمللی را دارد. سخنرانی قابل توجه بالاترین مقام یهودی در آمریکا واضحترین نشانه تاکنون خشم واشنگتن از رهبر اسرائیل و رفتار او با جنگ غزه بود.
با این حال، هرج و مرج در شمال غزه، پرسشهای بزرگتری را مطرح میکند که اسرائیل آماده پاسخگویی به آن نیست. نتانیاهو در مصاحبهای با پالتیکو که روز یکشنبه انجام شد بار دیگر ایده سپردن قدرت به تشکیلات خودگردان فلسطین را که واشنگتن آن را تنها جایگزین قابل قبول برای حماس میداند، رد کرد.
نتانیاهو در پاسخ به سوالی درباره بحران گرسنگی در شمال غزه مدعی شد: «این اطلاعاتی نیست که ما داریم. ما آن را از نزدیک زیر نظر داریم. مهمتر از آن، این سیاست ما نیست. سیاستهای ما این است که تا جایی که میتوانیم کمکهای بشردوستانه را وارد کنیم.»
رژیم صهیونیستی برای تضعیف آنروا، آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، که بیشترین تجربه ارائه کمک و سایر خدمات را در غزه دارد، تلاش کرده است. پس از آنکه این رژیم بیش از دهها تن از کارمندان خود را به شرکت در عملیات طوفان الاقصی متهم کرد، ایالات متحده در میان سایر کمک کنندگان بینالمللی، کمکهای مالی خود را از این آژانس در ژانویه پس گرفت.
این آژانس همچنین میگوید که بیش از ۱۵۰ مقر آنروا در جنگ مورد اصابت قرار گرفته و حداقل ۱۶۵ کارمند کشته شدهاند. در حمله رژیم صهیونیستی به یک مرکز توزیع مواد غذایی در رفح روز چهارشنبه یک کارمند کشته و ۲۲ نفر دیگر زخمی شدند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه گفت که دولت بایدن درباره حمله روز چهارشنبه در رفح بسیار نگران است و میخواهد ببیند اسرائیل تحقیقات سریع و کاملی درباره آنچه اتفاق افتاده است، انجام دهد.
در حالی که آنروا عملاً به حاشیه رانده شده، اسرائیل در حال طفره رفتن است و در جستجوی جایگزین، گروههای امدادی و متحدان هشدار میدهند که زمان رو به اتمام است. بسیاری از ۳۰۰ هزار نفری که در شمال غزه باقی ماندهاند حداقل یک وعده غذایی در روز را حذف میکنند و به خوردن غذای حیوانات و جمعآوری گیاهان وحشی متوسل میشوند.
به گفته وزارت بهداشت غزه، دستکم ۲۷ نفر، که اکثرا کودک هستند، در هفتههای اخیر بر اثر سوء تغذیه یا کم آبی جان خود را از دست دادند.
«سیندی مککین»، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل روز دوشنبه در بیانیهای گفت: اگر به صورت تصاعدی حجم کمکهای ارسالی به مناطق شمالی را افزایش ندهیم، قحطی قریبالوقوع است.
رئیس سابق اداره عملیات نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی گفت: «در حالی که ایالات متحده، اروپا و کشورهای عربی اکنون در تلاش برای افزایش کمک از طریق پرتاب هوایی و یک کریدور دریایی جدید هستند، اسرائیل کاری نمیکند تا موفقیتهای تاکتیکی قابل توجه ارتش را به چیزی پایدار تبدیل کند.»
مقیاس بحران انسانی در ۲۹ فوریه، زمانی مورد توجه قرار گرفت که نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به سوی افرادی که به دنبال گرفتن کمکهای غذایی بودند، شلیک کردند.
به گفته مقامات بهداشت فلسطینی در این تیراندازی بیش از ۱۰۰ نفر شهید شدند. «دانیل هاگاری»، سخنگوی نیروهای رژیم صهیونیستی مدعی شد نیروهای اسرائیلی فقط تیرهای هشدار دهنده شلیک کردهاند و اکثر کشته شدگان در ازدحام جمعیت زیر پا له شدهاند.
پزشکان فلسطینی گفتند که اکثر قربانیانی که از آنها مراقبت میکردند، با شلیک گلوله زخمی شده بودند. گروهی از کارشناسان سازمان ملل آن را «کشتار» خواندند.
۲ مقام ارشد آمریکایی به واشنگتن پست گفتند که توالی وقایع نامشخص باقی مانده است، اما آنها گفتند که اسرائیل شرایطی را ایجاد کرده که منجر به این تراژدی شده است.
سه روز بعد، در شدیدترین انتقاد از رژیم صهیونیستی تا به امروز، کامالا هریس معاون جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواستار آتشبس فوری و کمک بیشتر به غزه آن هم بدون بهانه شد.
بایدن سپس از ساخت اسکله در سواحل غزه و ایجاد یک کریدور دریایی برای کمک خبر داد که رژیم صهیونیستی مسؤول تامین امنیت آن خواهد بود.
یکی از مقامهای واشنگتن که خواست نامش فاش نشود، گفت: این هرج و مرج ساخته خود اسرائیل بود. در نهایت، اسرائیل مسؤول گرسنگی و کمبود کمک است.
این روزنامه همچنین به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که بحران در نوار غزه ناشی از شکست اسرائیل در توسعه استراتژی عملی پس از جنگ یا طرحی برای پیامدهای اشغالگری نظامی است.
یک مقام اسرائیلی نیز به روزنامه واشنگتن پست گفت که دولت نتانیاهو در پروژه اسکله دخالتی نداشت و ادامه داد، رژیم صهیونیستی از ایجاد کریدور کمکهای دریایی استقبال میکند.
گروههای بشردوستانه و دیپلماتها میگویند تحویل از طریق هوا و دریا نمیتواند جایگزینی برای دسترسی پایدار و بدون مانع به زمین باشد.
به طور متوسط روزانه ۵۰۰ کامیون قبل از جنگ وارد غزه میشدند. در پنج ماه درگیری، محدودیتهای اسرائیل میانگین روزانه را بسیار کمتر از ۲۰۰ موردی که اسرائیل وعده تسهیل آن را داده بود، نگه داشته است.
در اواسط فوریه، تنها تعداد انگشت شماری از کامیونها در برخی روزها عبور میکردند، اما با فروپاشی امنیت در شمال غزه، ارسال کمکها به کلی متوقف شد.
این مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، همچنین گفت: اسرائیل هنوز شریک جدیدی از نظر ارائه کمکها به روشی بهتر پیدا نکرده است. هدف این است که کسی وجود داشته باشد که بتواند نظم و قانون را پیرامون ارائه کمکهای بشردوستانه حفظ کند و در ادامه مسیر، غزه را به مسیری متفاوت برساند.
اینکه چه کسی این مسیر را هدایت کند و اینکه رژیم صهیونیستی چگونه این را پیدا کند، هنوز مشخص نیست. رژیم صهیونیستی هیچ زمان بندی مشخصی برای دستیابی به اهداف اصلی جنگ غزه ندارد که شامل از بین بردن حماس و بازگرداندن بیش از ۱۰۰ اسیر است که هنوز در غزه هستند.
فرمانده سابق لشکر رژیم صهیونیستی غزه گفت: تا زمانی که استراتژی «روز بعد» وجود نداشته باشد، موقعیتی ایجاد میکند که در آن ارتش اسرائیل به چیزی که میخواهد، نمیرسد.
حداقل ۲ ماه است که رژیم صهیونیستی با تجار محلی برای انتقال کمک به شمال غزه شریک شده است. این برنامه آزمایشی که عمدتا تا زمان حادثه مرگبار کاروان مخفی نگه داشته شد، سرنخهایی در مورد برنامههای این رژیم صهیونیستی پس از جنگ ارائه میدهد.
یکی از تاجران شرکت کننده در کاروان مرگبار ماه گذشته که خواست نامش فاش نشود، گفت: این ابتکار در ابتدا شامل پنج صاحب کسب و کار غزه بود که هر کدام ۲۰ کامیون در روز اختصاص میدادند. ماه گذشته یکی از شاخههای وزارت جنگ اسرائیل، با این تاجر تماس گرفت و از او پرسیده شد که آیا میتواند غذا را به شمال غزه برساند.
این تاجر گفت که علیرغم نگرانی از غارت، با این امید که رسیدن کالاها باعث کاهش قیمتها در بازار سیاه غزه شود، پذیرفت که این کار را بپذیرد. پس از فاجعه در ۲۹ فوریه، او سازماندهی کاروانها را متوقف کرد و گفت هرگز در میان گرسنگی به دنبال نظم و قانون نباشید. اگرچه او خاطرنشان کرد که سایر تجار فلسطینی هنوز در تلاش هستند.
رئیس سابق بخش فلسطینی اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی گفت: هدف، داشتن کانتینرهای بیشتر است، اما این سوال مطرح میشود که چه کسی این کانتینرها را دریافت میکند، چه کسی آنها را ایمن میکند، چه کسی آنها را دسته بندی میکند و اسرائیل بارها و بارها خود را در نقطه اول مییابد.
انتهای پیام
نظرات