• یکشنبه / ۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403010501964
  • خبرنگار : 71496

جزئیات رویکرد رژیم صهیونیستی برای مدیریت نوار غزه پس از جنگ

جزئیات رویکرد رژیم صهیونیستی برای مدیریت نوار غزه پس از جنگ

رژیم صهیونیستی در رویکرد خود برای مدیریت نوار غزه در مرحله پساجنگ، به دنبال ایجاد یک دولت محلی مدنی به جای حماس است و در این رابطه نیز به مصر پیشنهاد داد، نقشی محوری را در این طرح ایفا کند اما یک منبع مصری تاکید کرد که این رویکرد مورد رضایت و تایید مصر نیست.

به گزارش ایسنا، کابینه رژیم صهیونیستی در چارچوب فراهم کردن مقدمات مرحله پسا جنگ، تلاش‌هایی را برای جلب موافقت و حمایت از رویکرد خود برای مدیریت آتی نوار غزه آغاز کرده است. در همین رابطه وبگاه «العربی الجدید» محتوای این رویکرد را از اظهارات هیئت صهیونیستی در قاهره و گفت‌وگوهای آنها با مسؤولان پرونده غزه استخراج کرد.

بر اساس این رویکرد، کابینه رژیم صهیونیستی به مصر پیشنهاد داد در پروژه‌ای که با عنوان تغییر شرایط انسانی به مدیریت مدنی مطرح شده، نقش محوری را ایفا کند.

این رویکرد شامل تغییری در روند هماهنگی میان قاهره و تل‌آویو درباره غزه است، به این شکل که مصر حلقه اول بوده و مسؤولیت نوار غزه از آن آغاز می‌شود به شرط آنکه در تمامی سطوح سیاسی، امنیتی و نظامی با رژیم صهیونیستی هماهنگ باشد.

همچنین بر اساس این رویکرد، مدیریت محلی مدنی نوار غزه جایگزین جنبش حماس خواهد بود و طرف‌های عربی زیر نظر اتحادیه عرب در تامین مالی پروژه‌های پیشنهادی، نیازهای معیشتی و انسانی نوار غزه در مرحله پس از اتمام عملیات‌های نظامی، نقش ایفا می‌کنند.

علاوه بر اینها، رویکرد رژیم صهیونیستی شامل جایگزینی نقش آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) با نقش برنامه توسعه سازمان ملل و آژانس توسع بین‌المللی آمریکا است.

در رویکرد رژیم صهیونیستی هیچ ارتباطی میان غزه و کرانه باختری وجود ندارد

به گفته منابع العربی الجدید، در رویکردی که کابینه رژیم صهیونیستی در کشورهای متعدد عربی و غربی در حال ترویجش است، هیچ‌گونه اشاره‌ای به ارتباط میان غزه و کرانه باختری اشغالی و نیز نقش آشکار تشکیلات خودگردان فلسطین نشده است.

بر اساس شرایطی که پیش از هفتم اکتبر گذشته بر اساس توافق مصر، کابینه رژیم صهیونیستی و جنبش حماس به عنوان مسؤول مدیریت امور نوار غزه برقرار بود، حلقه اول مدیریت هماهنگی فعالیت‌های کابینه رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی بود که در حال حاضر مسؤولیت آن با «غسان علیان» است.

به گفته یک منبع مصری آگاه از تحرکات‌ قاهره در خصوص پرونده نوار غزه، رویکرد رژیم صهیونیستی مورد رضایت و قبول مصر قرار ندارد چراکه در آن برای جداسازی کرانه باختری و غزه از یکدیگر و نیز انتقال بار نظارت بر مدیریت مدنی نوار غزه به مصر تلاش شده و در مقابل به دستگاه‌های مختلف رژیم صهیونیستی اجازه داده شده به شکلی گسترده در غزه نقش امنیتی را ایفا کنند.

این منبع مصری گفت: رویکرد اسرائیل با پیشنهادهای آمریکا در خصوص چگونگی مدیریت نوار غزه در فردای توقف جنگ از چند منظر توافق دارد از جمله اینکه نقش گسترده نظارت بر نوار غزه به مصر محول شود و نیز عربی در خصوص مدیریت نوار غزه برای کشورهای نقشی با چارچوب‌های مشخصی تعریف شود.

در همین رابطه «جهاد طه» سخنگوی جنبش حماس به العربی الجدید گفت: حماس با هیچ‌گونه طرح سیاسی برای مدیریت نوار غزه  موافقت نخواهد کرد چراکه این یک مساله داخلی فلسطین است و ما می‌توانیم دولت فلسطین را در تمامی ابعادش بر اساس اصل مشارکت سیاسی و ملی تمامی احزاب و گروه‌های ملی و اسلامی ساماندهی کنیم.

طه در ادامه گفت: ما به نقش امدادی و خدماتی آنروا که بر اساس تصمیم سازمان ملل برای آن ایجاد شد، پایبند هستیم، باید از این نهاد حفاظت شود و مدیریت آن نباید تسلیم خواسته‌ها و پروژه‌های صهیونیستی-آمریکایی شود، ما هرگز جایگزینی و تغییر آن و یا حتی تغییر مسؤولیت‌های آن را قبول نخواهیم کرد.

سخنگوی حماس افزود: مهمترین اصول جنبش، رفع آنچه جنگ بر جای گذاشته و حفاظت از حقوق ملت‌مان و در راس آن حق این مردم در مقاومت در برابر اشغالگران و نیز ایجاد مرجعیتی ملی از دبیرکل‌های گروه‌های فلسطینی است که روی ساماندهی ساختار دولت فلسطین کار کنند و در راس وظایف آنها تشکیل یک کابینه یکپارچه ملی بر اساس طرح ملی فلسطین است که از حقوق مردم و هویت ملی‌شان حفاظت کند.

«محمد نزال» عضو دفتر سیاسی حماس نیز به العربی الجدید گفت: جنبش و نیز گروه‌های مقاومت هرگز اجازه نخواهند داد که کسی هر گونه مدیریت امور نوار غزه را بدون توافقی ملی تحمیل کند، این یک مساله داخلی فلسطین است و هیچ‌گونه ارتباطی به هیچ طرف خارجی ندارد.

نزال در ادامه اظهار کرد: هیچ توجیهی برای لغو ماموریت آنروا و فعالیت‌های آن در تمامی پناهگاه‌های فلسطینی در داخل و خارج وجود ندارد، در واقع بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر دولت اشغالگر از هفتم اکتبر برای تسویه حساب‌های خود با آژانس استفاده کرد چون بقا و حضور آن یکی از نشانه‌های وجود مساله فلسطین و پناهجویان است، ما مخالفت خود را با لغو فعالیت این آژانس اعلام می‌کنیم و از کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهیم به نتانیاهو اجازه ندهند گزینه‌های خود را تحمیل کند.

این عضو دفتر سیاسی حماس تاکید کرد: حماس از طریق صندوق‌های رای‌گیری بر مردم فلسطین حاکمیت دارد و چه در کرانه باختری و چه در نوار غزه، این مردم هستند که انتخاب می‌کنند چه کسی رهبرشان باشد و امورشان را مدیریت کند و حماس هر دوی آنها را یکی می‌بیند که از یکدیگر جدایی‌ناپذیر بوده و هر دو بخش لاینفک کشور فلسطین مورد نظر با حاکمیت کامل هستند.

او افزود: توطئه‌هایی که در برخی کشورهای منطقه برای بیرون کردن حماس از عرصه سیاسی طرح‌ریزی می‌شوند، هرگز موفقیت‌آمیز نخواهند بود، در حال حاضر طبق آخرین نظرسنجی که پژوهشکده سیاسی-مسیحی رام‌الله انجام داده، حماس مورد تایید اکثریت مردم فلسطین است و با وجود شرایطی که نوار غزه پس از هفتم اکتبر با آن مواجه شده، اما حماس هنوز گزینه اکثر آنها است.

«عاطف سالم» سفیر سابق مصر در اراضی اشغالی درباره رویکرد رژیم صهیونیستی برای مرحله پساجنگ در غزه به العربی الجدید گفت: طرح آمریکا برای آینده مساله فلسطین جدا از موضعگیری اسرائیل نیست، آمریکا همواره مخالف به رسمیت شناختن کشور فلسطین در سطح دوجانبه یا در چارچوب سازمان ملل بوده و بر این باور است که کشور فلسطین تنها باید از طریق مذاکراتی مستقیم میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان ایجاد شود.

عاطف سالم در ادامه نیز گفت: پیشنهادهای مختلفی مطرح شدند از جمله انتقال حاکمیت در غزه به یک تشکل فلسطینی مشخص همراه با حضور نیروهای حافظ صلح برای حفاظت از کابینه‌ای که در ادامه تشکیل خواهد شد و تمام اینها در چارچوب تلاش‌های آمریکا برای تعیین راه خروجی از درگیری فعلی انجام شد.

سفیر سابق مصر در اراضی اشغالی همچنین تاکید کرد: این اقدامات با ۲ مانع اصلی از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روبه‌رو است یکی مخالفت او با تشکیل کشور فلسطین و دیگری مخالفتش با حضور تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه، همچنین در طرح آمریکایی هیچ‌گونه نشانه آشکاری درباره اینکه کشور فلسطین به چه شکل خواهد بود، وجود ندارد.  

تلاش رژیم صهیونیستی برای جلب نظر عشایر غزه

به تازگی رسانه‌های رژیم صهیونیستی در گزارش‌هایی فاش کردند که کابینه این رژیم از طریق غسان علیان، هماهنگ‌کننده عملیات‌ها در اراضی اشغالی، تحرکاتی را برای جلب نظر و جذب سران عشایر و بازرگانان محلی نوار غزه که با حماس موافق نبوده و یا اختلاف‌نظرهایی با آن دارند، آغاز کرده تا آنها هسته مدیریت مدنی محلی باشند که این رژیم سعی دارد آن را به جای حماس مسؤول امور نوار غزه کند.

این تلاش‌های رژیم صهیونیستی در حالی آغاز شدند که جمعیت خانواده‌ها و عشایر نوار غزه مخالفت خود را با هماهنگی با کابینه این رژیم اشغالگر و نیز دور زدن نهادهای قانونی نوار غزه و دولت رسمی فلسطین اعلام کردند.

همچنین سران و مسؤولان محلی نوار غزه ارتش رژیم صهیونیستی را به ترور آن دسته از عشایر فلسطینی که با این طرح‌ها مخالفت کرده‌اند، متهم و اعلام کردند که حمله به خانواده اسماعیل النونو در هفته گذشته پس از مخالفت او با دور زدن مسؤولان فلسطینی در رایزنی‌هایی بود که هماهنگ‌کننده فعالیت‌های کابینه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و غزه با او داشت.

«حسام شاکر» نویسنده فلسطینی نیز در گفت‌وگو با العربی الجدید تاکید کرد: فرماندهان اسرائیلی جنگ هیچ‌گونه مدیریت خودگردان نوار غزه با حماس یا بدون آن را نمی‌خواهند بلکه به دنبال ایجاد ساختار مشخصی هستند که برای خودش مناسب باشد اما ایده ایجاد مدیریتی با ماهیتی فلسطینی از سوی اسرائیل منتفی است.

شاکر درباره آنروا نیز گفت: رژیم اشغالگر اسرائیلی به هر قمیتی می‌خواهد آنروا را از صحنه بیرون کند، ما شاهد کمپین‌هایی برای بدنام کردن این آژانس و متهم کردن آن از یک سو و هدف قرار گرفتن زیرساخت‌هایش از سوی دیگر بودیم و به تازگی نیز شاهد بودیم آن را مجبور کردند با طرف اشغالگر همکاری کند همانند اینکه اسامی کارکنان خود را اعلام کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha