امامزاده شاه سلیمان علی(ع) در دهستان قلعه زری بخش ماژان شهرستان خوسف قرار دارد که به دلیل موقعیت کوهستانی دارای مناظر طبیعی و مزارع و باغات سرسبز است.
این بقعه متبرکه در منطقه کوهستانی به نام رشتهکوه "شاه" قرار دارد که در مسیرهای شرقی غربی کشیده شده است و این بقعه مناسبتهای مختلف سال میزبان نوروزی خیل زیادی از مسافران و زائران است.
به گزارش ایسنا منطقه خراسانجنوبی، علاقه و ارادت مردم خراسانجنوبی به اهل بیت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) همواره زبانزد خاص و عام است و اکثر مردم استان این ارادت خود را با حضور در امامزاده ها و آرامگاه های موجود در منطقه نشان می دهند.
از این رو اعتقاد به خاندان امامت و نبوت، حقیقتی گسست ناپذیر بوده که از دیرباز در سرشت و هویت ایرانیان پاک آئین و نیک زاد ریشه دوانده و موجب گرایشات آنان به فضایل ایمانی و انسانی گردیده که خود بازتابی از اعتقادات مذهبی و توسل آنان به امامزادگان آرامیده در بقاع متبرکه این سرزمین دارد.
مسلم است که قبور متبرکه امامزادگان، مکان برگزاری اعیاد، فعالیتهای مذهبی، بیتوته و نشستگاه مسافران در سفرهای سیاحتی - زیارتی، نذر و نیاز حاجت داران، منبع فیض و رحمت الهی، پشتوانه اعتقادات دینی و اعتبار بخشی به هویت مذهب تشیع جعفری است.
آستان امامزاده شاه سلیمان علی(ع) در هر فصل از سال و در هر روز از هفته دل های بی قراری را به سمت خود می کشاند، زائران این بقعه همچون زائران حرم های مطهر دیگر در جوار قبر مطهر امامزاده به راز و نیاز پرداخته و آرامشی خاص را تجربه میکنند.
این بقعه متبرکه در دهستان قلعه زری بخش ماژان شهرستان خوسف در طول 59 درجه و 5 دقیقه و عرض 32 درجه و 27 دقیقه در ارتفاع 1700 متری از سطح دریا واقع است، این مزار در 75 کیلومتری خوسف قرار دارد که از طریق جاده آسفالته خوسف دولت آباد – گیو، رسیدن به آن امکان پذیراست.
آستان مقدس امامزاده بر دامنه رشته کوه شاه که با جهت شرقی – غربی امتداد یافته قرار دارد، مزار به دلیل موقعیت کوهستانی دارای مناظر طبیعی و مزارع و باغات سرسبز است.
بنای امامزاده
این مکان دارای ایوان و رواقی است که بر میانه آن گنبدی فیروزه ای میباشد، ساختمان جدید این بقعه از سال 1382 شروع شده و هم اکنون ساخت دو شبستان، سنگ فرش جلوی شبستان ها، مناره، منبع آب، زائر سرا، پارکینگ و نماسازی شبستان به اتمام رسیده است.
سابقه تاریخی
آنچه مسلم است قدمت این مرقد مطهر زیاد و تحقیقاً تاریخ آن مشخص نیست عدهای از بزرگان و علما و اکابر محلی نقل به نقل و سینه به سینه از پیشینیان خود معتقدند که این مرقد مطهر، متعلق به یکی از فرزندان حضرت امام موسی کاظم(ع) است که بر اساس دعوت ایشان به همراه عدهای دیگر از صحابه و فرزندان آن امام همام به خراسان آمدهاند ولی چون تحت تعقیب و آزار خلفای عباسی قرار گرفتهاند و مسیر حرکت آنان از طریق کویر بوده، صعوبت راه و رنج تعقیب وگریز هر یک را بهسویی هدایت کرده است.
این مزار در روزهای تعطیلی شاهد حضور زائرین زیادی است و هر سال جماعت بسیاری از شهرهای دور و نزدیک از نقاط مختلف به این حریم الهی شرفیاب میشوند به گونه ای که حضور مسافران و گردشگران این بقعه متبرکه در ایام نوروز هر سال آماری چشم گیری را به خود اختصاص می دهد.
امکانات رفاهی
امکانات رفاهی شامل فروشگاه، حمام، آب، برق، 42 واحد زائرسرا، سرویس های بهداشتی و کشتارگاه، 27 سوئیت مجهز به یخچال، تلویزیون، پنکه و آب شرب لوله کشی است.
از دیگر امکانات این امامزاده دارای موزه، کتابخانه، خانه عالم، درمانگاه، دفتر پاسگاه، سوئیت خدام و دفتر هیئت امنا است.
بیرجند، خوسف، ماژان، روستای تاریخی کاخک، دولتآباد، رودکاج و تقیآباد، سرچاه عماری و تقیآباد، اکبرآباد، کشوک پایین، کاجو، زید و برمزید و تقیآباد و نهبندان، مزار سیدالحسین، زرخوان، کفتر میلان، شمسآباد و تقیآباد از مسیرهای قابل دسترسی به این آستان مبارک است.
همچنین چهار کیلومتر از جاده آستان مقدس امامزاده خاکی است که دو کیلومتر آن در دست احداث و زیرسازی است.
راه ارتباطی آن از طریق جاده آسفالت خوسف - دولتآباد - گیو و جاده خاکی تا محل زیارتگاه است که به طول 90 کیلومتر از خوسف است.
انتهای پیام
نظرات