به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب هر سال در ماه مبارک رمضان به واسطه امید و اعتمادی که به قشر دانشجو دارند، این فرصت را در اختیار فعالان دانشجویی قرار میدهند تا آنها بتوانند در کنار بیان نقدهای خود و همچنین بیان مسائل و مشکلات کشور راهکارهای خود را نیز برای عبور از بحرانها و گرفتارهای پیش روی جامعه ارائه کنند و این اتفاق نیز در یک فضای صمیمی و فارغ از هرگونه محافظه کاری و مصلحت اندیشی رقم میخورد؛ به نحوی که میتوان گفت دانشجویان در جریان این نشست چند ساعته نقدهای خود را بدون لکنت بازگو کرده و تا پایان همین نشست نیز پاسخهای کامل و جامع رهبری را در خصوص مسائل مختلف دریافت میکنند.
بر کسی پوشیده نیست که امروز گفتگوی بی واسطه فعالان دانشجویی با رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان به یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین فعالیتهای جنبش دانشجویی در سطح دانشگاه و جامعه تبدیل شده؛ چرا که دانشجویان در این نشستها تلاش میکنند تا دردهای مردم و مسائل و مشکلات اداره کشور را همراه با ارائه راهکار محضر رهبر معظم انقلاب ارائه کنند و در مقابل شنوای پاسخ ها، رهنمودها و توصیههای معظم له باشند.
به نظر می رسد جلسه دیدار رهبری با دانشجویان از جمله راهبردی ترین جلسات دانشجویی یا مردمی با مسئولین کشور است؛ از این جهت که در آنجا مسائل مهم کشور با جمع بندی یا بدون جمع بندی توسط دانشجویان طرح میشوند و همین مسئله موجب شده تا باب برخی مسائل فکری و مباحث اندیشهای عمیق در کشور باز شود.
دیدارهای دانشجویی با رهبر معظم انقلاب همواره حائز اهمیت بوده و نگاهها را به سمت خود جلب کرده و از این جهت رهبر انقلاب هم با وجود لغو بسیاری از جلسات به دلیل شیوع ویروس کرونا اصرار داشته اند که دیدار با دانشجویان حفظ شود. با این اوصاف آنچه را که دانشجویان باید قدر بدانند این است که تریبون سخنرانی در محضر رهبری باید افق گشا برای آینده نظام باشد. پس اگر بنا باشد که آنها هم در این جلسه همان حرفهای رسانهای را بزنند قطعا بیان این حرفها خیلی راهگشا نخواهد. مهم این است که در این جلسه دانشجویان بتوانند یک جمع بندی دقیق از مسائل اساسی کشور ارائه کنند.
یکی از کارکردهای تریبون دیدار دانشجویی با رهبر انقلاب تصمیم سازی است و این موضوع اصلا موضوع عجیبی نیست، چون دانشجویان در این جلسه توانسته اند از تمام لایههای مدیریتی عبور کرده و مستقیما با رهبر انقلاب صحبت میکنند. دیدار دانشجویی با رهبر انقلاب تریبونی برای ضریب دادن به مسائلی است که جنبش دانشجویی میخواهد پیگیری کند. مضاف بر این یکی از خوبیهای این جلسه این است که یک سیگنال به حاکمیت میدهد به این صورت که دانشجویان در طول یک سال با رهبری وارد گفتگو میشوند و همین مساله یک شانیت به جنبش دانشجویی داده و این یکی از کارکردهای ذاتی این جلسه است.
بر اساس این گزارش، خبرگزاری دانشجویان ایران در آستانه دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب، طی چند روز گذشته با چند نفر از فعالان دانشجویی به گفتوگو نشست که در ادامه بازخوانی میکنیم:
*خط مشی تشکلهای دانشجویی در دیدار با رهبر انقلاب ترسیم میشود
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: دیدار رهبری با دانشجویان نقش مهمی در تعیین خط مشی فعالیت دانشجویی دارد که این برخلاف برخی از جلسات فرمالیته مدیران دولتی در دانشگاههاست. نوع مواجهه دانشجویان در دیدار رهبری و پرداختن به موضوعات سیاسی بسیار صریح و شفاف بوده است که نمونه مشابه آن در دیدار با مدیران دولتی بسیار کم است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از همان برگزاری اولین جلسه دیدار با دانشجویان بر اهمیت اینگونه جلسات تأکید داشتند، اظهار کرد: شکل برگزاری این جلسات به اینگونه است که ابتدا نمایندگان دانشجویی بیانیه خود را قرائت میکنند و پس از آن رهبری ضمن پاسخ به سؤالات، نکاتی را اعلام میکنند، باید اذعان کرد که اینگونه دیدارها در نوع خود بینظیر است و حتی با جلسات مقام معظم رهبری با فرهنگیان، کارگران و روحانیون نیز متفاوت است.
فاضل تصریح کرد: نقطه پیشران کشور بر عهده جوانان و دانشجویان است که این موضوع در ادبیات سیاسی امام راحل نیز بود؛ بهطوریکه ایشان راه سعادت و اصلاح کشور را از دانشگاه عنوان کردند، برگزاری چنین جلساتی با حضور رهبری در همین راستا است، نکته دوم این دیدارها این است که با وجود همه تغییرات سیاسی و اجتماعی در کشور قشر دانشجو جایگاه خاصی در میان مردم دارد و جامعه ارزش فراوانی برای این دانشجویان قائل است، به جهت اهمیت جوانان و دانشجویان در اثرگذاری بر جریانات تحولی در کشور، مقام معظم رهبری نگاه ویژهای به دانشجویان دارد،
به گفته وی؛ دانشجویان در طول سال دیدارهای متعددی با مدیران ارشد و کارگزاران ملت دارند که ۱۶ آذر نقطه اوج ارتباط بدنه دانشجویی با دولتمردان است؛ اما وزن دیدار رهبری با دانشجویان بیشتر است که این موضوع به دلیل نگاه ویژه رهبر به دانشجویان است.
*ترسیم مسیر کنشگری مهمترین دستاورد دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب است
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به دستاوردهای دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری اظهار کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای دیدار دانشجویی با مقام معظم رهبری ارتباط بدون واسطه برای بیان نکات و مطالبات دانشجویان است که نتیجه آن دریافت راهنمایی و شنیدن مطالبات حضرت آقا از دانشجویان است تا بتوانند با شنیدن مطالبات ایشان به کنشگریهای خود جهت بدهند و در جایی که به آنها تکلیف شده قدم بردارند.
زهرا سادات شهیدی با اشاره به برنامه دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری در ماه رمضان اظهار کرد: اگر بنده به عنوان یکی از مدعوین در این برنامه حضور داشتم در خصوص مهمترین وظیفه تشکلهای دانشجویی در عصر حاضر و در برهه فعلی از ایشان سوال می کردم، یا اینکه وظیفه تشکلهای دانشجویی در رابطه با شعار سال چیست و در جایگاه خود چه اقداماتی میتوانند برای تحقق بخشیدن به شعار سال انجام بدهند؟
وی افزود: دیگر مسئلهای که بنده در نقش نمایندهی دانشجویان مطالبه میکردم بحث خودسازی جمعی بود که حضرت آقا در گذشته به آن اشاره کرده بودند؛ این که در این بحث چگونه به عنوان یک دانشجو در تشکلهای دانشجویی میتوان اقدام کرد و این این تکلیف را ادا کرد.
شهیدی ادامه داد: یکی دیگر از بحثهایی که باید به آن توجه داشت، بحث تعامل تشکلهای دانشجویی با یکدیگر است، چه تشکلهای یک دانشگاه و چه تشکلهای دانشگاههای متفاوت که چگونه همافزایی داشته باشند؟ هدف مشترک همهی تشکلها چیست؟ تا این هدف مبنای اتحاد تشکلها قرار بگیرد و برای خدمت به انقلاب اسلامی اتحاد بیشتری بین تشکلها برقرار شود.
*دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب باعث انسجام تشکلهای دانشجویی میشود
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان استان تهران گفت: دیدار مقام معظم رهبری باعث انسجام تشکلهای دانشجویی و این انسجام باعث پیشرفت خواهد شد و این گام مثبت در کنار تجربههای ارزشمند ایشان از خاطرات تشکیلاتی و سازمانی تأثیر مثبتی بر گروههای دانشجویی دارد.
سعید زعیمی با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع سرمایه اجتماعی در دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری اظهار کرد: مقام معظم رهبری پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم به آقای رئیسی بهعنوان رئیسجمهور منتخب اعلام کردند که اعتماد و سرمایه اجتماعی مردم نسبت به دولت و حاکمیت طی هشتساله گذشته کم شده است و ایشان بازگشت این سرمایه اجتماعی را بهعنوان مطالبه از دولت مطرح کردند.
وی بیان اینکه دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری باعث افزایش انسجام در تشکلهای دانشجویی خواهد شد، عنوان کرد: در بعد کلان هر تشکل دانشجویی یک دبیر و اساسنامهای و هیئت نظارت و شورای راهبردی دارد تشکل دانشجویی اعم از بسیج، تحکیم وحدت، تشکلهای اسلامی و مستقل به دلیل اینکه مبنای فکری و رفتاری آنها ادامه نگاه و نظرات مقام معظم رهبری است، این دیدار موجب انسجامبخشی به فعالیت آنها خواهد شد بهعنوان کسی که در دیدار سال گذشته حضور داشته باید عنوان کنم دیدار مقام معظم رهبری باعث انسجام تشکلهای دانشجویی میشود و این انسجام باعث پیشرفت خواهد شد و این گام مثبت در کنار تجربههای ارزشمند ایشان از خاطرات تشکیلاتی و سازمانی تأثیر مثبتی بر گروههای دانشجویی دارد.
*دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب مطالبات، پیشنهادها و انتقادهای موثری را بیان کنند
دبیر کل هسته بینالملل بسیج دانشجویی دانشگاههای استان تهران گفت: دانشجویانی که در جلسه دیدار رهبر معظم انقلاب صحبت میکنند، «باید» مطالبات، پیشنهادها و انتقادهای موثری را بیان کنند که اگر چنین نباشد خسارتی جبرانناپذیر به بار میآید و مقصرش خود این نفرات و جریاناتند. اصل تشکیل این جلسه از بزرگترین دستاوردهای جمهوری اسلامی است، پس اهمیت دارد جامعه دانشجویی اعم از تشکلها و... در حفظ و کارآمدی این دستاورد بکوشند.
مجتبی طهماسبی گفت: باید به بیان رسالت دانشجویان در مباحث فرهنگی نیز بپردازیم. همچنین به مباحث دیگری که در این سالها در دیدارهای دانشجویی بیان شده است، اشاره کنیم. مثلا به دستاوردها و کارهایی که در حوزه بیانات و نظرات رهبری داشتهایم، بپردازیم. این مسائل در اولویت قرار دارد. بخش دیگر نیز میتوان به مسائل روز کشور پرداخت. برای مثال مسائلی که مطالبه ما از مسئولان و راهکارهای پیشنهادی است. البته دانشجویان بنا را بر این میگذارند که در این حوزهها کمتر ورود کنند؛ چراکه اگر این مسائل ابتدایی حل شود باقی مسائل بهخودیخود حل میشود. آنچه که مشخص و عیان است اقتصاد و معیشت مردم اولویتدارترین مساله کشور است که اشاره و توجه جدی و فوری به این موضوع انجام شود.
دبیر کل هسته بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاههای استان تهران در پاسخ به اینکه دیدارهای دانشجویی رهبر انقلاب چه دستاوردهایی برای تشکل های دانشجویی دارد، گفت: در بیانات رهبر معظم انقلاب بارها در سالیان اخیر مشخص شده است که ایشان رصد کاملی نسبت به جریان دانشجویی دارند. معتقدم نیاز نیست رهبر معظم انقلاب همواره مستقیماً در مورد اقدامات جریان دانشجویی نظر بدهند. جریان دانشجویی باید از خودش تحلیل داشته باشد. در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب یکی از مسائلی که باعث افزایش انگیزه برای ادامه مسیر می شود بیانات امیداور کننده رهبر معظم انقلاب است که در دانشجویان موجب ایجاد انگیزه می شود و تاثیر بسزایی در روند این جریان دارد و خواهد داشت. اینکه رهبر انقلاب میگویند جریان دانشجویی باید تحلیل داشته باشد یعنی اینکه اولویتها را ببیند و ببیند کدام اولویت به انقلاب و حیثیت نظام ضربه میزند و آسیب وارد میکند. جریان دانشجویی باید در این حوزهها ورود کند و بعد رهبر انقلاب تقدیر هم میکنند؛ بنابراین با این نگاه که ما صبر کنیم تا ببینیم رهبر انقلاب نسبت به یک موضوع موافق و مخالف هستند آسیب میزند. به نظر بنده عبرت و درس اصلی که جریان دانشجویی میتواند از بیانات رهبر معظم انقلاب بگیرد این است که اولویت سنجیها را متناسب با نیاز انقلاب انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات