• شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403020100401
  • خبرنگار : 50177

مدیرکل تعاون استان خبر داد

حل و فصل سازشی ۳۵ درصد اختلاف‌های کارگری و کارفرمایی لرستان

حل و فصل سازشی ۳۵ درصد اختلاف‌های کارگری و کارفرمایی لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: سال گذشته ۳۵ درصد دادخواست‌های کارگری و کارفرمایی در مراجع تشخیص و حل اختلاف با سازش برطرف شدند.

فرهاد ناصری‌نیا امروز (یکم اردیبهشت ماه) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اختلاف‌ها بین کارگر و کارفرما، امری متداول است و زمانی که این مشکلات شدید شوند، منجر به اخراج کارگر یا ترک کار می‌شود، بیان کرد: یکی از موانع تاثیرگذار بر بهره‌وری و رونق تولید بروز اختلاف بین کارگر و کارفرماست که با توجه به صیانت وزارت متبوع از حق و حقوق کارگران، کارشناسان حوزه روابط کار با حضور در واحدهای اقتصادی و همکاری و هماهنگی با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی تلاش می‌کنند تا از اختلاف احتمالی جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه اختلاف‌ها بین کارگر و کارفرما باید قبل بروز مشکلات بین آنها حل و فصل و در محیط کار و از طریق تفاهم و تعامل منجر به توافق شود، گفت: بهترین تصمیم توافق خواهد بود که در نهایت این کار موجب جلوگیری از تنش‌ها در واحدهای اقتصادی و مشکلات در تولید می‌شود.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان به بررسی پرونده‌های شکایت‌های کارگری در مراجع رسیدگی اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۸۰۰۰ دادخواست به مراجع رسیدگی ارجاع شد که در هیأت تشخیص بیش از ۷۰۰۰ دادخواست منجر به صدور رای شده است.

ناصری‌نیا ادامه داد: پس از اعتراض به برخی آرا صادره توسط کارگران و کارفرمایان پرونده‌ها به مراجع حل اختلاف ارجاع می‌شود که سال گذشته ۲۳۲۱ دادخواست تجدید نظر خواهی رسیدگی و منجر به صدور رای شد.

وی حل و فصل دعاوی کارگر و کارفرمایی به‌صورت سازشی را اولویت مراجع رسیدگی در این اداره کل دانست و با اشاره به اینکه مشاوره و راهنمایی‌های لازم توسط کارشناسان مراجع تشخیص و حل اختلاف به شکایت‌های کارگری و کارفرمایی در استان سال گذشته ۳۵ درصد آرای صادره با سازش حل و فصل شده است، بیان کرد: با افزایش مراجع تشخیص و حل اختلاف و تعداد جلسات این مراجع زمینه کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های کارگر و کارفرما فراهم شده و با تمهیدات اندیشیده‌شده، زمان رسیدگی به این دادخواست‌ها از ۴۰ روز به ۲۶ روز رسیده است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: ۲۳ هیأت تشخیص و ۱۲ هیأت حل اختلاف در بازه زمانی صبح و بعدازظهر کار رسیدگی به دادخواست‌ها و اختلاف‌های کارگر و کارفرمایی را در استان عهده‌دارند.

ناصری‌نیا بیشتر اختلاف میان کارگران و کارفرمایان را آشنایی نداشتن با قوانین و مقررات کار دانست و بیان کرد: برخی کارفرمایان قوانین را به درستی رعایت نمی‌کنند و با عدم تمکین از مفاد قانونی به‌ویژه در بحث مطالبات کارگران و رعایت مقررات به ایجاد اختلاف‌ها دامن می‌زنند. در حالی که اگر قانون کار به درستی اجرا شود بسیاری از مشکلات و اختلاف‌ها میان کارفرما و کارگر نیز برطرف می‌شود و صیانت از نیروی کار و حفظ اشتغال موجود اتفاق می‌افتد.

وی افزود: نظم و انسجام در فعالیت‌های اقتصادی، تقویت تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، ارائه مشاوره و اطلاع‌رسانی و آموزش‌های صحیح موازین قانونی از مهمترین عوامل پیشگیری از اختلاف‌های کارگری و کارفرمایی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha