حسین هراتی در گفت و گو با ایسنا، به مناسبت هفته زمین پاک، با اشاره به اینکه پلاستیکهای رها شده در اطراف روستاها، جادهها، زمینهای کشاورزی و ... یکی از معضلات اساسی زیست محیطی در این استان و سایر مناطق کشور است، اظهار کرد: پلاستیکهایی که در طبیعت رها میشوند بعد از گذشت مدتی تبدیل به ریزپلاستیک میشوند و سپس این مواد وارد چرخه خاک و آب میشوند که برای سلامتی انسانها و حیات وحش بسیار مضر است.
وی افزود: برخی از واحدهای تولیدی پلاستیک برای اینکه پلاستیک زودتر تجزیه شود یک سری مواد به آن اضافه میکنند تا زودتر تبدیل به ریزپلاستیک شود اما این ریزپلاستیکها موجب آلودگی آب و خاک میشود.
هراتی ادامه داد: ایران در حوزه تولید پلاستیک در دنیا رتبه ۱۷ دارد و حدود دو برابر آمار جهانی تولید زباله در کشور وجود دارد و از سوی دیگر هر ایرانی روزی سه کیسه پلاستیکی مصرف میکند.
وی تصریح کرد: متاسفانه دفن اصولی زباله و پلاستیکها در برخی از مناطق استانها برای تعدادی از مسئولان همچون تعدادی از دهیاران و با بخشداران اهمیتی ندارد به همین دلیل است که شاهد رهاسازی انبوهی از پلاستیک در حاشیه برخی از جاده ها و یا اطراف روستاها هستیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در شهر و روستاها اولویت بر خارج کردن زباله از آن منطقه است و اینکه بعد از آن چگونه دفن میشود، اولویت چندانی ندارد.
انتهای پیام
نظرات