مهدی شکاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از آنجا که نوغانداری بیشتر بهعنوان یک شغل خانگی محسوب میشود، در سالهای گذشته، تعدادی از تلمبارها با تسهیلات ارائهشده بهروزرسانی شدند.
وی اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۷ نیز ۳۳۰ تلمبار به مساحت ۱۳ هزار و ۸۶۰ مترمربع در استان بهسازی شدند که اعتبار هزینهشده برای آنها ۳۵ میلیارد و ۸۳۳ میلیون ریال بوده است.
وی بیان کرد: خراسان شمالی رتبه اول در کیفیت تولید و رتبه سوم از لحاظ کمیت در تولید پیله ابریشم در کشور را دارد.
وی گفت: یکی از مشکلات اساسی در حوزه نوغانداری، نبود سردخانه برای نگهداری تخمهای نوغان بود که این زیرساخت ایجاد و امسال بهرهبرداری شد.
شکاری اظهار کرد: این استان در ارتباط با زنجیره نوغانداری با مشکلات دیگری مانند نبود صنایع نخریسی و ابریشمکشی صنعتی مواجه است. این کار اکنون بهشکل نیمهصنعتی و سنتی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۸۱۲ نفر از جامعه روستایی این خطه به فعالیت نوغانداری مشغولند، افزود: بیشترین فعالیت حرفه نوغانداری به ترتیب در شهرستانهای راز جرگلان، مانه و سمقان و بجنورد است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به آغاز توزیع تخم نوغان میان نوغانداران استان، گفت: ۸۰۰۰ جعبه تخم نوغان میان نوغانداران این استان توزیع میشود. در سال گذشته ۷۳۳۲ جعبه تخم نوغان میان متقاضیان توزیع شد.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود امسال ۳۰۰ تن پیله ابریشم در این استان تولید شود. میزان پیله ابریشم توزیعشده در سال گذشته ۲۸۷ تن بوده است.
شکاری با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی پیله ابریشم مشخص شده است، گفت: یک شرکت برای خرید توافقی محصول تولیدی اعلام آمادگی کرده است.
انتهای پیام
نظرات