علیاکبر وحدتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: خراسان شمالی یکی از استانهایی بوده که بیشترین کاوش و مطالعات باستانشناسی را داشته، بنابراین اشیایی که در مخازن موزههای استان وجود دارد مربوط به دورههای مختلف و متعلق به این استان بوده است.
وی افزود: در ارتباط با موزه اسناد نسخ خطی نیز بیشترین آثاری که وجود دارد متعلق به این استان بوده از وقف نامهها گرفته تا صلح نامه، مبایعه نامه و ...
وحدتی در ارتباط با آثاری که مخازن موزههای این استان وجود دارد، بیان کرد: قدیمیترین آثاری که در مخازن موزههای استان وجود دارد مربوط به دوره نوسنگی است یعنی زمانیکه بشر برای اولین بار اجتماعات را داشته، و از غارنشینی و شکار، زندگی در روستا و کشاورزی را شروع کرده است.
وی ادامه داد: اشیای این دوره از محل تپه خان در شهرستان سملقان و تپه پهلوان در جاجرم و بعد از آن اشیای دوره مس و سنگ، دوره مفرغ و دوره آهن کشف شده است.
وحدتی با اشاره به اینکه آثار تاریخی از تمام دورههای تاریخی در موزههای استان وجود دارد، بیان کرد: اخیرا در بررسیهای انجام شده یک سری دست افزارهای سنگی در استان کشف شده که متعلق به دوره فراپارینه سنگی یعنی ۵۰ هزار سال قدیمیتر از دوره نوسنگی است که البته در انتطار تائید است.
وی تصریح کرد: در همین راستا برنامهریزی شده تا غاری در شهرستان سملقان را کاوش کنیم.
به گفته این مقام مسئول، در مخازن موزههای این استان بیش از ۷۴۰۰ شیء تاریخی وجود دارد که با توجه به برنامههای سالیانه سعی میشود تا بیشتر آنها به نمایش گذاشته شود.
انتهای پیام
نظرات