مسلم حدیدی رییس سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه، امروز (ششم خرداد) در آیین اختتامیه این رویداد که با حضور تیمهای دانشجویی در محل برج فناوری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به ضعف فرهنگ کار در کرمانشاه، گفت: کرمانشاه آمار بیکاری بالایی دارد و یکی از معضلاتی که در این زمینه با آن دست به گریبانیم، فرهنگ ضعیف کار در این استان است.
وی افزود: متاسفانه بسیاری افراد در استان شغل را فقط در پشت میز نشینی و دکتر و مهندس شدن میبینند، درحالی که مشاغل درآمدزای بسیاری داریم که با ورود به آنها میتوان هم برای خود و هم برای دیگران شغل ایجاد کرد.
حدیدی با تاکید بر اینکه جوانان کرمانشاهی در هوش و استعداد چیزی کم ندارند، گفت: حقیقت این است که جوان و نوجوان حتی با وجود استعداد و هوش، خودبخود کارآفرین نمیشود و باید در مسیر قرار گرفته و آموزشهای لازم به او داده شود.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: در همین راستا از هفت سال پیش با مشورتی که با برخی اساتید صورت گرفت، روند آموزش درس کارآفرینی را از یک درس تئوری خشک به یک دوره آموزشی رویداد محور تبدیل کردیم، دورهای که به دانشجویان یاد میدهد ایدههای خود را عملی کنند.
وی افزود: در این دوره به دانشجویان یاد میدهیم که با داشتن یک فکر خلاق میتوان برای خود و دیگران کار ایجاد کرد و نیازی نیست که چشم انتظار آزمونهای استخدامی باشند.
وی افزود: کارآفرینی کار سخت و خاصی نیست و کافی است به دانشجویان یاد بدهیم چطور باید در این مسیر قرار گیرند، آن وقت است که شاهد کاهش آمار بیکاری و شاغل شدن جوانانمان خواهیم بود.
حدیدی با اشاره به استقرار بیش از ۷۰ واحد فناور و دانش بنیان در برج فناوری کرمانشاه گفت: تمام این شرکتها، کار خود را از یک ایده شروع کردهاند و امیدواریم با تداوم رویداد نیشتمان روزی شاهد حضور شرکت کنندگان این رویداد در برج فناوری باشیم.
در تلاشیم دانشجویان را از دوران دانشجویی با مدل های کسب و کار آشنا کنیم
فاطمه شاهرضایی رییس موسسه آموزش عالی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه هم در حاشیه برگزاری این رویداد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره ضرورت ترویج فرهنگ کارآفرینی در جامعه، گفت: با همین هدف برگزاری رویداد نیشتمان از هفت سال پیش به ابتکار سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه آغاز شد.
وی افزود: در این رویداد کارآفرینی، دانشجویانی که صاحب ایده بوده و توانسته اند تا حدی مدل کسب و کار راهاندازی ایده خود را ارائه کنند، شرکت کرده و با داوری ایده ها نفرات برتر معرفی می شوند.
شاهرضایی از شرکت حدود ۳۰ ایده در این رویداد خبر داد و افزود: این ایدهها در یک "پیش رویداد" داوری شدند و ایدههای برتر به مرحله نهایی رویداد نیشتمان راه یافتند.
وی افزود: ایدههای برتر امروز در مراسم اختتامیه این رویداد توسط داوران متخصص، داوری شده و در نهایت از سه ایده برتر تجلیل میشود.
رییس موسسه آموزش عالی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه هدف از برگزاری این رویداد را ترویج فرهنگ کارآفرینی در میان قشر دانشجو عنوان کرد و افزود: در تلاشیم دانشجویان از همان دوران دانشجویی با مدلهای کسب و کار و تجاری سازی ایدهها و روند تبدیل علم به ثروت آشنا شوند که این امر موجب میشود آنها یک گام روبه جلو برای تبدیل شدن به یک کارآفرین بردارند.
شاهرضایی گفت: اینکه دانشجوی ما بعد از فارغالتحصیلی تازه بخواهد با مفاهیم کارآفرینی و مدلهای کسب و کار آشنا شود قطعا زمان بسیاری را از او خواهد گرفت و شاید این زمان طولانی انگیزه لازم برای ادامه مسیر را از او بگیرد، بنابراین ترجیح ما این است این آموزهها از دوران دانشجویی در اختیار او قرار گیرد تا به محض فارغالتحصیلی بتواند به یک کارآفرین تبدیل شود.
در این رویداد شش ایده برتر ارائه شد که از میان آنها ایده «ویو کریتیک» ارائه علی حیدریان (در بخش کسب و کار) و ایده «الماس شیمی» ارائه علیرضا مرادی نصرآبادی(در بخش ایده) بصورت مشترک رتبه اول و ایدههای «کافه زبان» ارائه مهسا عبدلی و «نرم کننده سبز» ایده فریبا جمشیدی به ترتیب حائز رتبه های دوم و سوم این رویداد شدند.
انتهای پیام
نظرات