به گزارش ایسنا، شهرکنشینان صهیونیست از گروههای عمومی در شبکه اجتماعی واتساپ برای مسیریابی کامیونهای حامل کمکهای کمکهای انسانی به غزه و حملههای هماهنگشده به آنها استفاده میکنند.
در گزارش روزنامه واشنگتنپست با این مقدمه آمده است: شهرکنشینان افراطگرای اسراییلی حملات خود را در ماه جاری، علیه کامیونهایی که به سمت کرانه باختری میروند، افزایش داده و در میان هشدار گروههای حقوق بشری مبنی بر این که این غزه بیش از پیش گرفتار قحطی و گرسنگی شده است، مانع رسیدن مواد غذایی به این منطقه در محاصره میشوند.
گروهی از شهرکنشینان جوان کامیونهای امدادی را تعقیب میکنند و با ایجاد موانعی سر راه آنها رانندهها را استنطاق میکنند. در برخی موارد، حملهکنندگان راستگرای افراطی کامیونها را غارت کرده، آنها را به آتشکشیده و رانندههای فلسطینی را کتک زدهاند که حداقل، دو نفر را راهی بیمارستان کرده است.
مهاجمان از گروههای واتساپ برای مسیریابی کامیونها و هماهنگ کردن حملات خود استفاده میکنند که فرصتی را برای بررسی فعالیتهای آنها به دست میدهد. اعضای این گروهها با استفاده از آنچه که میگویند سرنخهای سربازان رژیم صهیونیستی و پلیس و مردم است، تصاویری را به اشتراک میگذارند تا بدانند کدام کامیونها ممکن است حامل کمکها به غزه باشند و حامیان محلی را بسیج میکنند تا راه آنها را سد کنند.
حملهای که روز پنجشنبه انجام شد، نحوه کار این شبکه را نشان داد؛ کاربران گروهی در واتساپ با بیش از ۸۰۰ عضو در حال دنبال کردن کامیونی با واگن مسطح که بار آن شکر بود، تصاویری را از آن به اشتراک گذاشتند.
یک کاربر ۲۳ ساله به نام «یوسف دو برسر» با اشاره به یک پاسگاه مرزی به نام اویاتار گفت «کامیون حامل کمک برای حماس مقابل اویاتار توقف کرده است.»
او رهبر جنبشی به نام «فراموش نمیکنیم» است و چندین گروه مهاجمان صهیونیست به کامیونهای امدادی برای غزه، توسط او اداره میشود. این گروه در ماههای گذشته در گذرگاه کرمشالوم، واقع میان اراضی اشغالی و غزه تحصنهای اعتراضی برگزار کرده بود.
«فهد عرار» مالک کامیون حامل ۳۰ تن شکر که توسط شهرکنشینان تندرو صهیونیست تخلیه و غارت شد، گفت این محموله قرار بود به استان فلسطینی سلفیت در کرانه باختری برسد. راننده این کامیون که بدون آسیب دیدن فرار کرد، گفت ارتش رژیم صهیونیستی به آن اجازه بارگیری مجدد نداد.
فهد عرار گفت سربازان صهیونیست بستههای شکر را با یک بولدوزر جابجا کرده و آنها را منهدم کردند که خسارتی ۳۰ هزار دلاری برای او به بار آورد. او گفت حمله شهرکنشینان صهیونیست تندرو در حضور سربازان ارتش انجام شد و راننده نیز اشاره کرد که سربازان هیچ کاری برای متوقف کردن آن انجام ندادند.
نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی درباره این کارشکنیها نظری ندادند اما بیانیهای کلی صادر کرده و مدعی شدند که در کرانه باختری «با هدف برطرف کردن درگیریها» میان غیرنظامیان صهیونیست و فلسطینیها فعالیت دارند و تا زمانی که پلیس سر برسد، «کمک» میکنند. پلیس رژیم صهیونیستی که عمدتا، مسئول اجرای قانون در زمان ارتکاب جرم توسط ساکنان اراضی اشغالی است، به درخواستهای متعدد برای توضیح در این باره پاسخی نداد.
رژیم صهیونیستی تحت فشار متحد اصلی خود، آمریکا، گذرگاه ترقومیه را در ماه جاری در کرانه باختری برای کامیونهایی که از اردن عازم غزه هستند، همچنین برای شرکتهای فلسطینی در زمینه صادرات موادغذایی بازگشایی کرد. در مسیرهای منتهی به این گذرگاه چند پاسگاه رژیم صهیونیستی واقع شده که در آنها خشونت علیه فلسطینیها در ماههای گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
گروههای حقوق بشری میگویند، غزه در سیاهترین دوران خود پس از گذشت نزدیک به هشت ماه از آغاز جنگ قرار دارد. سازمان ملل میگوید، پس از آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح، واقع در جنوبترین نقطه غزه و مسدود کردن مهمترین گذرگاه زمینی این منطقه محاصرهشده، بیش از یک میلیون فلسطینی در ماه جاری آواره شدهاند. برنامه جهانی غذا بهتازگی گفت شمال این منطقه در «قحطی تمامعیار» قرار دارد و مسوولان امدادی نیز درباره گسترش قحطی به مناطق جنوبی هشدار دادهاند.
کارشکنیهای صهیونیستهای تندرو علیه محمولههای امدادی به غزه در شرایطی رخ میدهد که نزدیک به ۳۶ هزار فلسطینی در جریان یورشهای بیامان رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیدهاند. در تازهترین جنایتها، صهیونیستها شامگاه یکشنبه یک اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح را هدف حمله قرار دادند که جان دهها تن از فلسطینیها را گرفت و بار دیگر موجی از محکومیتها را به راه انداخت. رژیم صهیونیستی اما بیتوجه به فشارهای بینالمللی به جنایات خود علیه ملت فلسطین ادامه میدهد و دورنمای آتشبس هم دیده نمیشود.
انتهای پیام
نظرات