پانزدهمین دوره مجمع بینالمللی اقتصادی روسیه – جهان اسلام «KazanForum » روزهای ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در شهر کازان پایتخت جمهوری تاتارستان فدراسیون روسیه برگزار شد. در چارچوب این رویداد که در محل دائمی نمایشگاههای بی المللی کازان Kazan Expo برگزار شد، حدود ۲۰۰ رویداد، از جمله بیش از ۱۴۰ نشست موضوعی با حضور نمایندگان ۸۰ کشور برگزار شد. بر اساس اعلام کمیته برگزاری اجلاس بیش از ۱۵ هزار نفر به صورت رسمی در این رویداد ثبتنام کرده بودند.
کازان فروم بستر مناسبی برای توسعه همکاریها در زمینه روابط تجاری، سرمایهگذاری مستقیم خارجی و بحث در مورد مسائل مربوط به نظام مالی اسلامی است. اهداف این مجمع شامل رشد گردش مالی، اجرای پروژهها، توسعه بانکداری مشترک، همکاریهای فناورانه در روسیه و کشورهای سازمان همکاری اسلامی (OIC) و همچنین جذب سرمایهگذاری است. موضوعات اصلی برنامه تجاری در این نشست عبارت از اقتصاد اسلامی و صنعت حلال، همکاریهای بین المللی، حمل و نقل، صنعت، توسعه پایدار و راهبری زیست محیطی، اجتماعی و ابر شرکتی، فناوری، نوآوری و سرمایهگذاری، کارآفرینان جوان، کسب و کار کوچک و متوسط، مسائل و دیدگاههای زنان، آموزش، پزشکی، ورزش، توسعه زیرساختها و منابع انسانی است.
در نشست افتتاحیه این رویداد ۲۵ سفیر مقیم روسیه از کشورهای اسلامی حضور داشتند و برخی از آنها از جمله سفیران ایران، قطر، فلسطین، مالزی و ترکیه به سخنرانی پرداختند.
یکی از برنامههای اصلی رویداد کازانفروم، اجلاس کارآفرینان جوان کشورهای اسلامی بود که در بخشهای مختلفی از قبیل سخنرانی، پنلهای تخصصی و رقابت استارتاپها برگزار شد. به دعوت آنتون کوبیاکوف، مشاور ریاست جمهوری فدراسیون روسیه و دبیر اجرایی کازانفروم، رضا قوامیپور کومله در این اجلاس حضور یافت و در یکی از برنامههای این اجلاس با موضوع دیپلماسی فناوری به ایراد سخنرانی پرداخت.
رضا قوامیپور، سخنران ایرانی حاضر در این نشست به اهمیت دیپلماسی فناوری و همکاریهای بینالمللی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی تأکید کرد.
وی به نقش کلیدی زیرساختهای آموزشی، همکاریهای علمی و حمایت مالی از نوآوری اشاره کرد و گفت: کشورهای اسلامی باید با اتخاذ سیاستهای هدفمند و تقویت روابط دیپلماتیک به تقویت دیپلماسی فناوری بپردازند تا از طریق فناوری و نوآوری به پیشرفت جمعی دست یابند.
از دیگر سخنرانان این نشست، دکتر زینویوا، محقق ارشد مؤسسه مطالعات روابط بینالملل مسکو، دکتر رومان پنکوفسف، رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه فدرال کازان، دکتر دیوید موناستیرکی، رئیس شورای جوانان بانک مرکزی روسیه، دکتر سلیم ال شوعیلی، رئیس دپارتمان هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان بودند.
یکی دیگر از برنامههای اجلاس کارآفرینان جوان کازانفروم، پنل تخصصی با موضوع هوش مصنوعی و تأثیر آن بر صنایع خلاق بود که رضا قوامیپور کومله، راهبر توسعه کسبوکار بینالملل یکی از مهمانان این پنل بود.
وی در سخنانش هوش مصنوعی را هم فرصتی بزرگ و هم ریسکی بالقوه دانست و بر اهمیت همکاری و تنظیم مقررات مناسب برای استفاده مسئولانه از این فناوری تأکید کرد.
قوامی پور به کاربردهای مختلف هوش مصنوعی در تولید محتوا، تحلیل دادهها، پردازش و بهبود محتوا، استخراج، پردازش و فشردهسازی اطلاعات اشاره کرد و نمایش آثار هنری تولید شده توسط هوش مصنوعی در کنار هنرهای انسانی را فرصتی برای ایجاد گفتگوی معنادار و درک عمیقتر از رابطه بین انسان و ماشین در فرآیند خلاقیت دانست.
در سومین روز از اجلاس، رقابت استارتاپی کارآفرینان جوان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برگزار شد. در این رقابت بیش از ۲۰ تیم از کشورهای مختلف از قبیل روسیه، ازبکستان، ترکیه، آذربایجان، نیجریه و قرقیزستان در حضور داوران به ارائه محصول و راهکارهای نوآورانه خود پرداختند. یکی از داوران اصلی این رقابت، رضا قوامیپور کومله از ایران بود؛ در پایان این نشست، تیمهای برتر مورد تقدیر واقع شدند.
در اختتامیه مجمع کازانفروم، پنل پایانی با حضور نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی همچون علی باقری کنی، معاون وزارت امور خارجه ایران، الکسی اوورچوک معاون نخست وزیر روسیه، رستم مینیخانوف، رئیس جمهور تاتارستان، وزیر اقتصاد عمان و وزاری کشورهای امارات متحده عربی و قرقیزستان برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات