• یکشنبه / ۲۰ مهر ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1404072012696
  • خبرنگار : 71567

رئیس مرکز هیات‌های امنا و هیات‌های ممیزه وزارت علوم خبر داد

بازنگری چهار آیین‌نامه اعضای هیات علمی در وزارت علوم

بازنگری چهار آیین‌نامه اعضای هیات علمی در وزارت علوم

رئیس مرکز هیات‌های امنا و هیات‌های ممیزه وزارت علوم وزارت علوم از بازنگری و اصلاح چهار آیین‌نامه مربوط به اعضای هیات علمی در این وزارتخانه خبر داد و گفت: این آیین‌نامه‌ها با نگاه تمرکززدایی از وزارت علوم و اعطای اختیارات بیشتر به دانشگاه‌ها تدوین شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی خاکی صدیق در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه صنعتی شریف ضمن انتقاد به سیستم حکمرانی متمرکز در آموزش عالی اظهار کرد: ریشه اصلی مشکلات آموزش عالی به سیستم حکمرانی متمرکزی که وجود دارد برمی‌گردد، در واقع این نوع حکمرانی در عرصه آموزش عالی با کشورهای دیگر فرق می کند، ما مجموعه‌ای مثل وزارت علوم در این عرصه داریم که این وزارتخانه تصمیم می‌گیرد و زیرمجموعه‌های آن یعنی دانشگاه‌ها موظف به اجرای آن هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: در حکمرانی غیرمتمرکز وزارت علوم، چند لایه مدیریت وجود دارد که سیاست ها و برنامه‌ریزی‌ها در این لایه‌های پنهانی تصمیم‌گیری می شود. بر این اساس یکی از برنامه‌های وزارت علوم تمرکززدایی و اعطای استقلال به دانشگاه هاست.

رئیس مرکز هیات‌های امنا و هیات‌های ممیزه وزارت علوم از بازنگری چهار آیین‌نامه مربوط به اساتید در این مرکز خبر داد و گفت: ما در طول یکسال گذشته چهار آیین‌نامه را برای بازنگری کلی در دستور کار قرار دادیم، فلسفه کلی در بازنگری این بود که باید تمرکززدایی را در آیین‌نامه‌های هیات‌های امنا مورد توجه قرار دهیم و تا جایی که قوانین اجازه می‌دهد اختیارات به دانشگاه ها واگذار شود.

دکتر خاکی صدیق خاطرنشان کرد: یکی از آیین نامه‌هایی که در وزارت علوم بازنگری شد، مربوط به اساتید غیررسمی دانشگاه‌ها بود که پس از تصویب نهایی ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه آیین نامه ارتقاء اساتید، موتور دانشگاه‌ها محسوب می‌شود، گفت: این آیین‌نامه نیز مورد بازنگری قرار گرفته است. در آن سه دانشگاه را برای اجرای پایلوت آیین‌نامه انتخاب کردیم تا این سه دانشگاه برای خودشان آیین‌نامه ارتقا بنویسند و وزارت علوم در آن دخالتی نکند. امیدوارم شریف یکی از آن دانشگاه‌ها باشد.

دکتر خاکی صدیق همچنین به آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این آیین‌نامه از نظر کاربردی مهم است. در این آیین‌نامه به جزئیات بیشتر پرداخته شده است؛ این آیین‌نامه در بازنگری از ۳۳ صفحه به ۵ صفحه کاهش داده شده است و مابقی را در پیوست قرار دادیم و بر این اساس دانشگاه‌ها می توانند متناسب با نیازهای خود آن را تصویب کنند؛ البته برای عملیاتی شدن نیازمند تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. امیدوارم این آیین‌نامه‌ها بدون تغییر اساسی در رویکرد تمرکززدایی تصویب شود.

ادامه دارد

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha