تقی پور محمودی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ۱۵۰۰ کارگاه قالی بافی با ۲۵ هزار نفر در خوی مشغول فعالیت هستند که نسبت به فصول مختلف سال این آمار بین ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر متغیر است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۲۵ هزار متر مربع فرش دستبافت سالانه در خوی تولید میشود، تصریح کرد: این فرش ها اکثرا در نقشه ریز ماهی و جزو برندهای جهانی ثبت شده بنام خوی است، بافته می شوند.
رئیس اتحادیه فرش خوی با اشاره به مشکلات بیمه تامین اجتماعی فرشبافان خوی اظهار کرد: بیمه تامین اجتماعی قالی بافان از سال ۱۳۹۲ متوقف شده و باوجود سفر رئیس تامین اجتماعی کشور در سال ۱۴۰۱ به خوی و قول های داده شده هنوز این مشکل حل نشده است.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ میلیارد تومان در آمد سالیانه از محل فروش فرش های دستباف خوی است، تصریح کرد: بخاطر تحریم ها صادرات به خارج نداریم و در حال حاضر این فرش ها اکثرا به شهرهای ارومیه، تبریز ،تهران ارسال می شوند.
پورمحمودی تصریح کرد: انتظار داریم مسئولین شهرستان، استان و کشور برای شنیدن مشکلات این قشر زحمتکش و هنرمند گوش شنوا داشته و اقدامات عملی برای حلشان انجام دهند.
وی با اشاره به ثبت ۲۰ خرداد بعنوان روز ملی فرش در تقویم کشوری اظهار کرد: هر چند برند فرش ماهی خوی ثبت جهانی شده لیکن هنوز مسئولین به معنای واقعی آن، این صنعت ارزشمند پرسود را که می تواند موجب ارز آوری بعنوان صادرات غیر نفتی برای کشور شود، باور ندارند.
انتهای پیام
نظرات