ناصر بهزاد، امروز ۲۲ خرداد ماه در نشست خبری «عملکرد و مصادیق امر به معروف و نهی از منکر در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان»، اظهار کرد: در سال گذشته چندین نشست با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد مد و تولید لباسهای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی برگزار شد و در کنار آن چندین نمایشگاه برای عرضه پوشاک مناسب برگزار شد، همچنین در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا و برای فروش پوشاک متناسب با فرهنگ اسلامی در نمایشگاهها، غرفهها با تخفیف به فروشندگان داده میشود.
وی با اشاره به آغاز طرح پوشاک عفیفانه از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت ملی در چند ماه اخیر گفت: در بخش صنعتی استان یک واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در این طرح اعلام آمادگی کرده و برای سازمانها و تشکلهای مختلف به طراحی و تولید لباس عفیفانه میپردازد.
بهزاد با بیان اینکه میزان واحدهای صنفی تولیدی پوشاک فاقد مجوز، کاهش داشته است، اظهار کرد: تولیدات پوشاک با نظارتهای انجام شده، همچنین وجود درگاه ملی مجوزها و تعیین کد کیو آر (QR) میزان این واحدها از ۵۰ درصد به زیر ۳۰ درصد کاهش داشته است و در برخی از صنفها به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته اما در مورد صنف پوشاک به دلیل راحتی ابزار، این اقلام خارج از شئون و در مکانهای بدون مجوز تولید میشوند.
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: خوشبختانه درحوزه قاچاق پوشاک، اقدامات خوبی صورت گرفته است، تقریبا ۲۲۴ بازرسی در حوزه پوشاک قاچاق داشتیم و ۵ پرونده برای عرضه اقلام قاچاق تشکیل شده است.
وی در خصوص وضعیت پوشاک قاچاق یادآور شد: ساماندهی حوزه پوشاک از اولین دستورات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده که از ابتدای دهه۹۰ آغاز شده است. علاوه بر آن برخی از تولیدکنندگان در سطح شهر با ثبت برندهای معتبر در داخل کشور به نوعی داخلی سازی را شروع کرده و نسبت به تولید اقدام کردهاند، البته تمامی واحدهای تولیدی باید نسبت به نشانهگذاری کالاهای عرضه شده به بازار اقدام کنند.
تولیدات باکیفیت پوشاک داخلی، ظرفیت بسیار خوبی است
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب تولیدات باکیفیت پوشاک داخلی گفت: پیرامون برندهای پوشاک قاچاق محرز، چه به عنوان کالای حمل مسافر، کولهبری، مسافرتی و ... که در فروشگاههای مستعمل فروش با عنوان تاناکورا انجام میشود، سازمان صمت با دیگر ارگانهای هم عرض در حوزه پلیس امنیت اقتصادی و اتحادیههای مرتبط اقداماتی را صورت دادهاند و امیدواریم به سمت نشانهگذاری پوشاک داخلی برویم.
بهزاد با اشاره به اهمیت انرژی در صنعت تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰۰ واحد صنعتی در استان مجهز به دیزل جنراتور هستند. این تجهیزات کمک بسیار مهمی را در شرایط عدم دسترسی به برق برای عدم توقف تولید فراهم میآورد. با توجه به ظرفیتهای استانی برای تامین دیزل جنراتور، توافقاتی در راستای داخلی سازی انجام شده است، همچنین در سال گذشته حدود ۳۰۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی ناشی از پیگیریهای سختگیرانه در جهت تولیدات داخلی داشتیم.
تشکیل قرارگاه عفاف و حجاب در ۱۳ اتحادیه
در ادامه این نشست علی غفوری مقدم، معاون امور بازرگانی و توسعه اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از اقداماتی که به خصوص در تمام اتحادیهها در سالهای اخیر پیگیری کردهایم، موضوعات مربوط به عفاف و حجاب بوده است. سازمان صنعت، معدن و تجارت عضو کارگروه عفاف و حجاب استانداری، فرمانداری و دادگستری است.
وی بیان کرد: براساس مصوباب این کارگروه، ۱۳ اتحادیه که ارتباط بیشتری را در حوزه عفاف و حجاب با مردم دارند، از جمله پوشاک، بانوان آرایشگر، کافیشاپها و رستورانها در اولویت قرار گرفتهاند. در این ۱۳ اتحادیه، قرارگاه عفاف و حجاب با کمک اتاق اصناف تشکیل شد و در سازمان صمت نیز قرارگاه عفاف و حجاب اصناف با مسئولیت سازمان و دبیری اتاق تشکیل شده است.
تشکیل بیش از ۱۸ هزار پرونده قاچاق به ارزش ۷۰۰ میلیارد تومان
در ادامه علی بیاتی قله زو، معاون نظارت و حمایت از مصرفکنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: در حوزه نظارت و بازرسی بازار در دولت سیزدهم از مهرماه ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۳ در مجموع ۲۰۱ هزار ۲۴۹ مورد بازرسی در استان انجام و ۳۵ هزار و ۴۸ مورد پرونده تشکیل شده است.
وی بیان کرد: ارزش ریالی کل پروندهها، ۴.۴ همت بوده است و از این تعداد ۱۹هزار و ۲۵۲ مورد از بازدیدها مختص حوزه قاچاق بوده و تعداد پروندهها در این حوزه ۱۸۵۵ مورد و ارزش مالی آنها بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان است.
شناسایی طرحهای مهم در حوزه صنایع معدنی
در ادامه علی امیدبخش، معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با تاکید استانداری طرحهای مهم درحوزه صنایع معدنی را شناسایی کردیم و ملاکها برای تعیین این پروژهها شامل میزان سرمایهگذاری، اشتغال، استراتژی نوع تولید است، همچنین یک پراکنش مناسب برای انتخاب این طرحها در سطح استان درنظر گرفته شد.
وی بیان کرد: در مجموع ۴۷ طرح مهم انتخاب شده و مورد رصد و پایش مداوم قرار گرفتهاند. پیشبینی سرمایهگذاری به روز شده این طرحها ۱۴۴ میلیارد و ۹۳۴ میلیون تومان است، همچنین پیشبینی اشتغال آنها، ۱۹ هزار و ۷۹۴ نفر است.
امیدبخش با تأکید بر بهرهبرداری این طرحها تا شهریور ماه سال ۱۴۰۴ گفت: پیشبینی میشود سرمایهگذاری در بخشی از این طرحها در فاز اول و بهطور ویژه تا پایان شهریور ۱۴۰۴، باعث بهرهبرداری حدود ۹۷ همت شود، همچنین تا پایان شهریور ۱۴۰۳، به صورت تقریبی ۲۴ طرح را آماده افتتاح کردهایم.
انتهای پیام
نظرات