حجت اسلام «سید محمدناصر حیدری» امروز شنبه ۳۰ تیرماه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: بودجه شهرداری یزد برای امسال ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد مصوب شده که بیشترین حجم اعتبار امسال شهرداری یزد مربوط به مسائل عمرانی، حمل و نقل و ترافیک است.
وی گفت: در کلان طرحهای شهرداری یزد، بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان برای تملک و آزادسازی معابر، ۲۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد و اصلاح تقاطعهای یزد، ۵۰ میلیارد برای استفاده بهینه از منابع آب و ۲۴۰ میلیارد اعتبار نیز برای آسفالت معابر، زیرسازی و جدولگذاری اختصاص یافته است.
حیدری یزد را جزو استانهای چابک کشور خواند و افزود: فقط ۲۹ درصد از بودجه شهرداری یزد سهم هزینههای جاری شده و ۶۹ درصد از آن سهم هزینههای عمرانی است.
وی با بیان این که در منطقه یک شهرداری تعداد پنج معبر در حال اجراست، گفت: از جمله این طرحها میتوان به معبر در حال اجرای منطقه امامشهر به موازات بلوار امام جعفر صادق(ع) و حدفاصل بین بلوار امام حسین(ع) به شاداب اشاره کرد که ۷۰ میلیارد تومان برای آن اختصاص یافته و بهره برداری از آن بار ترافیکی بلوار امام حسین(ع) را کاهش خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه ۲ شهرداری نیز طرحهای متعددی در دست اقدام است که از آن جمله بلوار امام محمد باقر(ع) مابین میدان قرآن به آیت الله مدرس است و اجرای آن میتواند به کاهش ترافیک خیابان آیت الله کاشانی بیانجامد که البته تاکنون بخشی از آن آزادسازی و جدول گذاری شده و در آستانه آسفالت است.
سخنگوی شورای شهر یزد با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۰ تا ۴۰ درصدی این بلوار، ابراز امیدواری کرد این بلوار تا پایان این دوره شورای شهر آماده بهره برداری شود.
وی بلوار پیامبر اعظم(ص) را یکی از طرحهای پیچیده و دشوار این منطقه خواند که سالها معطل مانده بود ولی در این دوره ایجاد بلوار ۳۶ متری از سه راه تعاون تا سه راه هراتی مصوب شده است.
وی افزود: امسال ۵۰ میلیارد تومان برای آزادسازی برخی پلاکهای این بلوار که در دو فاز اجرایی خواهد شد، اختصاص یافته ولی نیازمند همکاری دولت برای اجرای این طرح هستیم.
حیدری به اجرای خیابان اطهر و بلوار رهایی به عنوان دیگر معابر این منطقه اشاره کرد و گفت: بلوار آیت الله ابوترابی یکی از طرحهای اجرای شده در منطقه سه است که اولین تملکات آن مربوط به بیش از ۲۰ سال قبل بود ولی خوشبختانه در این دوره تملک مابقی اراضی انجام، عملیاتی و افتتاح شد.
وی افزود: بلوار اسلامی ندوشن حد فاصل بین بلوار شهید قندی تا بلوار دفاع مقدس در این منطقه نیز۸۰ درصد پیشرفت دارد و مابقی طرح به دلیل موضوع دفع آبهای سطحی تاکنون بلامعطل مانده است.
عضو شورای شهر یزد عنوان کرد: بلوار ایرج افشار نیز علی رغم کش و قوسهایی که وجود داشت، هم اکنون با وجود تقاطعهای غیرهمسطح این مسیر در راستای نهایت همکاری با دانشگاه یزد در حال اجرای عملیات است.
وی ابراز امیدواری کرد که این طرح که در ادامه بلوار شهید پارساییان در حال اجراست، تا شش ماه آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.
حیدری گفت: در منطقه چهار شهرداری، اجرای بلوار فلاح زاده حد فاصل صنایع دفاع تا انتهای بلوار موحدین در ادامه بلوار ایرج افشار، بلوار شهدای خیرآباد از کارتن سازی تا شهید موحدین پس از سالها معطلی و نیز ادامه بلوار شهید موحدین که بخشی از آن آزادسازی شده را در دست اقدام داریم.
وی فاز دوم بلوار جدیدی از سه راه آبنما تا بلوار حضرت خدیجه(س) از دیگر این طرحها در منطقه چهار ذکر کرد و افزود: در بافت تاریخی شهر نیز دو طرح در حال اجراست که شامل معبر نقیب زاده بین داروخانه چمران تا داروخانه امامزادهای و ۱۸ متری کوچه بیوک است که طرح اخیر حدود ۴۰ درصد تملک شده است.
حیدری در بخش دیگری از سخنانش علت تاخیر اجرای برخی طرحهای شهرداری را عدم اطلاع لازم از تاسیسات قدیمی دستگاههای خدماتی زیر معابر و اتفاقات ناخواسته در جریان عملیات اجرایی خواند و گفت: نمونه بارز آن تقاطع غیرهمسطح صاحب الزمان(عج) بود که با سه ماه تاخیر مورد بهره برداری قرار رگفت.
وی یکی دیگر از علل تاخیر در اجرای طرحهای شهرداری را واگذاری تامین منابع مالی جابجایی تاسیسات توسط خود دستگاههای خدمات رسان براساس قوانین جدید ذکر کرد.
عضو شورای شهر یزد در ادامه به طرحهای مرتبط با زیرساختهای فرهنگی و ورزشی شهرداری اشاره کرد و گفت: پارسال ۱۱ طرح از جمله زمینهای چمن کوچه بیوک و پارک دانش و پارک امام سجاد امامشهر، زمین چمن خیرآباد، زمین ساحلی پنبه کاران، بازپیرایی زمین اسکیت منطقه صفائیه و مهرآوران، زمین پتانک محمودآباد ایجاد و برای استفاده اهالی محلات تحویل آنها شده است و در سال جاری نیز ۱۶ طرح زیرساختی ورزشی در دست اجرا داریم.
وی عنوان کرد: در بخش فرهنگسراهای شهر یزد نیز فرهنگسرای «وحی و اندیشه» در خانه چارسوقیها ایجاد شده و تلاش داریم در زمینه باورهای اسلامی با ایجاد نمایشگاهی آن را پیش ببریم.
وی به راه اندازی مرکز پژوهشهای مطالعات بانوان با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری، ایجاد پژوهشکده مادر و فرزند و پیگیری ایجاد فرهنگسرای رسانه در راستای ارتقای سطح سواد رسانهای شهروندان نیز اشاره کرد و گفت: یک فرهنگسرا با موضوع ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در ابتدای خیابان ایرانشهر در مرحله تجهیز قرار دارد.
حیدری در پایان نیز با اشاره به پیگیری مسقف شدن خانه شعر و ادب، متذکر شد: دو طرح دیگر نیز در این حوزه در دست مطالعه داریم که یکی از آنها ایجاد بزرگترین و مجهزترین نمایشگاه ساختار اسلام و دیگری ایجاد یک مجموعه شهربازی و سرگرمی معارفی مجموعه کارخانه تاریخی جنوب است.
«حامد سلطانی» سخنگوی شهرداری یزد نیز در این نشست با اشاره به برنامه ریزیهای متنوع شهرداری در مجموعه کارخانه جنوب، اظهار کرد: موزه علوم طبیعی یزد در مکان فعلی خود در حال نابودی است لذا شهرداری اعلام آمادگی کرده تا آن را با نظارت آموزش و پرورش استان جهت استفاده بهینه به کارخانه تاریخی جنوب انتقال دهد که تاکنون موافقتی با آن نشده است.
وی درخصوص ماحصل خواهرخواندگیهای یزد با دیگر شهرهای دنیا، گفت: یکی از معضلات در این باره نبود مدیریت یکپارچه شهری و ایفای نقش شهرداریها تنها به عنوان تسهیلگر در این حوزه است به نحوی که پس از انعقاد پیمان خواهرخواندگی، هر یکی از بخشها اعم از فرهنگی، گردشگری، اقتصادی و اجتماعی به صورت مجزا فعالیت و مراوده برقرار میکنند.
سلطانی به تاثیر و نقش آفرینی برخی سیاستهای خارجی کشورمان و اعمال تحریم های ظالمانه در نتایج این خواهر خواندگیها نیز اشاره و عنوان کرد: با این حال شهرداران شهرهای خواهرخوانده یزد، شهردارمان را به عنوان مدیریت شهر خواهرخوانده خود میشناسند.
انتهای پیام
نظرات